Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

PROTEST. Locuitorii din zona Sătmărel-Balta Blondă au ieșit din nou în stradă

Locuitorii din zona Sătmărel-Balta Blondă au ieșit din nou să protesteze după ce drumul care duce spre cartierul lor a rămas tot blocat, asta în condițiile în care oamenilor li s-a promis că problema va fi rezolvată.

Specialiștii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și de la Inspectoratul General al Poliției Române le-au promis soluții oamenilor, însă totul a rămas în aer. De atunci au trecut două săptămâni, oamenii au așteptat, dar situația nu s-a schimbat deloc. La începutul acestei săptămâni, locuitorii din Sătmărel-Balta Blondă au fost anunțați că se va face o bandă specială în zonă, dar astăzi au aflat că, de fapt, se dorește închiderea completă a zonei cu parapeți metalici.

Oamenii au ieșit astăzi, sâmbătă, 30 iulie, în stradă și promit să facă tot ce le stă în putință pentru a rezolva problema.

18 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Deci. De la inaugurarea variantei și plasarea betoanelor alea în bătaie de joc față de locuitorii din zonă au trecut 3 săptămâni iar soluție nu se întrevede!!! Tipic românesc!!! Pe lângă faptul că acest lucru trebuia rezolvat încă din faza de proiectare că de aia sunt proiectanții de despăgubirea celor ale căror terenuri au fost luate cu japca nici atâta nu se aude! Măi, voi cei care decideți peste capul oamenilor voi ați accepta așa ceva? Mă îndoiesc. De ce vă bateți joc de oamenii aceia? Spuneți ca niște papagali că vreți o țară ca afară, România educată și alte blablauri sau alte lozinci ieftine și vă comportați de parcă am fi de fapt în ceva bantustan condus de un șef de trib cu 50 de neveste și unde legea este ce vrea el!

  2. LoopMaci Laci Răspunde

    EU V-AM ZIS CĂ PÂNĂ NU IEȘIȚI CU BULDOZERELE SĂ DĂRÂMAȚI ACELE BETOANE NU SE VA REZOLVA NIMIC!!!!

  3. kuku Răspunde

    Unde este Adi Cozma. dragalasul de el .Pupo mama de PNL ist ce e.

  4. Beny Kira Răspunde

    Parapetii de beton sunt foarte buni. Degeaba se baga PSD în seama, nu trebuie deschisa circulația. Govor și Roca trebe sa gândească cu capu, nu sa-si facă campanie

  5. Aalex Răspunde

    Vor sa introduca si rovigneta…..deci suntem blocati puetonal, cu biciclete, etc…facem +6km dus intors, mai si rovigneta???🤬🤬😡😡😡😡

  6. LoopMaci Laci Răspunde

    INTR–O ȚARĂ CIVILIZATĂ NIMENI NU TE JECMANESTE… ÎN GERMANIA DE EXEMPLU NU EXISTĂ TAXĂ PE AUTOBANDA ȘI NICI PE DRUMURILE NAȚIONALE…. ÎN AUSTRIA E ADEVĂRAT PLĂTEȘTI PE AUTOSTRADA TAXĂ DAR DRUMURILE NAȚIONALE SUNT GRATUITE… ÎN UNGARIA LA FEL PE AUTOSTRADA TAXĂ IAR DRUMURILE NAȚIONALE GRATUITE!!!!

  7. Xpert86 Răspunde

    Cei din Satmarel vor sa iasa pe centura cu straful sau tractorul sau alte utilaje, remorci!!! Nu are cum ca sa se blocheze circulatia in zona pentru astfel de motive puerile!!! Cred ca e cazul ca cei din Satmarel si Balta Blonda sa uite de aceasta scurtatura pentru totdeauna si sa circule pe unde exista posibilitati!!!! Politia si Jandarmi pentru blocarea circulatiei in zona respectiva ilegal trebuie sa intocmeasca dosare penale celor vinovati care instiga lumea la revolta!!!

    • Satmareanu’ Răspunde

      Deacord cu tine, betoanele sa ramana, am asteptat prea mult aceasta centura, locuitorii sa se conformeze. Topic close!

    • X Răspunde

      Tara pulii, plin de prosti in frunte cu Xpert si satmareanu.

    • Matematica Buhuhu Răspunde

      Draga Xpert86, sa inteleg că vrei sa vezi toate ștrafurile, utilajele agricole, tractoarele ș.a.m.d. traversând pe centură în loc de acea trecere de cale ferata? Pentru că dacă asta vrei asta primești.

