Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

FOTO. TIR cu tone de deșeuri, oprit în vama Petea. Nu a fost lăsat să intre în țară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 15,6 tone de deșeuri, constând în textile second hand, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege.

Ieri, 31 august, în jurul orei 9.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român din județul Cluj.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand, de la o societate comercială din Elveția pentru o firmă din judeţul Cluj. În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu  15,6 tone de haine second hand aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Sursa: Poliția de Frontieră

7 comentarii

  1. Mongol ungur Răspunde

    Napoi visza la ungaria cu ele.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Boarfele erau din Elveția. Tu săracul nu ai de unde a pricepe asta. Acum mai rămâne de aflat cum anume se poate ca să plece din Elveția un astfel de transport când și la ei dar și la noi este exact aceeași legislație privitoare la deșeuri. Mă gândesc că elvețienii ar trebui să ne arate nouă cum se respectă corect legislația, nu? Și când colo ce vezi??????

    • tineriada Răspunde

      Plus a fost nevoie sa avem la mediu un ministru ungur ca sa porneasca vanatoarea de deseuri

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Și asta corectă observație. Dar unii și-au inundat creierul singuri că nu observă asta. În afară de faptul că merge la infinit placa cu ungurii sunt de vină pentru orice. Frustrați.

  2. 🐏🐏🐏 Răspunde

    Doar după ce facem frumos dosar penal pentru firma românească importatoare. Și nici marfa nu era ungurească doar a tranzitat țara vecină. Asta e greu la tine să înțelegi? Dacă vine un camion turc cu marfă și este oprit la Petea și este găsit cu droguri atunci alea erau românești???? Rumegă informația berbecule.

  3. Norik Răspunde

    Nu erau unguresti numai destinatarul este [Bute din Dorolti] ce e greu de priceput nergeti la el pe platforma si vedeti cate sute de tone intra saptamanal.

  4. Dobi Răspunde

    La ungaria le este locul daca tot lasa ungurii sa treaca cu ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.