Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Moaşte ale Sf. Constantin Brâncoveanu, aduse la Satu Mare

Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare va primi un fragment din moaștele Sf. Constantin Brâncoveanu, informează basilica.ro.

Cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, Parohia „Sfântul Gheorghe” – Nou din Capitală oferă Catedralei din Satu Mare un fragment din moaștele Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.

În acest context, vor fi duse la catedrala sătmăreană, pentru 3 zile, și moaștele Sfântului Ierarh Nicolae din patrimoniul Bisericii „Sf. Gheorghe”-Nou. Acestea vor putea fi cinstite la Catedrala din Satu Mare în perioada 26-29 august 2022.

Delegația care va duce cinstitele moaște la Satu Mare va fi condusă de preotul paroh Emil Nedelea Cărămizaru, informează Sectorul Cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Catedrala din Satu Mare are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfinţii Martiri Brâncoveni”.


Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu au fost aduse în Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou din Bucureşti, în anul 1720, de către doamna Maria, soţia sfântului domnitor.

Sfinţii Martiri Brâncoveni Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache, au fost canonizați de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în data de 19 iunie 1992.

13 comentarii

  1. 💩💩💩💩💩 Răspunde

    Lingători de cadavre, adunarea!

  2. Valahu Răspunde

    Te bag in mata boule !

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Dar calitatea de cadavru de origine îndoielnică tot rămâne. Dacă nu avem destule sărbători ca să “sărbătorim” prin diverse posturi atunci aducem niște oase în perntru umplerea “pauzelor compertiționale”. Te-ai întrebat vreodată alți creștini oare cum mai există? Știi tu ăia fără din astea? Și sunt bine mersi, poater chiar mai bine decât noi? Nu vezi ce ne face dogma ortodoxiei ruse?

    • Dani Răspunde

      @Valahu: Te deranjeaza adevarul? Unde ai mai vazut deaste ? Ortodoxia numai este de secolul nostru! Sunte-ti plecatii cu pluta frate! Eu am trecut la Catolicii ,sunt mai de zilele noastre.

  3. Vulpea bi-polara Răspunde

    Acum, pe caldura asta?

  4. 🙈 Răspunde

    Important sa fie incaierare, inghesuiale

  5. Eu Răspunde

    Si aste zic ca nu sunt Satanistii?! Pupatorii de mortaciuni la rand alinierea!

  6. Lili Răspunde

    Cata intoleranta la unii dintre comentatori.
    Libertatea religioasa este unul dintre drepturile fundamentale ale omului.
    Asta nu inseamna ca toti cei care cred in ortodoxie sunt prorusi, comunisti, etc.
    Democratia contine intre multe alte principii de baza, dreptul la opinie (dar fara a jigni pe altul), dreptul la lubera alegere si multe altele care chiar daca unora nu le convine, ele exista.
    Pt. majoritate este foarte bine, pt. altii nu.
    Toleranta dragi colegi de comentarii …

    • @Lili Răspunde

      Atunci tu ortodoxă poți să începi să dai exemplu bun la ceilalți. Dar repejor! Pentru că dacă cineva pomenește de ecumenism imediat auzi următorul cuvânt din gura drept-credincioșilor ortodocși : EREZIE. Idem când e vorba de alte religii și aici se includ inclusiv romano-catolicii. Adică mi se pare deplasat ca unul reformat calvin să fie catalogat de un preot ortodox ca și sectant! Ca să nu mai pomenesc de protestanții vechi deci nu neoprotestanții, iehoviștii ori evanghelicii. Iar în momentul în care fac eretic pe unul romano-catolic numai tolerant nu ești! Amin.😱🤮

  7. 🙈 Răspunde

    Stiu de preot ortodox, care erat -dat afara din preotie petru ca a indraznit sa intra in biserica romano-catolic sí a participant la rugaciune ecumenica

  8. Iulică Răspunde

    Dacă stai și aduni toate oasele atribuite unei persoane sigur vor ieși mai mult decât ar trebui. Probabil sfinții au fost înzestrați de la Mama Natură cu mai mult de 207 de oase standard??? Nu anunțați odată unde trebuie că deja suntem în anul 2022 d.Ch.? Aștept în continuare ceva dansuri și rugăciuni pentru ploaie. Amin.🙏😫

  9. Irony Răspunde

    Si se va inchide centru? Pentru a face citeva ture cu ele prin oras. In sfarsit o veste buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.