Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

VIDEOREPORTAJ. Transplant de cornee la Clinica Vitreum din Satu Mare

Clinica Vitreum din municipiul Satu Mare este singura clinică din nord-vestul României, și printre puținele din țară, care, începând din luna iulie, efectuează transplant de cornee. Astfel de intervenții, datorită complexității medicale și a aparaturii ultramoderne necesare, se mai efectuează doar la București și Iași.

Unitatea este acreditată ca spital, corespunzând, astfel, tuturor cerințelor medicale ce există în domeniul oftalmologic. Bolnavii nu mai sunt, așadar, nevoiți să parcurgă sute de kilometri în țară sau peste graniță pentru o astfel de intervenție. În cadrul clinicii, există posibilitate de internare continuă, unitatea având bloc operator, internare de zi și inclusiv terapie intensivă.

Transplantul de cornee – ce înseamnă, ce presupune și ce beneficii are

Un transplant de cornee este o procedură chirurgicală oftalmologică prin care o parte a corneei, care nu mai este funcțională, este înlocuită cu o cornee provenită dintr-o bancă de cornee. Un astfel de transplant este folosit pentru a reda vederea, a reduce durerile sau a reface aspectul corneei deteriorată de un accident sau de anumite afecțiuni ale corneei. Pe scurt, transplantul de cornee restabilește vederea grav deteriorată.

În funcție de complexitatea cazului, operația poate să fie relativ scurtă sau de lungă durată. De asemenea, anestezia poate fi locală sau generală, în ambele cazuri este vorba despre anestezie nedureroasă. După operație, pacienții rămân internați una sau două zile, urmând controalele postoperatorii.

Intervenții chirurgicale pentru reducere dioptriei – renunţarea la ochelari

Operația ReLEx Smile

Operația ReLEx Smile este cea mai modernă operație de miopie, ea fiind efectuată prin tehnologia FemtoLaser, utilizând aparatură de ultimă generație. Datorită acestei operații, pacienții pot să își reducă dioptriile sau chiar să scape de ochelari. Intervenția este minim invazivă, complet nedureroasă și cu recuperare rapidă.

Tehnica Presbyond

PRESBYOND este o operație laser pentru corectia presbiopiei. Tehnica Presbyond se pretează pacienților peste 40 de ani, când încep să dezvolte nevoia de ochelari. Prin tehnica Presbyond, pacienții pot să scape de ochelarii de citit sau ochelarii de distanță.

Oftalmopediatrie 

Consultul oftalmologic pentru copii nu mai este o provocare pentru părinți. Clinica Vitreum a investit în aparatură specială cu care micii pacienți pot fi consultați și tratați fără să fie speriați de mărimea și complexitatea aparaturii. Aparatele înregistrează dioptriile de la distanță, astfel că micuții nici nu vor știi că ochii lor au fost în atenția medicului.