Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

VIDEO. Poftiți la limonadă! Micuța antreprenoare (5 ani) din Satu Mare și-a deschis standul

O fetiță de doar cinci ani din județul Satu Mare a câștigat, astăzi, primii ei bănuți după eforturi ce au durat zile întregi. Micuța Iris, ajutată de mama ei Evelyn, și-a montat, în această dimineață, standul cu limonadă pe drumul de Lazuri, iar primii clienți au și apărut la primele minute după deschidere.

Într-un timp foarte scurt, micuța antreprenoare și-a epuizat stocul de limonadă, fiind nevoită să gândească la un nou stoc . De fapt, ideea a aparținut mamei acesteia, ce dorește să îi ofere fiicei sale o educație financiară solidă, și, împreună, au confecționat, astfel, standul și au pregătit limonada, după care au stat la drum să o vândă. Toate acestea pentru a o face pe fetiță să înțeleagă cum se câștigă banii, ce eforturi trebuie să facă și să prețuiască, astfel, cu adevărat valoarea, banului.

Din „profitul” obținuit, micuța dorește să își cumpere o păpușă, iar fratelui său haine, iar din ce rămâne, dulciuri.

Standul va fi deschis doar astăzi, până la ora 18.00/19.00

Faceți-vă timp să faceți un mic gest ce poate contribui decisiv la viitorul acestei copile harnice și curajoase! 

Locație: Drumul de Lazuri – la câțiva metri după Pepinieră (tot pe partea dreaptă) – la intrarea în Cartierul Moldovan

Ora: 15.00-18.00/19.00

25 comentarii

  1. Palacsinta Răspunde

    Nini a kani egészségedre

  2. Mortu Răspunde

    unde e Anaful? vinde fara bon! ….de stat bine ca altii pot vinde fara bon ! vreau dreptate!

    • comentator Răspunde

      Că fără bon e nimica! Dar vinde la marginea drumului! Ia vedeți are autorizație de la drumuri? Să învețe de mic copila în ce țară trăiește! Ce mama naibii! Să vedeți ce repede va emigra și ea! Oare de ce? Vor întreba asta în ei autoritățile. Lăudabil că tata nu este de față. Probabil are alergie la bonurile fiscale și la chitanțe.

  3. X Răspunde

    Autorizatie nema, casa de marcat nema, amenda nema. Doar la babe cu patrunjel dam.

    Mai cerem si 5 pe limonada

    #egalitate ?

  4. comentator Răspunde

    Și nici pe țigănci cu țighi veci nu-i nimeresc în Piața Someș!😱🤔😲🥴🤮

  5. dorel Răspunde

    Doamne , cât de răutăcioși sunt oamenii din ziua de azi .

    • România reală Răspunde

      Unii poate cunosc câte ceva și de aia scriu. Săraca copilă nu are nici o vină.

      • Mortu Răspunde

        masa face bani nu copilul, copilul e reclama

        • România reală Răspunde

          … cam da. Și dacă zicea mămica măcar jumate propoziție că în mod normal într-o țară normală asta presupune niște hârtii, ceva impozite (că doar facem educația financiară și civică a copilului, nu?) atunci ziceam că da, am făcut ceva. Adică ca și început de educație economică. De aici să nu înțerlegeți că și eu aș vrea să-i călărească ANAF pentru evaziune fiscală, că nu e așa. Așa în schimb e exact fix pix iar fetița a rămas cu ceva bani de buzunar și cu o impresie distorsionată.

          • X

            Dar daca eu ma pun sa vand limonada in scop educational ma incalta cu amenda, daca e fata lu Evelyn apare in presa.

  6. micutu Răspunde

    Unde este serviciul de protectie a minorilor ? Este un abuz concret de un minor pt obtinere de foloase necuvenite, realizat cu sprijinul presei c locale corupte.

  7. Unu Răspunde

    Foarte tare!!! Io agățat fetiței tabla în gât și face bani. Asta e formă de cerșetorie. De ce nu se sesizează cei de la Protecția Copilului?

