Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Camioane cu zeci de tone de deșeuri, interzise în vama Petea. Trimise înapoi în Ungaria

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, împreună cu comisarii Gărzii de Mediu au oprit la intrarea în țară două camioane încărcate cu aproximativ 35 tone de deșeuri.

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat, în data de 16 septembrie, în jurul orei 14.00, un cetățean maghiar în vârstă de 48 de ani conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, aparținând unei societăți comerciale din Ungaria.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta cantitatea de 23 tone deșeuri din aluminiu, încărcate din Germania, fiind destinate unei societăți comerciale din județul Satu Mare.

În data de 17 septembrie, în jurul orei 20.30, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat un cetățean român, conducând un ansamblu auto format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta 12 tone de cauciucuri uzate și jante auto, încărcate de la o firmă din Germania, care urmau să ajungă la o societate comercială din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, s-a solicitat sprijinul autorizat al reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu au putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

38 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Vreti in Schengen?
    Apropo camioanele cu cereale care intra din Ucraina cine le verifica? Politia corupta din Ucraina doar cere bani ca sa fie lasate mai departe.

  2. y Răspunde

    Sincer, bine au făcut rușii în ’56 când i-au tufut în gură pe unguri! Trebuia să le-o bage mai adânc pe gât!

  3. Norik Răspunde

    So trezit hortistugunoiosovino nepotu lu Ciocciolina .Alupigus unu eftas!

  4. un pik de nor Răspunde

    Io me chiamo nepotus los Deceballus per Scorillo aka Dura-Diurpaneus-Comosichus și tot ces vreus, Burebista 2.0! Șine mai e ka shi minye???

  5. Valahu Răspunde

    Cand citesti ce scie @unu te intrebi cum poate s-a aiba un asemenea limbaj o fiinta bipeda!

  6. Valahu Răspunde

    Cam asta cred si eu .

  7. comentator Răspunde

    Napoi visza la ungaria. Asa trebuie. Sa nu mai trimita ungurii deseuri la noi. Ar trebui dati in judecata.

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Ia încearcă! Cu ocazia asta vei afla că deșeurile sunt importate/plătite de firme rrromânești și nici deșeurile nu-s din Ungaria ci doar au tranzitat țara vecină!
      DEȘEURILE SUNT DIN GERMANIA!!!!
      Cum nici un nick propriu nu ești în stare să alegi am dubii serioase că pricepi ce am scris.
      Sau să pun altfel problema, invers? Adică dacă un migrant vrea să treacă granița că vrea să ajungă în vest și este prins la graniță atunci e de-al nostru după logica ta? 😱😱😱😭😭🤮🤮🤮🤮
      Că mai spune asta mult și fă gălăgie că s-ar putea să ne oblige să le dăm de toate atunci!!!! Numai supărăi pe nemți!

      • Nick U Răspunde

        Sezi bland frustratule ca ti-a pusca o vena in incercarea ta de curlingus a natiei mongoleze. Hai jet inapoi in stepa.

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Apoi ție ți-ar conveni să te facă altul vinovat de ceva pentru care chiar nu ai nici o vină? Jet ție țărane!
          Deci dacă ești corect și transmiți informația cum trebuie și nu denaturezi adevărul atuncea ești neam de mongol din stepă???? Tu auzi ce spui?

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Am dorit sa merg sa ii pup mana si piciorul lu miniputin orban dar nu au lasat romanurile granita sa trec la ungaria che la mongolezi nu primeste viza pentru europa.

          • De aici înțelege fiecare ce vrea

            Deci trag concluzia că de aici tu nu ai înțeles nimic! Deșeurile doar au tranzitat Ungaria și de pupat se pupă p@@@la lui Scholz că deșeurile erau din Nemția. Atenție, să nu se afle că au fost returnați la graniță că poate avem surprize, ceva infrigement ori ciuciu Schengen! Atunci să te aud sclavule!

  8. Flocea Răspunde

    Ar trebui sa le trimitem si noi la unguri niste camioane cu cateva tone de deseuri

    • Deer Hunter Răspunde

      Asta nu se poate că noi suntem mari consumatori de deșeu, ne place să ne scăldăm în așa ceva!
      Dar atenție, una din transporturi era ceva aluminiu. Să nu cumva să fi fost cu destinație la turnătoria aia din Medieș că parcă și aud telefoane că de ce a fost oprit transportul. În colonia asta orice e posibil.

      • Deer Hunter Răspunde

        Eu de exemplu consum tot ce gasesc la gunoi, nu ratez nimic. Strang banii sa trimit la mongolia la rude.

        • Deer Hunter Răspunde

          Nefericitule! Sper pentru binele planetei să te îneci cu ceva. Nu vezi că ești în plus?

  9. Camion Răspunde

    Cu alte cuvinte tu esti migrantul venit din mongolia si crapi de ciuda ca nu te-au lasat sa treci la ungaria. Alt ratat cu privilegiul de a avea acces la internet.

    • Camion Răspunde

      Cu alte cuvinte eu sunt migrantul venit din India. Jet cu mine acasă numai să mă mai primească!

      • Camion Răspunde

        Da, sunt tigan si ungur, cea mai proasta combinatie posibila. Pentru ca suntem aceeasi natie, e ca si cum i-as trage-o lu sora-mea.

