Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO. Someşul, tot mai mic la Satu Mare. Doboară record după record

Someşul este tot mai mic din cauza secetei. Astăzi a atins un nou record minim, de -112 cm, adică este la un metru şi 12 centimetri sub cota zero, depăşind minimul istoric de -108 cm înregistrat în anul 2019, şi minimul de -110 cm înregistrat zilele trecute.

Oamenii spun că nu au văzut niciodată Someşul atât de mic.

Estimările sunt să Someşul ar mai putea scădea încă 5 centimetri dacă nu vor veni precipitaţiile.

Nivelul scăzut al Someşului a scos la suprafaţă piloni de la fostele poduri de lângă podul Decebal.

În anumite zone Someşul poate fi trecut fără prea mare dificultate, însă nu este recomandat acest lucru din cauza pericolului de înec.

4 comentarii

  1. Kuka Răspunde

    Ar fi o oportunitate bună de a aduna gunoaiele de pe maluri și din cursul apei, dar nu-i cu cine! Nimănui nu-i pasă!

  2. ecologist Răspunde

    @Kuka, ți-am mai spus că degeaba. La prima ploaie mare când se umflă apele se reface “stocul” în 24 de ore la câtă mizerie este amonte pe văi. Trebuie umblat la “sursă” dar temeinic nu așa că facem o campanie dealtfel utilă gen “Let’s do it!” sau alta și după aia pauză.
    Atâta vreme cât timp ies oamenii mai de bun simț să strângă mizeria altora și cât timp tocmai se face reportaj cu ziare locale și se filmează (asta între cele două poduri), cu șefi de instituții în frunte cu prefectul de atunci și vine un țigan și aruncă mizeria sub ochii lor la 50 de metri tocmai în zona curățată în albia majoră a râului apoi fuge, ce mai vrem? Că nu era un tomberon de 4 mc la 10 pași de acolo!’!?

    • 3,14 Răspunde

      Nu ar fi o prostie sa se faca curat, sa adune mizeriile de la dinamitarea podului vechi. Dar noi distrugem si nu facem curat.

  3. Mihaita Piticu' Răspunde

    Incalzirea globala ii aici…..Nu ca tu nu…..Tot masina diesel vrei….2.0 TDI minim ;), si daca meri 2 km pana la lucru. T-i lene sa meri cu bitza grasule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.