Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Crucea Roşie pregăteşte “trupe SWAT” în fiecare cartier din Satu Mare

Crucea Roşie Satu Mare implementează un proiect prin care sute de persoane din oraş vor fi instruite să intervină în caz de situaţii de urgenţă, urmând ca la final în fiecare cartier să existe câte o echipă pregătită. Vor fi un fel de “trupe SWAT”, după cum a afirmat, în glumă, directorul Crucea Roşie Satu Mare, Rodica Borlan, astăzi, la conferinţa de lansare a proiectului.

În cadrul proiectului, toţi factorii implicaţi vor contribui la realizarea unui ghid de bune practici, după care 300 de persoane, printre care reprezentanţi ai unor instituţii, ONG-uri şi populaţie civilă vor fi instruiţi.

“Proiectul prevede dezvoltarea reţelei de voluntari din Satu Mare. Dorinţa noastră cea mai mare este ca în fiecare cartier al oraşului să dezvoltăm un detaşament de intervenţie la dezastre şi în caz de pandemie, cu persoane adulte de peste 20 de ani, pe care le vom instrui din toate punctele de vedere, nu numai noi ci şi colegii noştri. Deci o să fie ca un fel de trupe SWAT care se vor descurca speră noi în orice situaţie”, a afirmat Rodica Borlan.

Grupul ţintă este format din 300 de persoane, din care minimum 180 vor fi voluntari. Aceştia vor participa la workshopuri şi vor fi instruiţi să intervină în caz de incendiu, inundaţie sau pandemie.

De asemenea, vor avea loc trei simulări ale unor situaţii de criză.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 POCA/659/2/1/Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu SCAP cu un buget de 419.334,00 lei din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene 349.305,23 lei.
Primăria Satu Mare este partener în cadrul acestui proiect.

2 comentarii

  1. Xpert86 Răspunde

    Pentru astfel de activitati lăudabile s-ar impune ca Primăria Satu Mare sa le acorde un spatiu cu destinație pentru astfel de cursuri sau prelegeri, la liceul sanitar sau in alta parte unde exista parcare ca sa numai deranjeze locatarii din zona unde au sediul de pe strada Vlad Țepeș!!!! Ne-am saturat de cursanții care vin la Crucea Rosie si ocupa locurile de parcare a locatarilor din zona!!!!

  2. Mwuie gabor Răspunde

    Gabor nu mai stie cum sa sifoneze banii sa faca si el ceva, face treceri de pietoni prin micro 16 , 17 cand in fata la liceul CFR se fac cozi de cate 20-30 de masini ca oamenii veniti cu autobuse si microbuse trec ca vacile la trecerea de poetono, el face la tarani pt voturi nu vede realitatea, pe ady endre unde sta gabor sa betonat sa facut pista de biciclete ce credeti pana la aqua, de acolo la nimeni nimic nici macar un trotuar pentru oamenii care locuiesc pana la azil, nesimtite hungureasca si intetese proprii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.