Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

De’Longhi investeşte 100 mil. lei în fabrica de la Satu Mare. Cere ajutor de stat

Grupul italian De’Longhi, unul dintre cei mai importanţi jucători din producţia locală de electro­casnice, are în vedere aici un proiect de investiţii în valoare de 100 de milioane de lei (20 mil. euro). Însă, pentru dezvoltarea fabricii de la Satu Mare. Compania a solicitat un ajutor de stat de 40 de milioane de lei, potrivit Ziarului Financiar.

De’Longhi a cumpărat o platformă nefuncţională, astfel că ar urma să ridice aici o nouă fabrică.

„În urma deciziei publicate de MoF recent, vom menţine proiectul în solicitare de ajutor de stat pentru tranşa a doua menţionată de guvern. În perioada următoare, vom evalua, în noul context economic, semnificativ diferit de cel de la începutul anului 2022, alternativele pe care le avem legate de finanţare şi vom lua o decizie în cel mai scurt timp“,  spune Carmen Petcu, general manager la De’Longhi România.

În total, sunt aproape 200 de iniţiative din domenii variate, de la producţie de componente auto la industria alimentară şi de la turism la sectorul medical, care au depus solicitare de ajutor de stat. De’Longhi este doar una dintre ele.

Grupul italian De’Longhi a obţinut anul trecut în România, cu două fabrici, o cifră de afaceri de aproape 2,3 mld. lei (470 mil. euro), cu 40% mai mare decât în 2020.

11 comentarii

  1. România reală Răspunde

    Să tot faci investiții prin alte țări când ajutorul de la stat este de 25% din valoarea investiției și prin asta ți-ai și scos cămașa fără să faci ceva! Cam așa a fost și la Medieșu-Aurit dar și prin alte părți. Pe parcurs mai sunt și alte programe care pot fi integrate iar când tragi linie constați că ai ieșit foarte ieftin, aproape gratis. Și până la urmă cine e băiatul giorno????

    • Haha Răspunde

      Mare prost esti. Da foarte mare. Creaza tu locuri de munca ba desteptule. Aa da nu poti ca esti aproape descult.

      • România reală Răspunde

        Ba tu ești prost. Orice om cu ceva cunoștințe de economie/contabilitate știe foarte bine că așa e. Ăștia se scot numai din ajutorul oferit de stat apoi mai participă la ceva acțiuni de recrutare pentru negri necesari pe plantație (muncitori necalificați la bandă), acțiuni tot așa susținute de statul român. Iese superieftin față de ce au ei acasă ca și condiții. Aici poți face orice dacă vii pe sens invers și din start ți se deschid ușile că vine altfel telefonul de sus. Iar pentru eventualii investitori locali mukles! Tu nu ai de unde a înțelege asta că atâta vezi că înființează locuri de muncă. Dar aia cum se întâmplă și cât costă deja te depășește. Ăștia toți care vin la noi numai la noi nu se gândesc. Singura cheste care contează edte ca bilanțul contabil să fie clar pe pozitiv. Cât mai pozitiv. Iar dacă nu atunci așa de repede cum au venit exact așa și pleacă. Mai ales când e vorba de italieni. Să povestim despre La Galeea Trade sau despre GP Sofa, care ultimul în prag de faliment mai investea, angaja și lua ajutor de la stat exact pentru creare locuri de muncă?
        Nu aud nimic piticule!

        • hAUR de la tAUR Răspunde

          Este parțial adevărat ceea ce susții, DAR n-ai prins esența!
          ĂȘTIA care cer ajutoare de la stat, investesc de câteva ori suma primită drept ajutor, și în câțiva ani (2-3) plătesc statului suma înapoi sub formă de impozite! După acești ani, firma plătește statului în continuare taxe și impozite, deci statul are doar de câștigat!
          Firmele autohtone, marea lor majoritate, cer ajutoare de la stat și le fac pierdute, firma intră în faliment după 2-3 ani, doar patronii se căpătuiesc! Sunt și excepții, dar foarte puține!

          Pe de altă parte, nimeni nu-i oprește pe muncitori să se califice și să încerce să obțină un trai mai bun!
          Doar politicienii socialiști au interes ca marea masă a electoratului să fie prost și fără prea multe cunoștințe, pentru a nu le cere lor explicații!!!

          • radical2

            adevarat.sustin. Sa numeasca domnu o firma romaneasca care a investit atatia bani pentru a creea locuri de munca. Nu prea gasesti.. Ca nu exista oameni de afaceri romani. Exista numai patroni.

  2. Norik Răspunde

    FABRICĂ DE SCLAVI!!!!

  3. România reală Răspunde

    Știu prea bine. Problema principală e că eu sincer nu văd ca această firmă oricât de mare și de serioasă să fie va fi aici și peste 10 ani. Să știi că eu aș fi cel mai bucuros dacă s-ar dovedi că nu am avut dreptate. Iar firmele cu capital străin au ei metodele lor de a exporta partea bănoasă a afacerii. De aia este că scriptic Electroluxul nostru de-abia se târâie când de fapt exportă la greu. Dar profitul ajunge unde trebuie iar al nostru de aici e pe pierdere. Și câți nu fac asta! Capitalismul ăsta sălbatic protejează capitalul și nu pe muncitor.

  4. Manea Răspunde

    Important ar fi să schimbe fața la fosta Textila, arată deplorabil.

    • România reală Răspunde

      Daca acolo se instaleaza va avea probleme foarte serioase cu aprovizionarea si cu restul. Accesul adica. Acolo chiar nu ar trebui sa se faca treburi de productie. Va fi jale mare. Si sa nu spui ca a fost platforma industriala. Da a fost cand abia erau case prin zona. Intre timp au trecut niste ani buni. Si Unio era la capatul orasului candva.

  5. România reală Răspunde

    Acolo e bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.