Ultima actualizare: ieri, 20:30

Locale

Centura Satu Mare: Proprietarii de terenuri își primesc banii! ”Așteptarea se apropie de sfârșit”

Expropriații de pe centura municipiului Satu Mare își primesc banii, după ce a fost alocat suplimentar suma de 5 milioane de lei dedicată despăgubirilor. ,,Mă bucur că situația despăgubirilor se apropie de final”, a spus deputatul Adrian Cozma.

,,Așteptarea sătmărenilor a căror terenuri au fost dezmembrate de construcția centurii de ocolire a municipiului Satu Mare se apropie de sfârșit. Potrivit hotărârii Guvernului României, luată în data de 20 septembrie, s-a alocat suplimentar suma de 5 milioane lei, dedicată despăgubirilor proprietarilor terenurilor care au fost ocupate de actuala centură de ocolire.

Încheiem astfel un ciclu și un capitol important din istoria municipiului și a județului Satu Mare, un capitol care a însemnat dezvoltarea noastră ca și comunitate. A fost un proiect care poate nu s-a derulat așa rapid cum ne-am fi dorit, dar a ajuns la final și este un plus enorm pentru oraș. Curând, se va finaliza și ultima parte a acestui proiect, respectiv plata despăgubirilor.

Banii alocați de Guvernul Ciucă vor ajunge în termen de 30 de zile în conturile trezoreriei, iar mai apoi, mai departe, în conturile sătmărenilor. Este vorba de peste 450 de familii a căror așteptare va lua sfârșit, imediat după ultima procedură care aparține celor de la Oficiul de Cadastru.

Mă bucur că situația despăgubirilor terenurilor de la centura de ocolire a municipiului Satu Mare se apropie de final, după o perioadă lungă de așteptare a cetățenilor și de nepăsare a celor care trebuiau să se ocupe de acest aspect cu mult timp în urmă. Eforturile depuse pentru finalizarea centurii le-am continuat cu cererile repetate pe care le-am înaintat colegilor mei din Guvern pentru alocarea banilor aferenți despăgubirilor, iar toate s-au concretizat. Prin decizia Guvernului, din 14 septembrie, banii sunt mai aproape de cei care-i merită. Mă voi asigura că instituțiile statului care mai au atribuții în ultima etapă înainte de distribuirea banilor să își facă treaba prompt și să scurteze pe cât posibil așteptarea.

Consider că acesta este scopul nostru, al aleșilor care reprezentăm județul Satu Mare, să depunem eforturi în interesul și pentru binele sătmărenilor”, transmite deputatul Adrian Cozma.

8 comentarii

 1. Kereskényi Răspunde

  Bravo Adi. Cozma presedinte !

 2. Calin Răspunde

  Jaj țucătye mama da harnic esti măi ficior. Ia stăi să te aplaud.
  Da ia zi tu RCA-ul șî benzina când o rezolvi, că taaaare mare te-ai dat c-o rezolvi.

 3. supoziThOR Răspunde

  Și care este meritul tău, bă?

  • Mircea Răspunde

   Este deputatul tuturor,rezolva problemele pe hârtie….da se aude in Sătmar că este pe făraș, băieții de la București urmează să îl mazilească de la șefia PNL….da cu parcul cu ungurii cum stă,că aia in primăvară baga buldozerul in el!?…..Adrianei nici nu ști cât de mic incepi sa fi!!!

 4. c-block Răspunde

  Asta nu se numește așteptare. Este agonie în cea mai pură formă dâmbovițeană! Eu nu știu legea cum poate permite ca un element din acel dosar pentru obiectiv să nu fie finalizat și să se taie panglica la inaugurare????? Cum poți lucra ani de-a rândul pe terenul altuia fără să-l despăgubești? E vorba de mulți ani nu de un an-doi! Să facă asta un privat să vedeți ce pățește în secunda doi!!!!

 5. Borsa Răspunde

  Omul Supozitor!
  Iarasi se baga… dar de data asta cu partea taiata :))))))

 6. bu Răspunde

  Oare are cineva curajul să-i verifice pe adevărații proprietari de terenuri ce urmează a fi despăgubiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.