  8. Anonim Răspunde

    Tara de carcotasi.
    Sincer îmi e rusine ca fac parte din ea. Întotdeauna se gasesc romani care sa scuipe si sa arunce cu invidie, dar cand vor avea inițiativa acești domni, evident spus fortat pt ca nu sunt nici pe departe domni. Puneti mana domnilor creati cv pe lumea asta ca sa va simțiți mai bine, faceti cv care sa fie marca eu si poate poate va scadea si nivelul de prostie si ura dintre noi. Cand frustrarea si prostia stau la aceeași masa se nasc idei si ganduri ca in filmele cu prosti.

    • România reală Răspunde

      Ce să-ți spun! La o fetiță care teoretic nici nu prea știe să socotească, asta datorită vârstei ei, este exact binevenită educația economică! Sper să-i predea și niște lecții de macroeconomie! Niciodată nu e prea devreme! Precoce copila!😱🤔 Dă-ți o palmă, poate te trezeti la realitate!

    • X Răspunde

      Auzi ma carcotasule, teoretic suntem o tara civilizata si avem reguli sa fie respectate de toata lumea, nu selectiv.

      Daca tot ii face educatie financiara ( pentru varsta ei ar fi alte metode mai bune dar in fine ) atunci hai sa o educam cum trebe. Mergem stam la coada pentru a face firma, autorizatie, luam casa de marcat, invatam sa-l folosim, vorbim de taxe etc.

      Ca oricare dintre noi daca ne punem sa vindem limonada in ‘ scop educational ‘ daca ne prinde ne-am ars. Daca o batranica vinde patrunjel fara autorizatie, pac amenda, o batranica care nu tare are de ales pentru ca are o pensie mizera, asta daca are pensie. Asta de ce ii ok ?

      O alta chestie ce merita luata in considerare, exista reguli sanitare, nu zic ca lamaile alea ar fi expirate sau neconforme dar totusi.

      Fiecare face ce vrea si selectiv acceptam sau nu cum altii incalca legea bazat pe persoana da vrem egalitate. Daca’s legi sa fie respectate
      Daca era fetita lu Dragnea sau cineva de care nu va place altcumva ati reactiona.

      • Anonim Răspunde

        Nici tu nu crezi ce spui, ce sa mai zic de alții. Btw habar nu am cine e fata sau mama ei. Pt cultura ta generala care nu o ai oricum, sa ieși putin prin alte tari care au într-adevăr egalitate in fata legii, sa vezi câte astfel de evenimente si la ce nivel merg ele, se desfășoară si nimeni nu are casa de marcat sau autorizatie de știu eu ce. Este eduvativ totul si se stimulează de catre stat pentru ca acei copii vor fi antreprenorii pe care statul ii va impozita. Ca sistemul eșuează la capitolul asta e una dar sa interzici tipul asta de educație e altceva…ma bucur ca decizia nu sta in mana unor insi ca tine si ca avem totusi cativa mai deschisi la minte care nu au ca singur scop in viata sa arate cu degetul. Civilizatule…

        • România reală Răspunde

          @Anonim. Singura problemă este doar vârsta copilei. Nu pui căruța în fața calului. Copila încă nu știe nici a socoti ce să ma povestim de dat restul dacă cineva are bancnotă mare! Înțelegi acuma! Că dacă faci educație atunci explici copilei și o lași să se descurce. Nu stai în fundul ei pentru că atunci se cheamă că mămica era doar dornică de ceva spectacol lacrimogen. Eu nu-mi expuneam fata la așa experiență la o vârstă așa fragedă pentru că cam degeaba. Și nicicum nu o plasam la marginea unei șosele prăfuite și circulate. Dacă vine un derbedeu amețit și intră în taraba ei cu viteză?????? Asta este la tine atitudine responsabilă de adult????

