Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

A murit regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit azi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. A fost cel mai bătrân monarh care a stat pe tronul britanic.

Elisabeta a II-a a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani, depășind domnia reginei Victoria.

Născută pe 21 aprilie 1926, Elisabeta a II-a a devenit succesoare la tron zece ani mai târziu. Pe 11 decembrie 1936, unchiul ei, regele Edward al VIII-lea, a renunțat la tron pentru a se căsători cu o femeie din popor și l-a lăsat în loc pe fratele lui, George al VI-lea.

A urcat pe tron la 6 februarie 1952, la vârsta de 25 de ani, după moartea tatălui său, regele George al VI-lea. A moștenit un regat care încă nu-şi revenise pe deplin de pe urma ravagiilor produse de Al Doilea Război Mondial şi colaborând cu Winston Churchill, prim-ministrul ţării la acea vreme.

 

24 comentarii

  1. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Aa si, cine-i curios?

  2. Mae Răspunde

    O așteaptă Diana. Cu furca ????

  3. Lucifer Morningstar Răspunde

    Te așteaptă prințesa pe care ai ucis-o ca un șobolan.

  4. Altu Răspunde

    Ce bine că nu mai auzim câteva zile de război,pandemie, energie,etc. Următorul e Bideu,apoi Iliescu,Puțin,Iohan,etc. și vine primăvara fără stres

  5. H&R Răspunde

    Gorbaciov, Elisabeta… Cine urmeaza? Baiden sau Iliecicu?

    • !? Răspunde

      Tu. O sa mori in curand. Si te-or ingropa in pamant. Cu Un Popa doi cantori si patru gropari. RIP! N-o sa-si aduca nimeni aminte de tine…

  6. MaciLaci Răspunde

    R.I.P.

  7. !? Răspunde

    Asta nu-i motiv de gluma. Regina Angliei nu este orice om de pe Planeta asta. V-ati pus intrebarea daca o sa traiti 96de ani? Nemaivorbind ca a fost de 1000000 de ori mai modesta decat voi, asti care comentati pe aici. Niste nulitati…

  8. !? Răspunde

    Cu toate ca am admirato pe Diana ma intreb?! Ce treaba a avut ea cu indianul ala. Tu ca sot accepti asa ceva din partea sotiei? Indiferent de motiv.

  9. !? Răspunde

    Parerile voastre valoreaza ZERO. Parerea engezilor si al lumii intregi conteza. Sunteti un NIMIC in lume… nu va agitati… ca nu rezolvati nimic..mai bine va-ti stresa cum sa va faceti buda in casa. Ca in afara de judetul Cluj cam toata lumea romana isi are buda in curte… Mandri ca suntem….

  10. Ionel Brătianu Răspunde

    Și acum dragi Români, ce urmerază?
    Independența teritorială Scoției și Irlandei de Nord, a Cataluniei, a Tirolului de sud, a Siciliei si Corsici și a Ardealului.
    Doamne ajuta

    • abc Răspunde

      Cum spunea @PeLanga la un alt comentator. Vezi că ai uitat să-ți iei medicamentele. E valabil și la tine. Dragostea de-a sila nu poate ține. Am fost în Catalonia și istoric vorbind ce au făcut spaniolii cu ei nu se poate scuza. Așa că îi înțeleg. Altă treabă e că și abordarea catalană mi se pare deplasată. Dacă nu ești convins de ce am zis gândește-te la cele două state create cu superglue, adică Iugoslavia și Cehoslovacia. Rezultatul cunoști.

      • Ionel Brătianu Răspunde

        Pe lângă Iugoslavia și Cehoslovacie mai trece și Românica. Că nu s-o unit de buna voie că așa o vrut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.