Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Covidul revine în forță! Localități din Satu Mare cu peste 10 cazuri la mie

Comparativ cu ziua de 01.08.2022, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 1041 la 1430, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 62. Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 3,86 la mia de locuitori la data de 08.08.2022. În ultima săptămână s-au raportat două decese asociate îmbolnăvirii de Covid-19.

Cele mai multe ridicate valori ale incidenței îmbolnăvirilor de Covid-19 la mia de locuitori se înregistrează în Săcășeni (13,98), Pir (12,82), Cehal (10,80), Satu Mare (6,23 la mie – 731 cazuri active), Doba (5,93), Tășnad (5,69), Vetiș (5,11). În 14 de unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidențe între 3,01 și 5,00 la mia de locuitori, în 43 unități administrativ-teritoriale între 0,01 și 3,00 la mia de locuitori iar în  comuna Ciumești nu se înregistrează niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, revenim cu  recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:

– purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cît și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;

– evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);

– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;

– rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

61 comentarii

  1. Xpert86 Răspunde

    Urrra!!!!!iar vin bani din sporul pentru covid de 85% la salar pentru toate cadrele medicale!!! Ce mult ne-ai lipsit covidule, bine ai venit ca sa le mearga iar bine la cadrele medicale si sa încaseze sporul pentru covid moca!!!!

  2. The Robot Răspunde

    Ca voi oamenii nu va protejati macar cu masca, regulamentar. Nu ar fi mare lucru….
    Ca distractiile sint mai importante.

    • Altu Răspunde

      Da, protejează -te nene,cine nu te lasă,5 măști,5 mănuși,4 vaccinuri și ești 👍. Stai că explodează nucleara la vecini,apoi să te văd.

      • Alevia Răspunde

        Nu toata lumea e asa inuman ca tine, fara scupule si idiot bine, se pot infecta persoane cu probleme si deceda, da pe tine nu te intereseaza, nimeni, numai persoana întâi….

        • Altu Răspunde

          @Alevia,nu dragă,eu pe canicula asta nu o să port mască că așa vrea nu știu ce disperat. La ce plm mea v-ați vaccinat dacă tot tremurați. Stați în casă,cine mama dracu vă pune să vă plimbați pe afară. Pe mine nu mă interesează dacă mă infectez,de 2 ori l-am avut și o să îl mai iau ,asta e. Și răceala de cate ori o iei în viață?Cunosc destui cu 3 doze, mască și tot tacâmul și tot s-au infectat.

          • Antiidiotus Altus

            Treaba este cavtie nu conteaza cine pe cine infecteaza, ca tu oricum scapi, ca deh, ai exprrienta. Ca pe tine nu interrseaza ca mor alti oameni.
            Japonezii poarta de zeci de ani masca, si la cea mai mica raceala. Au grija de ceilalti. Tu esti doar un NESIMȚiT!

      • @Altu by monkeyface Răspunde

        Sper sa ti-o traga unu si sâă incasezi…
        Creşte numărul românilor infectaţi cu variola maimuţei. Ministrul Sănătăţii a dat detalii despre noile cazuri

        • Altu Răspunde

          Față de maimuță dacă dai importanță și la virusul ăsta, înseamnă că ești cu musca pe căciulă. Dar vezi că ți -a adus nenea Rafaila vaccin. Marș la înțepare și apoi poți sta capră liniștit

  3. Altu Răspunde

    No,amu tătăt îs cufurit

  4. USR PLUS (câcat) Răspunde

    Terminați mă odată cine mama voastră vine în forță?

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Mă-ta vine în forță cu gura larg deschisă către ditamai pulocu sculat

  5. X Răspunde

    O intrebare ptr toti astia anti vaccin. Ca sa mergeti la scoala nu cumva va trebuia un carnetel cu anumite vaccinuri facute ? Ce atata tamtam ? Exagerati ca niste prosti fara sa ganditi, toti cei din ambele extreme. Pro sau Contra covid v-ati baut mintile sau ce plm ii cu voi ?

    • Sm Răspunde

      Oamenii nu sunt antivaccin,vor să fie lăsați să aleagă. Cine vrea să facă e liber,dar și invers. S-a dovedit că vaccinarea nu oprește transmisia și infectarea deci nu poți acuza nevaccinații că doar ei răspândesc virusul. Nevaccinatul își asumă trecerea prin boală precum ceilalți își asumă efectele adverse care chiar sunt. Dacă nu era constrângerea vaccinării nu erau atâtea discuții. Unde ai mai văzut bine făcut cu forța. Dar pt autorități face bine divizarea și discuția asta pro – contra vaccinării obligatorii.