          • Anonim

            Daca înțeleg? Am 3 copii si nimic pe lumea nu ii invata mai bine pe pitici decat practica, examplul… Am trait in state o perioda scurta si acolo e exact invers, esti efectiv împins de parinti, rudenii si cum spuneam, stat, sa faci ceva practic. Aici la noi suntem tun de teorie dar la practica ne bate un puști crescut acolo. Genul asta de acțiuni face exact asta, nu e vb de dat rest si detalii din astea, nu acum. Inclin sa cred ca nu ai copii…nu de alta dar daca ai avea ai sti ca 5 ani nu e deloc frageda varsta mai ales pt unii care sunt extrem de precoce. Si ce se invata la varsta asta e ft bine asimilat ca baza de ce mici. Apropo de riscuri, poti fi lovit pe trotuar, in statie de autobuz, oriunde…asta cu riscul nu tine derbedei fara discernământ avem peste tot…si at c facem? Ne inchidem copiii in casa? Am impresia ca nu construim nimic asa ca pa!

        • X Răspunde

          @Anonim, toata viata mea am trait in strainatate asa ca scoate-ti besinile din cap.

  9. 💩💩💩💩💩 Răspunde

    Vorba aia, “fain copil, …”
    Daca deja de la vârsta asta o învață să stea la marginea drumului și să ia bani de la oameni din mașini, și la 18 ani va sta, dar pe centură…
    Există metode de educație economică pentru copii, dar asta nu este una dintre ele!

  10. România reală Răspunde

    Din comentariile tale am înțeles că tu trebuie să ai dreptate, @Anonim. Să fii sănătos cu tot cu ele. Deocamdată suntem o țară în care se permite să ai altă părere. Din punctul meu de vedere fiecare parte a educației are momentul prielnic. În ideea asta nu știu de ce nu a pus-o la volan să conducă.

    • X Răspunde

      O fo si el 3 luni in state pe viza de vizitator,n-ai cu cine

      • România reală Răspunde

        @X, hârtia și spațiul virtual suportă orice. Poți să zici că ești Sophia Loren ori Michael Jackson că nu te costă nimic. Și cine te poate verifica aici? Tot așa poți trăi într-o bulă și să speri că ce faci este corect. Adevărul vei afla când educația ta dă examenul final. Adică atunci când copilul tău este adult și vezi cu ochii tăi că se descurcă ori ba în viață. Sunt mai mult de o grămadă de părinți care trăiesc cu impresia că trebuie să le ofere la copiii anumite lucruri pentru că ei nu au avut parte de așa ceva apoi când copiiii ajung la maturitate le iau în șuturi pe părinți pentru că asta li se pare normal. Copiii văd totul și preiau exact comportamentul dominant din familie.
        Fiecare lucru are timpul lui. Consider că educația economică se face când copilul are cunoștințe foarte minimale din domeniu. Acum nu știe să socotescă nici să dea rest de exemplu. Credeți-mă pur și simplu fetița atât a înțeles acum că a primit bani de la niște adulți amabili pentru niște suc și nimic mai mult. Așa ar putea mama să o pună la volan să învețe din timp să conducă o mașină că nu e prea devreme niciodată, nu? Nu vă certați cu mine că sunt pedagog, am și diplomă de psihologie dar am făcut și ceva sociologie. Nu grăbiți etapele că efectul poate fi invers! Atât. E ca și cum am lua curentul ăla lgbtq și ne-am apuca să povestim de albinutze și de anticoncepționale la o copilă de 4 ani cum e în cazul de față! Așa e că asta nu vă convine? Nici mie! Deci ……

  11. România reală Răspunde

    @Anonim. Încă atât că am doi copiii mari, majori unul din ei absolvent de facultate și lucrează aici, celălalt e încă student dar deja lucrează vara ca să vadă ce și cum. Părerea mea e că nu trebuie să mergi afară ca să te descurci în viață. Consider că faptul că ai mei au crescut, au făcut școală și au meserie în mână demonstrează că am dreptate. Că ce fac și ce visează alții pentru copiii lor minori iar e altă treabă. Eu mi-am trimis pe ai mei să vadă ce și cum când erau la generală. Adică după clasa a V-a. Fiecare face cum consideră corect dar după mine e foarte devreme. Nu cred că în State stau copiii să vândă limonadă la vârsta asta. Și acolo se face mai încolo când sunt la școală. Din partea mea discuția e încheiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.