Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Programul Zilelor Culturale Partium. Super concerte și distracție în Grădina Romei

Zilelor Culturale Partium se vor organiza și în acest an, evenimentul fiind asociat în ultimele două decenii cu divertismentul de calitate și cu valorile culturale adevărate oferite publicului. ,,Este îndrăgit nu numai de sătmăreni, ci de oamenii din întreaga regiune. (…) Acest eveniment contează foarte mult în promovarea Sătmarului. Aici a luat naștere brandul Produs Sătmărean, care a strâns producători locali și meșteri populari”, spune Kereskeny Gabor.

Zilele Culturale Partium, la cea de-a XXI-a ediție!

Așa cum ne-am obișnuit deja, sfârșitul lunii august este marcat de Zilele Culturale Partium! Evenimentul desfășurat pe parcursul a aproape unei săptămâni întregi, mai exact în perioada 17-21 august, își propune, și în acest an, să ofere sătmărenilor, și numai, programe culturale și de divertisment de înaltă calitate, prezentarea produselor și valorilor locale și nu în ultimul rând super concerte printre care toată lumea își va putea găsi delectare pe gust.

În cadrul unei conferințe de presă, organizatorii au prezentat, azi, programul evenimentului

Cea de-a 21-a ediție a Zilelor Culturale Partium va avea loc, și în acest an, în luna august, mai exact în perioada 17-21. Precum ne-am obișnuit deja, locația centrală a evenimentului va fi Grădina Romei populată în această perioadă cu meșteșugari locali și, desigur, un loc pe care vă recomandăm să nu îl ratați, va fi confortabila și familiala Curte a Vinului – a comunicat în prezentarea locațiilor Szőcs Péter, președintele Fundației Identitas și coorganizator al Zilelor Culturale Partium. Vor fi, de asemenea, programate multe activități sportive, întreceri, spectacole și evenimente culturale organizate atât celor mici, cât și celor adulți.

Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare și președintele UDMR Satu Mare, a declarat că Zilele Culturale Partium s-a străduit întotdeauna să creeze valoare, deoarece în urmă cu 21 de ani, ca pionier printre festivalurile din regiune, a încercat să prezinte valorile maghiarilor din Satu Mare. Brandul Produse Sătmărene este legat și acesta de eveniment, căci brandul a fost relansat în cadrul Zilelor Culturale Partium și de care fiecare sătmărean se mândrește cu atât mai mult, cu cât, prin intermediul brandului, reușim să promovăm orașul și județul atât în România, cât și în diferite colțuri ale Europei.

Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean și președintele UDMR pe plan județean, a subliniat în cadrul conferinței de presă faptul ca un eveniment, care supraviețuiește 21 de ediții consecutive și are calitatea de a se înnoi an de an, trebuie să fie una construită pe o fundație stabilă. Evenimentul nu prezintă concurență, ci o completare a tuturor celorlalte evenimente de acest gen, creând astfel valoare adăugată. Organizatorul principal, Barta Zoltán a prezentat program complet al evenimentului din acest an care se anunță a fi cel mai diversificat dintre toate edițiile.

Super concerte, interpreți celebri!

Important de menționat că paleta muzicală a acestei ediții se anunță una dintre cele mai diversificate! Încă în prima seară, 17 august, trio-ul rock’n’roll Tankcsapda din Debrețin va face atmosfera de pe scena amplasată în fața Muzeului Județean Satu Mare cu cele mai vibrante și memorabile piese ale trupei, după care, a doua zi, 18 august, va cânta, tot aici, emblematica formație maghiară, Republic care ne va aduce atât bine-cunoscutele hituri, cât și cele mai noi melodii noi ale repertoriului lor.

Vineri seara, 19 august, unul dintre cei mai amuzanți și sofisticați interpreți ai scenei hip-hop din Ungaria, Máté Szabolcs, alias Sub Bass Monster, va concerta pe scena amplasată pe dealul din Grădina Romei, apoi coșmarul mamelor de fete, cel mai notoriu „grăitor de adevăr” din Ungaria, Ganxsta Zolee și Kartel vor reproduce o autentică atmosfera Kartel.

Între timp, în Curtea Vinului, va evolua Formația Csík, reprezentanții muzicii populare îmbinate cu muzica ușoară, după care Hot Jazz Band, interpreții contemporani ai muzicii jazz timpuriu și ai culturii muzicale maghiare dintre cele două războaie mondiale, ne vor încânta cu melodiile de odinioară ale lui Karády, Kabos, Jávor, Latabar.

În seara zilei de 20 august, Ziua Națională a Ungariei, publicul va fi așteptat la scena amplasată pe dealul din Grădina Romei la un concert 4S Street, o trupă maghiară de indie-pop-rock din Transilvania și Pannonia Allstars Ska Orchestra. În Curtea Vinului, formația Budapest Bár va crea o atmosferă cu totul specială prin diferitele stiluri muzicale pe car ele reprezintă, iar la sfârșitul serii Bohemian Betyars și Parno Graszt, vor aduce un mănunchi din tradiția muzicii populare bogate în tonuri maghiare și țigănești.

Seara zilei de 21 august, va încheia seria concertelor cu invitați pe măsură. Iubitorii muzicii îi vor putea întâlni la scena din Grădina Romei pe Vikidál Gyula și Homonyik Sándor, în timp ce iubitorii muzicii rock vor fi așteptați la un superconcert Moby Dick, una dintre cele mai vechi și, fără îndoială, cele mai importante trupe rock și metal contemporan.

Curtea Vinului va rezerva, și ea, surprize: pe lângă băuturile delicioase, FUNKorporation ne va demonstra cum sună un vocal funky, jazz, ska combinate cu fine note de muzică populară, după care vor cânta veritabilă muzică populară băieții trupei Gobé și, în încheiere, SunCity Brass va avea datoria de a încinge atmosfera la maxim.

Concertul de închidere al Zilelor Culturale Partium din acest an va avea loc în fața Muzeului Județean Satu Mare. Cel mai așteptat concert al evenimentului va fi susținut în acest an de Bródy János, compozitorul și interpret, decorat cu Medalia de Merit a Republicii Ungare și părinte fondator al muzicii rock în limba maghiară.

Programul detaliat al celei de-a XXI-a ediții a Zilelor Culturale Partium va fi publicat în curând pe site-ul evenimentului, dar, între timp, merită să urmăriți pagina oficială Facebook a festivalului, deoarece organizatorii actualizează în permanență informațiile cu privire la eveniment.

10 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Juuhuuu, buli lesz!

  2. Dacus Răspunde

    Pana atuncea se raspandeste Covid22, gata cu distractiile…

  3. ioan Răspunde

    fain
    concert Gangsta Zolee langa locul de joaca pentru copii
    🙂

    • Ganzta Răspunde

      No, Problemo, seara copii trebuie sa fie acasa. In rest cunosc personal pe GZ. un baiat de milioane, totat altfel decat are “image” din media, TV…

  4. alecu Răspunde

    Bey, io n-am nimic cu cheful, da cand vad mici si bere si terase pe iarba din Gradina Romei…

  5. Mae Răspunde

    Deci mai concret doar formații Hungaria …și Partium doar ptr selecția maghiar !!!!dar să nu uitam pe banii sătmărenilor !!!! Felicitări gabor !!!

  6. Vasile Răspunde

    Mă, io as manca un gulyas. As bea si un vin cu prieteni mei de nationalitate maghiara, dar îs departe de casă.
    Mergeți si profitați de acest eveniment.
    Distracție făină, sătmărenii mei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.