      • Her D Răspunde

        Ba bine ca ai fost vaccinat obligatoriu contra poliomielitei si altele….. puteai crapa de mult sau trăi ca o leguma….

      • Militia Răspunde

        Gresit, tu care nu te vaccinezi si duci boala la ma-ta si tactu, o sa-ti iti asumi cand pui pamant pe ei?

        • Sm Răspunde

          Milițianul tot prost rămâne, dacă și tu vaccinat, poți duce boala ălor tăi și pot muri cum e treaba?

    • Y-escu Răspunde

      Astia au devenit antivaccinisti, ca au avut un noroc, ca au trecut prin boala, si au supravietuit, si acum se considera supereroi.
      Nu se gandesc la cei care au decedat, ca au mintea spalata : toti au murit de altceva…. Nu de covid.

    • ... Răspunde

      @X, amesteci intenționat lucrurile. Acele vaccinuri consacrate și dovedite sunt vaccinuri de generația 1 sau 2 și nu de generația a 4-a sau chiar a 5-a. Tu știi cum funcționează vaccinul covid? Că dacă îți povestesc în limbaj de bucătărie ca să înțelegi și tu s-ar putea să ai multe nopți nedormite de acum încolo. Mă aștept din toamnă încolo la un fenomen interesant în rândul celor vaccinați și netrecuți prin boală. Când apare o nouă “gripă rebelă”. Numai că atunci chiar de vaccin ne vom împiedica. Nu știu, chiar nimeni nu mai citește în țara asta tratatul de epidemiologie dar în schimb urlă în gura mare? Nu mai manipulați oamenii. Uite și Jurma are atâta bun simț că s-a retras în buda publică unde îi e locul și măcar tace. Fii băiat cuminte și ia exemplu de la el.

      • 💩💩💩💩💩 Răspunde

        Bă kkt vorbitor fără creier, tu folosești mașină, deși habar nu ai cum funcționează!💩
        Nu duce creierul vostru cu un singur neuron atâta informație cât să pricepeți ceea ce cereți!

      • magarul Răspunde

        Alt “distept* cuvântător….

        • ... Răspunde

          Dișteptule! Vaccinurile vechi sunt făcute absolut altfel și funcționează absolut altfel decât cel făcut pentru covid! Dișteptul lui pește prăjit! Nu știi dar dai și tu cu părerea să ai o postare în plus? Nu-ți iese norma? Nici când Rafila în persoană zice că vaccinul nu mai e bun nu ajunge la creier? Nu crezi că ar trebui să te tratezi că ai frate niște fobii împotriva bolii și împotriva semenilor tăi că până la fascism nu mai e mult!

      • 3 puncte râioase... Răspunde

        Tie geaba zice omu ceva, ca nu vrei sa intelegi, asa sunt antivaccinistii, batuti in cap, spalati la creier…

        Azi : “Din cei 295 pacienți internați la ATI, 257 sunt nevaccinați”

        • ... Răspunde

          Dar ca să vezi sunt vaccinat! Și ca să vezi dintre cei decedați cam 30% erau vaccinați! Asta cum se traduce la tine? Voi vaxeri sunteți obsedați și repetați întruna????

  6. Altu Răspunde

    Scuzați la mine, am fost declarat avorton neviabil la naștere, forcepsul a fost de vina!
    Acum încasez lunar alocație de la UDMR la OTP Bank!
    COVID nu se iegzistă că-s ieu ignorant și oligofren!

  7. alecu Răspunde

    Bey, mai puneti mult botul ? De virusul prostiei ati auzit?!

  8. Antiidiotus Altus Răspunde

    Din ce se vede nu pot dormi de grija altora. Și acum am nopți nedormite din cauza covidului. Deja familia m-a dat afară că cică în enervez. Chiar nu pricep! Eu doar așa nesolicitat de nimeni mă sacrific și mor de grija altora! Cum se mai cheamă asta copiii?

