Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Cupa Partium: FK Csíkszereda a câștigat trofeul

Satu Mare a găzduit prima ediție a Cupei Partium organizată de Academia de Fotbal Partium, cu participarea a 12 academii de fotbal din 4 țări. În finala turneului,   Ferencváros (Ungaria) a întâlnit Miercurea Ciuc, iar la sfârșitul celor 90 de mminutecele doua echipe se aflau la egalitate, câștigătorul a fost desemnat în urma penaltiurilor.

Echipele au sosit vineri după-amiază la Satu Mare, iar după o relaxare la Aquastar, jucătorii s-au îndreptat spre Grădina Romei, unde, în cadrul Zilelor Culturale Partium, a avut loc deschiderea oficială a turneului urmată de o cină comună. După discursul de bun venit al primarului dr. Kereskényi Gábor, Purguly Árpád, directorul Academiei de Fotbal Partium, a deschis oficial prima ediție a Cupei Partium.

Chiar dacă au avut de înfruntat și temperaturi ridicate, tinerii fotbaliști au oferit spectatorilor veniți in număr mare  pe Stadionul Olimpic „Daniel Prodan” meciuri de înaltă calitate și disputate. Ferencváros, DAC și Újpest, respectiv Muncaci, Miercurea Ciuc și Király SE s-au calificat în grupa finală a competiției,  în timp ce Košice, CFR Cluj, SEPSI OSK, Academia Partium, Academia Bene Ferenc  și Academia Illés au jucat pentru locurile 7-12.

Academia Puskás a fost reprezentată la Satu Mare de Varga Károly, director al Academiei, la Satu Mare fiind prezenți și Palásti Norbert, directorul Academiei de Fotbal Ferencváros,  dar și fondatorul Kiály SE, deținătorul recordului de meciuri în națională  a Ungariei (108 meciuri), Király Gábor, toți trei au lăudând condițiile și nivelul ridicat al turneului.

„Putem spune că am reușit să aducem la Satu Mare unul dintre turneele de fotbal pentru copii de cea mai de înaltă calitate. Suntem mândri că am reușit să atingem obiectivul final al turneului și al  Academia de Fotbal Partium, adică de a reda copiilor bucuria de a juca fotbal. Mulțumiri speciale datorăm celor care au contribuit la materializarea acestui minunat weekend de fotbal. Felicitări membrilor echipelor noastre U17 și U19 care s-au oferit voluntari tot weekendul pentru a însoți echipele participante și pentru a ajuta peste tot unde a fost nevoie. Mulțumim, totodată, tuturor celor unsprezece echipe pentru acceptarea invitației și sperăm să ne revedem în 2023.” – a declarat Purguly Árpád, directorul Academiei de Fotbal Partium.

Clasamentul primei ediții a Cupei Partium:

FK Csíkszereda (Miercurea Ciuc, România)

Ferencvárosi TC (Budapesta, Ungaria)

DAC (Dunaszerdahely, Slovacia)

Király SE (Szombathely, Ungaria)

Újpest TE (Budapesta, Ungaria)

MFA Muncaci (Muncaci, Ucraina)

Illés Akadémia (Szombathely, Ungaria)

CFR Cluj (Cluj-Napoca, România)

FC Košice (Košice, Slovacia)

SEPSI OSK (Sfântu Gheorghe, România)

Bene Ferenc LA (Kaposvár, Ungaria)

Academia Partium (Satu Mare, România)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.