Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Poliția Satu Mare, recomandări pentru șoferi și pietoni pe timp de caniculă

Având în vedere temperaturile extrem de ridicate anunțate pentru următoarea perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare vine în sprijinul cetățenilor cu câteva recomandări, în vederea reducerii riscului de a fi implicați în evenimente rutiere cu consecințe grave:

NU CONDUCEȚI AUTOVEHICULE pe drumurile publice, dacă sunteți cuprinși de o stare de oboseală accentuată! Reiterăm faptul că oboseala reprezintă un factor cu pondere ridicată, generator de accidente rutiere!

ASIGURAȚI-VĂ CĂ PRESIUNEA DIN PNEURI ESTE cea optimă, pentru deplasarea pe drumurile publice, în condiții de siguranță. Raportat la temperaturile ridicate regăsite la nivelul părții carosabile, este obligatoriu a fi avut în vedere faptul că, riscul de explozie a pneurilor este unul considerabil, pe distanțe lungi și viteze mai mari de deplasare.

Nu conduceți vehicule pe drumurile publice dacă vă aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive! Indiferent de calitatea de participant la traficul rutier pe care o aveți, respectiv conducător auto, biciclist sau pieton, este imperios necesar a vă proteja atât pe dumneavoastră, precum și pe cei din jur.

VERIFICAȚI ÎN PERMANENȚĂ SISTEMUL DE CLIMATIZARE al autoturismului, astfel încât acesta să funcționeze în parametri normali! Starea de oboseală poate fi accentuată de o temperatură ridicată a habitaclului autovehiculului pe care îl conduceți! Primele simptome sunt întârzierea reacțiilor în trafic, dificultate în concentrare, căscatul repetat sau clipirea într-un mod des, toate acestea având ca finalitate adormirea la volan.

De asemenea, recomandăm persoanelor care manifestă diverse probleme medicale menite a crea dificultăți în conducerea unui autoturism, să evite pe cât posibil deplasarea pe drumurile publice. În cazul unor urgențe sau a oricăror alte motive de natură personală, recomandăm ca astfel de deplasări să fie efectuate având un însoțitor în autovehicul.

Nu în ultimul rând, le reamintim PIETONILOR să manifeste o atenție sporită și să se asigure de mai multe ori, atunci când se angajează în traversarea drumului public, inclusiv atunci când acest lucru se efectuează pe trecerile semaforizate! Reflexiile puternice date de razele solare, din parbriz sau pe asfalt, pot cauza dificultăți de concentrare în rândul conducătorilor auto și neatenție în acordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public prin locuri marcate și semnalizate corespunzător.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.