Ultima actualizare: azi, 11:14

Locale

Permis cumpărat cu 10.000 de lei în Satu Mare. Vânzătorul a scăpat, cumpărătorul condamnat la închisoare

Permis cumpărat cu 10.000 de lei în Satu Mare. Un sătmărean în vârstă de 30 de ani a fost condamnat în această săptămână la cinci luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prins că şi-a cumpărat un permis fals cu suma de 10.000 de lei. El a cumpărat permisul de la o persoană cu care a luat legătura pe messenger. Vânzătorul a reuşit să scape, nefiind identificat.

Potrivit portalului Rejust.ro, cumpărătorul i-a trimis persoanei respective datele personale şi suma de 5.000 de lei, urmând ca diferenţa să o achite când se prezintă cu permisul fals de Ungaria la ghişeul de permise din Satu Mare pentru a solcita schimbarea acestuia cu unul românesc. Actele au fost depuse la ghişeu, vânzătorul şi-a primit şi ceilalţi 5.000 de lei, însă funcţionarii de la Permise când au verificat documentele în sistemul electronic au descoperit că permisul maghiar este fals şi au sesizat autorităţile.

Fiind audiat în calitate de suspect în cursul urmăririi penale, respectiv în data de 12.02.2021, numitul ####### ###### ####### a relatat că în luna iunie a anului 2019 a fost contactat prin intermediul aplicaţiei Messenger de către numitul ###### ####### din #####, în vârstă de 23 de ani, care s-a oferit să îi procure un permis de conducere în schimbul sumei de 10.000 de lei. Întrucât îşi dorea foarte mult să aibă un permis de conducere, a acceptat propunerea numitului ###### #######. Astfel, iniţial i-a remis numitului ###### ####### suma de 5000 de lei, prin intermediul fratelui său ###### ######. Ulterior, ###### ####### s-a prezentat la domiciliul său, i-a solicitat cartea de identitate şi i-a făcut o o poză, după care l-a pus să semneze pe o hârtie albă. Cu ocazia respectiv ###### ####### i-a spus că va trimite aceste documente către o persoană care se va ocupa de obţinerea unui permis aparent eliberat de autorităţile maghiare, care va trebui ulterior preschimbat într-un permis românesc. După aproximativ o săptămână de la acest moment, la domiciliul inculpatului s-a prezentat numitul ###### #######, care i-a arătat permisului de conducere ##### ########, aparent eliberat de autoritățile maghiare pe numele său. Aceste i-a propus să se deplaseze împreună în #### #### ####, pentru preschimbarea documentului cu un permis românesc, aspectul cu care el menţionează că a fost de acord. În acest scop, însoţit de ###### #######, inculpatul s-a deplasat la cabinetul Dr. ##### pentru a efectua vizitele medicale necesare, iar ulterior au mers împreună al ghişeul S.C.R.P.C.Î.V. Satu Mare. Astfel, inculpatul s-a prezentat la data de 05.08.2020 la ghișeul S.C.R.P.C.Î.V. Satu Mare, unde a achitat o taxă de 88 de lei şi a depus permisul de conducere ##### ########, pentru preschimbare, primind în schimb o dovadă înlocuitoare. Imediat după ce a depus documentul pentru preschimbare, i-a remis numitul ###### ####### diferența de 5000 de lei”, se arată în hotărârea instanţei.

Un comentariu

  1. Grozavasile Răspunde

    100 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.