Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Magyar Lorand: Fermierii pot solicita ajutor agricol pe suprafață și pentru creșterea cailor

Camera Deputaților a votat în favoarea unui proiect de lege care permite fermierilor deținători de cai să solicite subvenții agricole pe suprafață în cazul în care sunt înregistrați ca și crescători. „Legislația în vigoare i-a dezavantajat pe crescătorii de cai, deoarece nu le era clar punctat dacă pot sau nu solicita ajutor agricol pe suprafață.” – a declarat Magyar Lorand, deputatul parlamentar UDMR al județului Satu Mare, autorul proiectului de lege după votul plenului.

Expertul agricol UDMR a declarat: „Având în vedere că interpretarea legislației actuale nu a fost clară, mulți proprietari de cai nu au reușit să solicite subvenția. Proiectul de lege pe care l-am inițiat este menit să clarifice această situație, creând astfel posibilitatea proprietarilor de cai de a solicita ajutor agricol pe suprafață prin intermediul Agenției Județene de Intervenție și Plăți Agricole (APIA).”

Prin inițiativa legislativă, termenul de introducere a planului de pășunat a fost prelungit, iar aplicarea acestuia va deveni obligatorie de la 1 ianuarie 2024.

Legea va intra în vigoare după promulgarea președintelui statului și după publicarea ei în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.