Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Ciucă nu mai vrea toalete în curtea școlii. Ministrul Educației: O problemă exagerată

Premierul Nicolae Ciucă a cerut autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei un plan astfel încât anul viitor să fie eliminată problema toaletelor din curtea şcolii, informează Digi24.

„Nu mă sfiesc deloc să discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educaţie în România, când vorbim de toalete în curtea şcolii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unităţi de învăţământ să fie redus. Totuşi, a rămas un număr destul de mare şi, din punctul meu de vedere, este inacceptabil, motiv pentru care, ieri (marţi – n.r.), în videoconferinţă, am solicitat tuturor autorităţilor, conducerii Ministerului Educaţiei, precum şi autorităţilor locale ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învăţământ”, a spus Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că problema toaletelor din curtea școlii este „exagerată”.

„Planul pe care l-ați cerut, pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, știind că în urmă cu trei-patru ani erau peste 3.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme – iar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerul Educației vom rămâne cu 100 de școli, și e vorba de școli mici – am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio astfel de școală în România. (…) Este o problemă exagerată și este legată de multe ori de calitatea Educației. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învâțând în aceste școli, ea este o dovadă. Dar ea trebuie rezolvată. Clar. Și va fi rezolvată”, a spus ministrul.

Sursa: Digi24

 

Un comentariu

  1. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Propun ca și soluție un OUG în care să scrie negru pe alb ca pe perioada orelor elevii să se abțină de la toaletă. Ce naiba! Mai consumă și apa! De zece ani pe puțin ne trezim în prag de începerea școlii că e problema asta! După care totul merge ca și înainte! Nu credeți că e cazul să finalizați odată? Mai sunt și școli care s-au închis de atunci dar ca să vezi în prag de închidere au fost modernizate dar acum stau goale de ani de zile! Avem și noi în județ de astea! Pentru asta cine răspunde? Adică fonduri UE cheltuite fără cap! La prostii și la minciuni electorale suntem campioni mondiali!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.