Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Duminica altfel! Spectacol de teatru stradal, în Piața 25 Octombrie din Satu Mare

Trupa „Mihai Raicu” începe neconvențional stagiunea, cu un spectacol scos din spațiul obișnuit, în văzul lumii, pe străzile orașului. Prima „Nuntă” se va ține duminică 4 septembrie 2022, de la ora 19.00, în Piața 25 Octombrie.

Ideea și regia spectacolului îi aparțin lui Victor Olăhuț, regizor și manager cultural cu experiență de lucru în spații neconvenționale, inițiatorul proiectului „Cultură’n Șură”,  recompensat anul acesta la Gala UNITER cu Premiul special British Council – Open Theatre – pentru activitatea de promovare a accesului la cultură în mediul rural.

Pe mișcare trupa a fost ghidată de Florin Fieroiu, profesor la U.N.A.T.C. București şi coregraf independent, iar de muzică s-a ocupat Lucian Maxim, percuționist la Orchestra Simfonică Radio din București și fost membru al trupei „Sarmalele Reci”.

În spectacolul NUNTA al Trupei „Mihai Raicu”, regizorul Victor Olăhuț nu vrea să plaseze acțiunea în nici o zonă recognoscibilă de spațiu sau timp. Nu e interesat de tradiția populară, nu reproduce ritualuri folclorice, nu folosește garderoba kitsch-flamboaiantă, coafura cu sarmale și machiajul strident la modă în zilele noastre. Iar textul e sublimat cu desăvârșire. Avem mire și mireasă, maestru de ceremonii, lăutari, alai. Situațiile prin care trec aceste personaje fac ca spectacolul să fie unul foarte viu, antrenant, plin de surprize, uneori tragic, dar mai ales comic. Astfel spectacolul nunții capătă foarte multă savoare, iar spectacolul „Nunta” e de-a dreptul savuros.

„Părăsim sala de spectacole a teatrului și spunem pe străzile și în parcurile orașului povestea unei nunți cu început și final neașteptat. Ceremoniile amânate din cauza pandemiei au loc acum sub spectrul războiului de lângă granițele noastre. Așadar nu avem multe motive să fim optimiști, dar umorul este întotdeauna un bun antidot în vremurile grele. „Nunta” este o comedie prin care dorim să câștigăm un public nou pentru teatru.”, spune Victor Olăhuț.

———-

Spectacol stradal: NUNTA
Concept și regie: Victor Olăhuț
Coregrafia: Florin Fieroiu
Muzica: Lucian Maxim
Asistent scenografie: Cristian Gătina

Distribuția: Crina Andriucă, Bianco Erdei, Carmen Frățilă, Andrei Gîjulete, Cătălin Mareș, Anette Marka, Andreea Mocan, Lucia Maria Racșcan, Stelian Roșian, Tibor Székely, Ciprian Vultur

Premiera: 4 septembrie 2022, ora 19.00, Piața 25 Octombrie (platoul din Centrul Nou)
intrarea liberă

———-

https://www.teatruldenord.ro/g/spectacol/931/NUNTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.