Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Bătălie mare pentru posturile de asistenţi la spital. Trei pe un loc!

Bătălie mare pentru posturile de asistenţi scoase la concurs de către Spitalul Judeţean Satu Mare.

Concursul a început în 30 iulie, când a fost termenul limită pentru depunerea dosarelor, fiind admişi pentru etapele următoare un număr de 140 de candidaţi pe cele 43 de locuri de asistenţi.

Urmează ca pe data de 22 august să aibă loc proba scrisă, iar pe 25 august interviul, ambele probe fiind eliminatorii.

Rezultatele vor fi afişare pe 30 august, când participanții vor știi cu exactitate pe ce post au fost repartizați. Contratele de muncă vor fi încheiate pe o perioada nedeterminată.

15 comentarii

  1. Calin Răspunde

    Licitatia a fost desfasurata?

  2. Gheorghe Răspunde

    Din pacate in sistemul de stat se angajeaza la greu ca sunt bani cu gramada.Au grija guvernantii sa fie bani doar acum angajeaza la greu sa nu care cumva sa ramana nerasplatiti toti acei care au pus umarul la constructia psdudmrpnl,guvernul meu,romania normala a lui malaimare johanis cel cu n-spe case castigate muncind din greu la meditatii si neplatind la stat nimic sau primite prin donatii de la te miri cine.Asistenti si asistente angajate dar care nu au nimic in comun cu meseria de asistent.Vai si amar cand ajungi la spital pe mana unora din astia.Sincer cam 60% sunt varza.Restul umplutiri,angajate pe ,,cunostinte“dar nu medicale ,stim noi cum pentru ca o spun chiar cei in cauza,,am dat atat…am pe cineva care mo rezolvat“…chestii din astea,mizilicuri.
    O mare vina o au si medicii pentru ca sunt dispusi sa primeasca la ei pe sectie personal nepregatit si care nu are nici in clin nici in maneca cu medicina….no da ce sa faci?..la tati nii greu!!O vorba spune cam asa,,o mana spala pe cealalta si amandoua spala obrazu“asa functioneaza la noi in romanistan.Nu ma mir ca ajung in sala de operatii de transplant sa stea la taclale fara masca,sa mai bea un cafei,sa mai pape un fursec,sa mai dea un like,iar la doi metri se face un transplant.
    Din pacate aceste lucruri se amplifica,raul se perpetueaza si sperante de mai bine nu sunt,ba din contra de mai rau.

    • ... Răspunde

      @Gheorghe, vei că ai fost optimist la faza cu 60%! Bate cifra și 80%! Mulți de aia s-au prăpădit pe vreme de pandemie că de fapt angajații sunt paraleli cu ce și cum. Și ca să nu aibă dureri de cap ulterior s-a aplicat orbește protocolul. Problema în țara asta e că mediocritatea și lasă că-i bine și așa domină peste tot! Iar când asta se cumulează cu rea-voință, lene și dorință de înavuțire nemeritată atunci e gata rețeta pentru catastrofă!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Doar prostii concureaza. Altii nu pierd vremea cu examene, ca au deja traditii: https://www.presasm.ro/foto-emotionant-un-jandarm-din-satu-mare-s-a-pensionat-predand-stafeta-fiicei-sale/

      • Pulițai Răspunde

        Să mori tu …
        Adică vrei să spui că a fost aranjată treaba și că fata nu merită să fie urmașa tatălui …
        Cunoști cazul, concret, sau te bagi taman ca musca-n kkt?

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Io doar constatam nr f mare de speciali care se trag in poza si apar in ziar pastrand traditia de a-si lasa odrasla in loc. Si astia is doar aia orgoliosi, care profita acum sa afle lumea ca exista. Si pornind de la constatarea asta,ma intrebam cati or fi ceilalti. Ca daca is undeva la 0,1% e ok, dar cand deja vorbim de 60% e clar traditie, nu mai e coincidenta.
          Ca veni vorba,daca tot stii concret, tanaru pensionar o fost ceva erou, sau pazea ceva gen anafu et?

  3. Justi Răspunde

    În toate domeniile, când managerul este habarnist, pus politic și înconjurat de lingăi, totul se prăbușește, mai ales că cei afectați nu se manifestă, tac că C…..l în iarbă. Cei incompetenți îi conduc pe cei competenți.

  4. Sătmărean Răspunde

    Gheorghe, la cine trebuie dat si cat?

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      N-ai ceva neamuri in prag de pensie pe la isu, jandarmi etc? Ca acolo e gratis, se mosteneste postu.

