Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Bolojan iar dă exemplu național. Cum rezolvă problema câinilor vagabonzi în tot Bihorul

Bolojan iar dă exemplu național. Președintele Consiliului Județean Bihor rezolvă problema câinilor vagabonzi în tot județul. ,,Din luna septembrie, pentru toate localitățile din județul Bihor vom avea servicii funcționale pentru capturarea și adăpostirea câinilor fără stăpân”, spune Ilie Bolojan.

O rețea de 4 adăposturi zonale, în Salonta, Marghita, Beiuș și Aleșd, plus adăpostul mare din Oradea, vor fi baza acestui serviciu, precizează președintele CJ Bihor.

,,Pe terenul pus la dispoziție de către primăriile partenere și prin finanțarea asigurată de Consiliul Județean Bihor se construiesc adăposturile. Cel de la Aleșd este funcțional. Celelalte trei, așa cum se vede din imagini, vor fi gata în această lună, urmând apoi să fie avizate de Direcția Veterinară județeană.

Fiecare serviciu este dotat cu o autoutilitară pentru transportul câinilor. Serviciile înființate de primării în jurul acestor adăposturi vor deservi, pe bază de contract, toate localitățile din zona limitrofă acestora.

Din luna septembrie, cu toate dotările asigurate și cu personal calificat, aceste servicii își vor începe activitatea.

În paralel, din toamna acestui an, împreună cu primăriile, vom iniția și susține un program de sterilizare și cipare a câinilor, după modelul aplicat în Oradea în anii trecuți. În felul acesta, numărul celor abandonați se va reduce simțitor.

Unul dintre semnele lipsei de civilizație este și câinele abandonat pe străzile orașelor. Pentru a avea comunități civilizate, curate și sigure, alături de programul pentru un județ curat, acest serviciu va contribui la atingerea acestor obiective în anii următori”, a spus Ilie Bolojan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Un comentariu

  1. Nha Răspunde

    Nea Bolojan te asteptam si la SM! Aici e “sat” fara caini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.