Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

DSP va face control la restaurantul Cinque, după acţiunea Protecţiei Consumatorului

Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare va efectua un control la restaurantul Cinque, după ce va primit o informare de la Protecţia Consumatorului în care se vor specifica toate problemele găsite.

Directorul DSP, Macrina Mihai, a declarat astăzi că a aflat din presă despre problemele de la acest restaurant.

În momentul în care activitatea a fost sistată, DSP nu mai are ce să constate. În momentul în care Protecţia Consumatorului va stabili că activitatea poate fi reluată, vom derula şi noi o activitate de control să vedem. O să cerem Protecţiei Consumatorului o informare în care să vedem dacă are aprobată reluarea activităţii, sau măcar a activităţii de servire a mesei, şi atunci colegii mei vor face acolo o acţiune de control să vedem cum sunt respectate acolo normele de igienă”, a spus Macrina Mihai.

Protecţia Consumatorului a găsit mizerie şi mucegai

În ultima săptămână, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare a realizat o serie de acțiuni, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, la SC Restaurant Cinque SRL din centrul municipiului Satu Mare, ca parte a unei tematici proprii de control.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Satu Mare au aplicat următoarele sancțiuni: o amenda contravenționala, în valoare totală de 15000 lei, un avertisment şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor.

Neregulile constatate în timpul controlului, au fost: 

  • prestarea de servicii alimentare cu produse neetichetate.

  • folosirea unor condiții in blocul alimentar necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar,(aragaz,plita,frigidere,pardoseala neigenizate,pereti cu tencuiala scorojita cu urme de mucegai si igrasie).

Redăm, mai jos, precizările făcute de reprezentanții Cinque Bistro:

,,Pentru a clarifica situația neplăcută în care numele societății noastre a fost implicat, vă prezentăm următoarele:

Bucătăria restaurantului nostru a făcut obiectul unui control din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, în urma cărora s-au găsit o serie de nereguli. Natura acestor probleme este discutabilă, dat fiind volumul foarte mare de lucru, dar și din alte considerente pe care nu le vom dezvolta aici.

Cert este faptul că după controlul de joi, 22 septembrie, am primit o somație de conformare, iar în mai puțin de o zi am reușit să eliminăm toate deficiențele invocate de CJPC. Este important de precizat că doar bucătăria a fost închisă în această perioadă, restul restaurantului fiind deschis.

Iar vineri, 23 septembrie, am reușit să redeschidem și bucătăria. Cu tot respectul față de libertatea mass media, pe care o înțelegem și o susținem, considerăm că unele titluri au fost mult exagerate, fiind scris că s-a închis întregul restaurant.

Nu dorim să facem un subiect de dispută publică din această situație neplăcută, tot ce dorim este ca adevărul să fie reliefat cât mai clar și corect. În definitiv, și noi încercăm să oferim servicii de calitate și locuri de muncă pentru zeci de persoane”.

6 comentarii

  1. Chereches Răspunde

    Nicușor, pune tricolorul pe restaurant și ai scăpat! Eventual chema-l pe Cozma și Beny la reinaugurare. Rebranduiește-te: Ben Cafe 2! Directorul galben de la PNL te va lăsa în pace! Apropo, domnule director, la Ben cafe când mergi in control ? Da rla prietenul lui Cozma, K10?

    • Mae Răspunde

      La tine aș trimite sa văd ce jegos de om ești și cum locuiești om de 2 bani.

      • c-block Răspunde

        @Mae, place-nu place în acest bantustan autohton cam așa merg lucrurile. Și nu numai la restaurante. Din păcate. Aș putea povesti multe dar cred că intuiești și tu spre ce bat. Sincer eu am ajuns acolo ca să evit complet restaurantele. Asta după ce m-am pricopsit cu neplăceri destul de serioase din pricina unuia acum în vogă, premiat recent. Din partea mea toate pot să dea faliment.

  2. GB Răspunde

    Atitudinea firmei/patronului prin postările pe rețelele sociale și dreptul la replică din presă(care este penibil și insultă inteligența oricărei persoane de bună-credință) de “șmecher” cu guler alb își fac efectul!!! Da, se confirmă că acest ins este un nesimțit care atentează la sănătatea publică, iar după ce este prins sfidează autoritățile și pe noi implicit. Bravo DSP! Să vedem și alte autorități care dacă nu se autosesizează le sesizez pe această cale: ISU “Someș” Satu Mare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, ANAF Satu Mare, ORDA Satu Mare și nu în ultimul rând Primăria Satu Mare. Haideți domnilor că a trecut Pandemia și unii sau delăsat(acest individ tind să cred că va/ne-a sfidat dintotdeauna). Rezultatele sesizărilor din partea fiecărei instituții le doresc comunicate tot pe acestă cale(cîte un articol de presă din partea fiecăreia) ca să știm și noi că brandurile locale merită să fie “protejate” sau mai bine mâncăm acasă.

  3. S Răspunde

    Nu agreez mizeria, totusi sunt niste lucruri tare dubioase.
    -de ce s-a conrolat un singur local nu toate de acest gen?
    -de ce rezultatul numai la acest agent economic a fost imediat mediatizat ,oare nu exista deficiente la alte unitati?
    -de ce nu sunt controale generale si periodice ( ma refer si la DSP) la toate localurile de acest gen, de o anumita marime si care reprezinta potential pericol pentru multi consumatori (sunt doar cateva in oras) , iar unele din anumite motive sunt ocolite ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.