  9. Magda Răspunde

    Am vindut apartamentul pentru o casa la tara si-am stat acasa aproape 2 ani.
    Ieseam doar cind era de neevitat, cu masca, dezinfectant de mîini si pastram distanta sociala.
    Cu toate acestea, am trecut prin Covid, valul Delta- adica cea mai grea varianta.
    Am fost diagnosticata, carantinata la domiciliu si am scapat cu bine- multumesc lui Dumnezeu- ca dintr-o gripa mai severa, in vreo 7 zile.
    Ma temeam in egala masura de Covid si de vaccin, pentru ca au murit oameni in ambele cazuri.
    Vorbele, statistica si vaccinul nu cred c-ajuta.
    Toata familia mea e vaccinata, unii Johnson altii Pfizer; eu nu sunt vaccinata si Covidul s-a aratat la fel pentru noi toti.
    Daca eu- Doamne fereste!- as fi omul care ar urma sa mor de la vaccin ori de la Covid, mi-ar fi perfect totuna ce vorbesc oamenii vii, in presa sau in comentarii. Nu mai cred ca vaccinul ori masurile fac diferenta; cred ca e o loterie a sistemului imunitar- unii scapa, altii nu si nimeni nu poate interveni cu nimic.
    Sunt extrem de recunoscatoare Domnului ca sunt in viata, sanatoasa si toti ai mei la fel si ne-am ales si cu o casa buna!

    • ... Răspunde

      @Magda.
      1. Acele măsuri multe dintre ele de-a dreptul absurde (de exemplu închiderea peste noapte a coafurilor-frizeriilor, măsură fără nici o noimă, dar sunt și altele) sau distanțarea și restul lucrurilor nu au fost pentru binele nostru ci pentru a doza afluxul de bolnavi către sistemul sanitar. Mai pe românește să nu fie prea preocupați de bolnavi ci așa cu țârâita. Toate măsurile ulterioare gen cod QR, sau minunăția de certificat verde absolut inutil acum se pliază tot pe acest fapt.
      2. În momentul de față vaccinul disponibil este practic egal cu zero față de tulpina care circulă. De ce crezi că sunt demult toate centrele de vaccinare închise?
      3. Nimeni nu poate avea grijă de sănătatea ta mai bine decât tu însuți.
      4. Aștept dosarele penale pe megatunurile din sistemul sanitar înfăptuite cu nerușinare pe epoca covid. Dacă se vrea se poate. Ziarele sunt pline cu astfel de date.

    • Statistics Răspunde

      Din cei 295 pacienți internați la ATI, 257 sunt nevaccinați

  10. mara Răspunde

    Am facut asa zisul covid de 3 ori..mai precis am fost racita rau, dar am trecut cu bine si sunt nevaccinata, prieteni si colegi vaccinati ..au facut forme grave de raceala,cativa s-au imbolnavit grav de la vaccini si altii nu mai sunt printre noi..AVC. CONCLUZIE..VACCINUL E ZAMA OTRAVITA! Din pacate multi au fost doar cobai!

    • Dr Răspunde

      Cata ură si minciună, antivaccinistii sunt in stare de orice….

      • Altu Răspunde

        @Dr,care ură ,a voastră a vaccinaților,voi aveți ceva cu ceilalți. Eu nu am zis la nimeni să nu se vaccineze. Dar dacă cineva mă obligă și vrea să -mi facă rău cu bună știință,atunci da ,2 m de pământ pe el. Dacă cei anti vaccin covid te opreau de la injectare, atunci da, puteai să zici că e ură. Unii cer doar posibilitatea de a alege,dar na,unii sunt nostalgici după dictatură și nu știu lua o decizie singuri. Trebuie să gandească altcineva în locul lor, ăștia sper să nu se înmulțească

      • ... Răspunde

        @Dr. Cât de negru vă poate fi sufletulcă nici acum nu vă săturați??? Noroc că nu ești doctor adevărat că nici empatie nu ai. Rușine să-ți fie că vrei să manipulezi grosolan oamenii!

        • H&R Răspunde

          Voi antivaccinistii manipulati oamenii, nu trebuie sa te vaccinezi, dar voi faceti orice pt a speria pe cei care vor.
          Cunostinta mea tot in ultimul moment a renuntat la vaccin, om sanatos, a luat covidul toamba trecuta si a murit. Dar pe voi nu vă loveste constiinta….

          • ...

