Ultima actualizare: azi, 18:20

Locale

FOTO. Satu Mare: Expoziție itinerantă ce promovează pacea și solidaritatea cu Ucraina

Un grup de voluntari din orașul înfrățit Ujgorod (Ucraina) au adus la Satu Mare expoziția itinerantă ce cuprinde 100 de fotografii, desene și caricaturi realizate de copii, care au ca temă principală situația de război din Ucraina. Aceasta poate fi vizitată timp de două zile, în perioada 8-9 august în Casa de Cultură a Sindicatelor.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și a Centrului Cultural ,,G.M.Zamfirescu”.

Orar:

  • 8 august, între orele 10.00-17.00;
  • 9 august, între orele 9.00-15.00;

Intrarea este gratuită.

Asociația Transcarpatia a Orașelor din Ucraina alături de Clubul Rotary din orașul înfrățit Ujgorod a inițiat acest demers pentru a transmite un puternic mesaj de pace și solidaritate în contextul războiului din Ucraina, precum și pentru a sensibiliza orașele din Europa cu privire la situația persoanelor care traversează momente dificile sau se află în situații de risc.

Satu Mare a fost încă de la început alături de orașele înfrățite din Ucraina. Astfel, Satu Mare a acordat orașului Ujgorod un sprijin financiar de 100.000 de lei pentru a veni în sprijinul persoanelor care au fugit din calea războiului și s-au refugiat în orașul Ujgorod.

,,În spatele militarilor care se luptă în Ucraina este drama pe care o trăiesc oamenii simpli.  Adevărata dramă o trăiesc cei care au rămas în Ucraina. Tocmai de aceea am sărit imediat în sprijinul celor două oraşe înfrăţite, Beregovo şi Ujgorod’, a precizat viceprimarul Gheorghe Stan.

Expoziția itinerantă a mai fost expusă în orașe din Polonia, Ungaria și Slovacia, iar în România în Sighetu-Marmatiei (5-7 august) pentru ca de la Satu Mare să plece spre Oradea unde va putea fi vizitată în perioada 9-12 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.