Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTO/VIDEO. Inspecție la podul de la ștrand. Proiectul, realizat în proporție de 63%

Inspecție la podul de la ștrand. Vicepremierul Kelemen Hunor și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, au vizitat șantierul podului. Proiectul este realizat în proporție de peste 60 la sută, finalizarea fiind preconizată undeva în vara anului viitor.

Vicepremierul României, Kelemen Hunor și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, au ajuns, astăzi, marți, 30 august, la Satu Mare și au făcut o vizită pe șantierul podului peste râul Someș de pe strada Ștrandului.

Potrivit primarului Kereskenyi Gabor, proiectul este realizat în proporție de 63% (stadiu fizic), iar lucrarea ar urma să fie finalizată anul viitor, termenul fiind de 30.06.2023. ,,Finanțarea va fi asigurată, nu sunt probleme”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

,,O finanțare importantă din partea bugetului de stat, din partea Ministerului Dezvoltării, de 164 de milioane de lei. (…) În ceea ce privește gradul de execuție, eu cred că se vede cu ochiul liber că s-a avansat bine și se lucrează în continuare și, evident, noi vom acorda tot sprijinul pentru ca această investiție importantă să fie realizată și executată anul viitor”, a mai spus ministrul Cseke Attila.

12 comentarii

  1. C4s Răspunde

    63% ce gluma buna

    • Adi Răspunde

      Actuala conducere nu are vreun merit la proiectarea și realizarea acestui pod , nici la centură acestea sunt proiecte vechi care au fost susținute de alți politicieni . Vin acești șovini și ne țin lecții de dezvoltare regională când ei doar propagă interesele Ungariei în Ardeal. Partidele să aleagă un singur candidat și cu asta se termină aroganța și sfidarea actualilor genii din administrație .

      • Pixulescu Răspunde

        Bă lătrău prost, de ce nu te informezi înainte de a abera?
        Nu-s fan iudemereu , cu atât mai puțin al lui Gabor, dar ia informează-te cine a presat statuile (angajații) din primărie să muncească mai eficient și să depună proiectul pentru obținerea finanțării europene!
        Călărețul cu pene(le) doar bate din fălci, simte că nu mai are scăpare! Anul viitor îi sar penele!
        În rest, mă doare fix în cur cine ce finanțează cât timp orașul se dezvoltă!
        Sub stăpânirea ciumei roșii am făcut doar pași înapoi sau, în cel mai bun caz, am bătut pasul pe loc!

        Orașele (mai mari) din jur s-au dezvoltat frumos, dar au avut primari și consilieri liberali, nu urmele astea de labă băsisto-pedelistă cu care ne-am pricopsit noi!

  2. Mihai Răspunde

    @Alin Lauran: ar fi binevenită o filmare recentă 😜

  3. Bibi Răspunde

    Pe panourile ce prezintă lucrarea, este trecuta data de finalizare a lucrării 22 noiembrie 2022. Iar se începe cu minciuni, am făcut poza panoului ca dovada. Inspecția minciunilor.

    • Bibione Răspunde

      Nu stiu la ce panou ai facut tu poza, dar am sa iti las o declaratie a primarului facuta in data de 2 aprilie 2020:

      ,,Am semnat contractul cu compania austriacă Strabag pentru construcția Pod peste râul Someș – amplasament str. Ștrandului. Valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA. Lucrările se vor începe în luna mai a acestui an, iar termenul estimativ de finalizare este anul 2023”.

  4. Lili Răspunde

    Strangularea albiei de sub pod va fi “stramtoarea Somesului” sau urmeaza sa excaveze pana albia va fi in cotele dinainte de inceperea lucrarilor?

    • injiner Răspunde

      Dupa montarea hobanelor de pe malul stang, se va reface operatiunea si pentru malul drept!
      Adica “stramtoarea somesului” se va muta pe celalalt mal, ca mai apoi, dupa montarea hobanelor si pe malul drept, albia va fi adusa la starea initiala de dinaintea constructiei!

  5. dracu Răspunde

    deci…. o ramas numai 37 %???

  6. Manea Răspunde

    Am văzut asta acum o săptămână pe VOYO.

  7. Pop Răspunde

    S-au strans toti popandaii acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.