            Tu ai furat nickul. Asta spune tot despre caracterul tău. În rest să știi că sunt vaccinat dar mă enervează că așa e cum am zis de la început că degeaba. Și am trecut și prin boală. Așa că bați la poartă greșită. Și am și studii din domeniu. Plus că am obiceiul să mă documnetez tot timpul și nu mă limitezi la linkuri care-mi sunt turnate pe gât cum faci tu. Mai folosește capul și la altceva decât la consumat de meniuri keefsi ori mec!

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Shosho 🐷🐷🐷 dragă, tu ești?
      Cum te descurci cu propriile ANAF??
      Sper să te sufoci în somn!
      Poop-ici (💩💩) pe râtuc!

      • Sâcă Răspunde

        Se putea să nu ? A apărut în forță Măscărici veterinarul, cu studii universale….

  11. ... Răspunde

    Kkt ești tu! Nu vă săturați odată idiot util închipuit? Habar nu ai cât rău faci! Dacă WHO spune că vaccinul e varză tu îi combați și pe ei? Dar cine ești tu de fapt? Ai mintea cât o grămadă de kkt și atât!

    • Varza Răspunde

      Din cei 295 pacienți internați la ATI, 257 sunt nevaccinați
      Deci nu e chiar varza, ba cel nou va fi mult mai eficient. Da pe voi nu va incalzeste.
      Oricum vine o boala noua, la care nu este vaccin. Cum sunteti si antimasca, vedem….

      • ... Răspunde

        Nu sunt antimască doar în cazul obligării fără rost. Acum ar trebui să poarte cei răciți și suspecți de covid. Nu toți. Așa se făcea și în Japonia așa frumos menționată de unii. Atunci are rost.
        Noi nu suntem în aceeași categorie de greutate copile. Și da, mai mult ca sigur vom vedea. Să te pregătești de surprize neplăcute. Nu-ți doresc, tu ai făcut cu mâna ta. Dacă scapi e norocul tău.

  12. MaciLaci Răspunde

    Türelem. Még van bennem legalább 20 év.

    • comentator Răspunde

      Nu cred. Am înțeles că vine ceva produs nou pe turnantă pregătit expres ție că prea mulți tineri au scăpat! Apoi dacă nu ne războim cumva trebuie să ne primenim rândurile! Ești invitat de marcă acolo, în primele rânduri. Că la vorbe ai demonstrat că ești karatist. Deci la fapte toarăș!

      • MaciLaci Răspunde

        Kérdem én, ki kinek akar rosszat?

        • comentator Răspunde

          Întrebarea nu costă nimic. Dar mai bine ai pune întrebarea ce a urmat după luarea aiurea a unor măsuri și ce urmări sociale și economice a avut! Toate astea se puteau evita dar ca să vezi era mai comod să se pună greul pe umerii cetățeanului de rând. Știu că tu nu ai de unde a înțelege asta. Tu ești special. Sper să te îneci în sfaturile tale pe care nu ți le-a cerut nimeni!

  13. MaciLaci Răspunde

    Ezt a kérdést mindig felteszem magamnak amikor megkapom az 1000 lej nyugdíjamat, úgy döntök, hogy következő hónapban is meg szeretném kapni.

    • comentator Răspunde

      Numele tău de fapt este carne de tun sau masă de manevră (manipulare). Un idiot care se crede util dar de care se folosesc alții și nici nu-și dă seama că este exploatat. Foarte bine! Ține-o tot așa! Sunt șanse mari ca în curând să ți se ceară să sari în puț. Sunt curios ce vei face atunci.

  14. MaciLaci Răspunde

    Meggondolom ha először ugrik az aki kéri tőlem.

    • comentator Răspunde

      De mine poți pleca să colonizezi singur și planeta Marte. Chiar ar fi indicat pentru că această planetă Pământ văd că deja este sub posibilitățile tale. Numai dacă te întâlnești cu marțienii te rog nu le spune că te știu, bine? Bye-bye!

  15. MaciLaci Răspunde

    Inkább mint veled egy bolygón élni.

  16. Vrban Oiktor Răspunde

    Nu va mai faceti griji de covid. Am citit in presa ca vine variola mai mutei de la vecinii de la ungaria.

    • Calin Răspunde

      Norocul nostru e ca doar la persoanle goale pe dinauntru ca tine, ingradite la gandire si intunecate ca beciul blocului de sinistrati unde stai, este contagios. Gandac ce esti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.