  5. Gheorghe Răspunde

    Sătmărene și mie poți sa-mi dai,cât mai mult!O sa-ți trimit ibanu,da sa știi ca suma trebuie sa aibă neapărat 4 cifre și cel puțin cifra 4 în față!Amu în funcție de ce dorești asa variază și suma.Nu este același lucru la o secție de ortopedie și una la cardio(am dat exemplu la nimereala).Depinde ce preferi și cât ești dispus sa decontezi.Ha,ha,ha,sper ca îți dai seama ca este greu de întrat în System!Este mare concurenta mai ales ca ,,asistentele”trebuie sa arate cât de cât bine,90/60/90 nicidecum 60/90/60…he he he🤑.Comentariul este o anecdota și trebuie tratat ca atare!Seară faină.

  6. Pulițai Răspunde

    Uite măi, aceeași cunoscători într-ale toate sunt și mari specialiști și în acest domeniu…
    Om fi noi restul proști sau ei se cred deștepți??

    • ... Răspunde

      Ba eu zic că mai degrabă tu ignori evidentul care îți sare în ochi. Ca să nu îți povestesc de medicul și farmacistul de la mine din familie. Bine?
      Legat de jandarm și fiică-sa nu știu câte cazuri știu și eu când această starea se ” moștenește” din tată în copil, sau cazuri când se dau peste cap și fac orice numai să se vadă “realizați” astfel. Apoi când se văd ajunși nici cu scara nu le ajungi la nas! În mod curios toți cu metoda “achiziției externe” !😱🤮😤 Am și un vecin care înainte era băiat la locul lui dar de când e intrat în sistem a uitat să și salute. Nu mă înțelege greșit, nu e vina sistemului ci a părinților care au eșuat la educare.

    • Gheorghe Răspunde

      Mai ,,pulițai”esti prost pentru ca vrei sa fii prost.Nimeni nu te obliga sa fii prost!!Ai priceput?Urbea asta este de fapt un ,,sat mare”in care ne cunoaștem și ne recunoastem ca suntem destul de rari.Se știe cu siguranță pentru ca lumea vorbește și sunt destui din System care spun adevărul.Sunt și din aceea care au dat dreptul pentru un anumit post și la un an jumate doi au fost dați afară și peste câteva luni s-au făcut concursuri exact pentru posturile respective.Alți bani alta distracție….nu ești prost decât dacă vrei sa fii prost și sa nu vezi legătura și evidențele în multe cazuri.
      O zi frumoasa tuturor.

      • ... Răspunde

        @Gheorghe, doar bagă strâmbe sau bățul prin gard că de aia este remunerat. Oare??? Amintește-ți ce a fost exact acum 4 ani pe 10 august și încă nimeni din partea lor nu a fost tras la răspundere. Câteodată ca cetățean onest ai așa o impresie că ei sunt împotriva noastră și mai tot timpul sunt deasupra legii. Foarte mare tâmpenie trebuie să facă ca sistemul să ia mâna de pe ei.

  7. xpert86 Răspunde

    Aceasta situatie a fost creată de guvernul PSD in 2017 prin legea salarizarii, cand au crescut salariile la marii șpăgarii din sanatate, adica cadrelor medicale salariile in mod exagerat de mult, ajungând in prezent cu salarii de lux mai mari ca cei de la APIA sau AFIR!! Normal statul ar fi trebuit ca sa impună eroilor din sanatate, adica asistenților medicali, care sunt tot bugetari, sa le fie interzis sa mai desfășoare activitati medicale in cabinetele private sau in timpul liber pentru ca statul le asigura acestor categorii de bugetari salarii de lux!!!! Cum este posibil ca atunci cand statul te plateste generos cu salarii de lux sa mai pretinzi muta sau sa accepți foloase necuvenite!!! Legea sănătății s-ar impune a fi modificata si sa le impună la medici si asistenți sa depuna toti declarații de avere anual si sa le interzică desfășurarea de activitati extraprofesionale in timpul liber in cabinete private sau in particular( vaccinări la domiciliu contra cost) ca sa nu obtina alte venituri in afara salariilor de lux de la stat!!!! Deseamenea se impune ca nivelul tuturor unităților medicale de stat, spitale, policlinici, sa se înființeze compartimente specializate anticoruptie care sa colaboreze cu organele judiciare pentru prevenirea si combaterea coruptiei existente in unitatile medicale de stat si sa culeagă permanent informatii despre personalul medical corupt si sa le organizeze flagrante impreuna cu organele competente pentru întărirea disciplinei si calității actului medical din unitatile medicale de stat!!!! Toata lumea stie ca e sezonul concursurilor la unitatile medicale de stat si ca se fac tot felul de aranjamente pentru obtinerea subiectelor de examen pe spaga, dar nimeni nu face nimic si nu ia atitudine ca tara are nevoie de noi eroi impotriva covidului ca sa încaseze salarii de lux si sa lase pacienții sa crape in spitale datorita neglijentei sau nepăsării cadrelor medicale corupte!!!! Exista printre cadrele medicale corupte si foarte putini medici sau asistente cinstite, care nu respecta traditia colectivului de a lua spaga de la pacienți, dar din pacate sunt putini aceia!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.