Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

COD GALBEN. Ploi însemnate cantitativ la Satu Mare. Se anunţă până la 35 l/mp

Un cod galben de ploi însemnate cantitativ a fost emis astăzi pentru judeţul Satu Mare. Potrivit Severe Weather Alert Romania,  în perioada 10 septembrie, ora 10 – 11 septembrie, ora 02, vor avea loc ploi însemante cantitativ, de până la 35 l/mp.

 

🟨 COD GALBEN
⏰ 10 septembrie, ora 10 – 11 septembrie, ora 02
📍 majoritatea regiunilor
⚡️ În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și pe arii relativ extinse* în cea mai mare parte a țării se va manifesta prin perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat* grindină de mici dimensiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și, pe arii restrânse*, 35 l/mp.

🟧 COD PORTOCALIU
⏰ 10 septembrie, orele 14 – 22
📍 areale din județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați
⛈ În cursul după-amiezii și al serii, pe arii relativ extinse* în cea mai mare parte a Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie (rafale de 70-85 km/h) și izolat* grindină, în general de medii dimensiuni. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 35-45 l/mp.
– – –
IMPORTANT:
➡️ pe ARII RELATIV EXTINSE* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 30-70% din zona vizată
➡️ LOCAL* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 10-30% din zona de interes (ex. cantități de apă >15-25 l/mp, etc.);
➡️ IZOLAT / PE ARII RESTRÂNSE* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie sub 10% din zona de interes (ex. grindină, etc.);
✅ Furtunile sunt fenomene cu caracter local, fiind imposibil de prognozat arealul și intervalul exact de manifestare. Zonele aflate sub incidența codurilor sunt acelea unde probabilitatea de apariție a fenomenelor este mai ridicată, nefiind însă obligatoriu ca furtunile să afecteze fiecare localitate din județul respectiv.
✅ De asemenea, izolat și trecător, fenomene specifice instabilității atmosferice se pot semnala și în restul teritoriului (zonele nevizate de coduri). Intervalele menționate în postare sunt orientative și se referă la toate regiunile vizate, astfel că fenomenele NU se vor manifesta continuu pe întreaga perioadă de interes într-o zonă anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.