Ultima actualizare: azi, 09:58
Locale

Femei împopoțonate cu bijuterii, oprite la vamă. Făceau contrabandă pe „propria piele”

Femei împopoțonate cu bijuterii, oprite la vamă. Făceau contrabandă pe „propria piele”. Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au descoperit aproximativ 570 gr. de bijuterii, posibil aur și argint, în valoare totală de 105.000 lei, ascunse pe corpul a două femei. Uneia i s-a întocmit lucrare penală, deoarece valoarea bunurilor depășea suma de 40.000 de lei, iar cealaltă a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Ieri, 10 septembrie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, s-au prezentat pe sensul de intrare în România, două femei, una în vârstă de 51 de ani, domiciliată în Baia Mare, iar cealaltă de 47 de ani, cu dublă cetățenie româno-moldoveană. Cele două se aflau într-un autovehicul, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice României.

Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunțit. Astfel, asupra ambelor persoane, au fost descoperite ascunse mai multe bijuterii din metal galben, posibil aur, în cantitate totală de 451,81 grame, în valoare de 103.940 lei, precum și din metal argintiu, posibil argint, în cantitate de 122,14 grame, în valoare de 771 lei.

Ca urmare a celor constatate, în cazul femeii cu dublă cetățenie, a fost confiscată, cantitatea de 125,79 gr de bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 33.890 lei și 98,96 gr de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 695 lei. Totodată, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Cât privește băimăreanca, acesteia i-a fost confiscată cantitatea de 326,02 gr bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 70.050 lei și 23,18 grame de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 76 lei, fiindu-i întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În ambele cazuri, bijuteriile au fost reținute de către autoritatea vamală și vor fi trimise spre expertizare.

4 comentarii

 1. 🙈 Răspunde

  Bravo!
  Neam mioritic

 2. 🤔🤔🤔 Răspunde

  Tradițional! Țineți-o tot așa! Braco! Faceți de kakao țara oriunde treceți!🤮
  Ungurii sunt de vină și pentru asta?
  Neamuri proaste ocupate numai de transhumanță și de ciores-mangles.

 3. H&R Răspunde

  Poate erau ceva maneliști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.