      În alta ordine de idei, acest protest nu e unul doar de dragul de a păstra o “scurtătură” așa cum mulți cred. Cei din Sătmărel întradevăr sunt o localitate separata ei nu prea au ce zice pentru că oricum nu fac oamenii pe jos 5-7 km dus + 5-7 km intors pe jos pentru cumpărături, DAR Balta Blondă e un CARTIER (REPET C A R T I E R) care face parte din ORAȘUL Satu Mare. Nu poti obliga un cartier intreg să ocolească poate și 6 KM sa ajunga la un magazin ocolind Draxlmaier și traveresând Carpati 1 și 2 doar pentru că niște dobitoci nu au fost in stare să reintegreze o intersecție la nivel cu calea ferată DEJA EXISTENTĂ care leagă și centura în mod corespunzător. Au construit 19 km cu betoane pe mijlocul drumului pe tot traseul, cu toalete, parcari și nu au fost in stare de o intersectie calumea. Băi mă lași?
      Strada Râtu Mare putea fi o alternativă, și pe aia au tăiat-o pur și simplu.
      Accessul pentru pietoni și bicicliști a fost anulat: pe marginile drumurilor au fost pusi parapeti metalici prea aproape de drum pentru a merge ca pieton în acea zona. Între betoane se putea lasa macar loc pentru bicicliști și pietoni, dar binențeles că rasismu’ puli nu i-o lăsat pe ăștia din primărie…
      De asemenea, statia de bus a fost desfințată în acea zonă. băi oameni voi aveți o problemă foarte gravă…

      Cei care vor să păstreze bariera sunt de 2 categorii:
      1) cei care nu știu de ce se protestează de fapt.
      2) cei care știu că în Sătmărel și Balta Blondă sunt multe minorități și vor să îi izoleze prin orice mijloace. Luavaș rasa aia pură în pulă (români și maghiari), si eu is român dar problemele astea rasiale NU se rezolvă prin izolare ci prin integrare și access la educatie.

  8. Karácsonyi Csiprián Răspunde

    Unii iar amestecă butoiul cu rahat, iar alții au aruncat în el TNT, deci probabil că va exploda și o să pută rău!
    Govor și Crăciun căutați soluții reale, nu bazaconii electorale, că veți câștiga 2-3 voturi, dar veți pierde mii!!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Probleme sa fie, ca solutii se gasesc.

    • Adrian Răspunde

      Xpert86
      Nu vă afectează cu nimic problema noastră și vă este ușor a comenta au rămas hectare de teren la care nu se poate ajunge și nu pot fi lucrate oare ne lipsesc. Concluzia tragetio dumneavoastră.

  9. Trol UDMR Răspunde

    Io zic ca ar trebui sa va spargem fața de imputiti de politruci! Toți cacatii de la primar,prefect și Govoride marele jucător, ar trebui capaciti bine și o sa mai vedem! Peste tot numai putori politice ,imbecili cu spume,hoți ordinari, mari vizionari! Bătaie ar trebui sa va dam și vouă bulangiilor de comentatori UDMR care tot înjurați oamenii din doua cartiere doar pentru ca imbecilului de Debrecen nu-i convine soluția redeschiderii circulației ca are el “viziuni” mai vechi și sovine cu Satmarelul care nu Votează UDMR ,tocmai de aceea nu a făcut nimic nici in faza de proiectare nici acum.Bă Gabore,cacanarule tu ești primar in tot Satmarul sau doar unde pui pavaj?Io unul nu te-am văzut sa ai vreo atitudine, doar prosteli și minciuni!

  10. cizmaru Răspunde

    toti cei care au dat aviz ar trebui bagati la racore asta sar intimpla intro tara unde ar raspunde pentru ce fac la noi este posibil orice nimeni nu pateste nimic

  11. Logica BUHUHU Răspunde

    Băi totuși ca sa pricep și eu care e motivul oficial al închiderii barierei?

    S-a pus o tablă de STOP acolo fix după ce s-au pus parapeții. Pentru ce e pusă acea tablă dacă oricum circulația e închisă?
    Suntem luați de proști. Ce ziceți Domnu Govor? Ziceți că discuțiile gen “Suntem luati de prosti” sunt expirate?
    Testează autoritățile apele? Ne uităm dacă se revoltă lumea și atunci ridicăm parapeții și semnele de circulație sunt pregatite? Nu? Inteleg… deci spuneți că irosim banii publici pe semne de circulație care nu au absolut nici un rost? Ați promis soluții, și n-am primit nimic. Marș mă de aici.

    Am auzit motivul cum că ar fi o intersectie periculoasă. ÎNAINTE de a pune betoanele DAR DUPĂ ce s-a deschis calea de access la centură a fost liber pe acolo câteva zile. Atunci nu a fost periculos? Să mori tu?
    Și periculos față de ce? Față de tren? De masini? Pietoni? Și dacă da cum?

    Am auzit varianta cu problema de congestionare a traficului. Un studiu al traficului în zonă s-a făcut? La Burdea cu acel giratoriu s-au încercat mai multe variante până la una finală. Aici de ce nu se poate? De unde știți că se va bloca traficul în acea zonă?

    • Logica BUHUHU Răspunde

      Nu s-au adunat prostimea la protest și acum ați scos semnul acela de circulație STOP? Interesantă metodă aveți, deci mafia siciliana e fix p*** pe lângă mafia asta politică.

      Pacat ca acea cale de access era importanta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.