        • Camion Răspunde

          Mulțumesc pentru autocaracterizarea ta.😱🤮😭💩💩💩
          Drept cadou îți trimit cu muuultă dragoste o porție de … 💩💩💩. Asta ca să nu duci lipsă.

  10. Danut Răspunde

    Bine au facut ca le-au trimis inapoi la ungaria de unde au venit !!!

  11. bigbrother Răspunde

    Cred că dacă cineva din UE citește aceste comentarii că gunoiul ar veni din Ungaria se vor răzgândi și nu ne vor mai lua în Schengen. Atâta prostie nu există decât eventual în SUA dar acolo sunt mai mulți oameni și prostia este cultivată de ani buni. Napoi visa la bordei!

    • Parlament Răspunde

      Romania intra sigur in Schengen nu te stresa. E deja stabilita treaba. Problema e sa nu fie scoasa ungaria la cat de prost este vazuta momentan din cauza lui orban. Vezi ultimele discutii despre asta in parlamentul european.

      • bigbrother Răspunde

        Ai vrea tu dar nu e realizabil. Numai uita-te la harta. Plus nu stiu daca ti-ai dat pana acum seama ca ungurii fac munca murdara aparent in contradictie cu UE apoi tot UE copiaza masurile lor. Inclusiv treaba cu gardul la granita. Tu nu crede orice ti se serveste. In paranteza Polinoia a anunta ca va uza de dreptul de veto in cazul Ungariei. Tu grijeste-te de probleme noastre. Faptul ca mizeriile vin la noi e din cauza ca se gasesc patron ROMANI care le importa. Deocamdata nu la Budepesta se arde plasticul de pe cablurile de cupru ci tocmai langa Bucuresti.

        • Hunor Răspunde

          Nu mai bea spirt filtrat prin paine prajita ca delirezi. S-au cam saturat toti din UE de ungaria. Mai exact de orban. inclusv si mai ales ungurii. Cine ce masuri sa copieze ma saracia aia de tara, o extensie a rusiei in europa. ca si sarbii. de asta sunt izolati de toata lumea. asa va ajunge si ungaria de vecini buni ce sunt cu toata lumea.

          • bigbrother

            Da. De aia a câștigat așa alegerile că ungurii s-au săturat de Orban. Nu pune tu botul la orice că s-ar putea să ai surprize mari. De exemplu nu știu dacă ți-ai dat seama dar Ungaria este singura țară din UE cu care eventual se poate discuta cu Rusia. Nu crezi că intenționat s-a lăsat asta? Așa o țară mică cu o importanță mai redusă dar totuși bine poziționată și înfiptă atât în economia germană cât și cea rusă. Înainte de prăbușirea zidului Berlinului rolul ei era jucat de Austria. Ești foarte naiv dacă crezi tâmpeniile servite. Sărăcia aia de țară își susține pe cei din afara graniței pe când noi ce facem cu ai noștrii???? Auzi tu, sărăcie! Ai fost prin țară la noi? Păi țiganii unguri de la Mateszalka ai niște căsoaie deja că nu vezi prin zonele locuite de români de români de la noi! Scoate dacpul din vasul de WC și deschide ochii. La sfârșitul iernii cel târziu mă aștept la mișcări interesante. Asta depinde ce vor face ucranii pe mai încolo.

          • @bigbrother

            Inca esti aici? N-ai plecat in taramul fermecat ungaria? Ce cauti inca aici? Indoctrinarea fortata functionaza bine.

          • bigbrother

            Pentru cel care a răspuns ca și @bigbrother. Faptele tot fapte rămân. Nu am zis că îmi place dar așa au ales ungurii. Așa cum la noi în 90 a ieșit Iliescu. Cam tot așa ca și procent. În rest îmi susțin afirmația. Ungurii fac munca murdară în multe privințe și asta le convine de minune unora de la Bruxelles. Nu crezi că dacă vroiau opreau tot dacă chiar așa de mult îi deranjează? Dar așa dacă nu iese bine în ultima instanță se poate da vina pe ei. Iar dacă reușesc atunci modelul este gata. Acum 15 ani oaia neagră era Grecia. Mai ții minte? Deci nu pune botul ca o oaie la orice.

  12. Bobber Răspunde

    mai trimit multe deseuri ungurii astia? sa si le bage in partea din spate

  13. Merkel Răspunde

    Ungaria urmeaza sa fie sanctionata de UE din cauza coruptiei si sa i se taie fondurile UE. Faptul ca tot timit deseuri la noi ar fi un motiv in plus. Ungaria este oaia neagra a UE.

  14. Ucrainean Răspunde

    Vad pe aici o gramada de “opariti” care sar in sus de cur cand vine vorba de ungaria. Nu ati fost ma inca expulzati? Ce cautati pe teritoriul asta strain voua? ungurii , de ce nu opresc la vama ce vine spre Romania, sau sunt chiori de nu vad ca sunt deseuri? De asta nu va sufera nici o natie din jur. Comportament si caracter de tip deseu.

    • bigbrother Răspunde

      @Ucrainean. E simplu. Control vamal se face la granița Schengen. Care este în cazul de față la Petea. Fii sigur că de intră România în Schengen rar vei mai auzi astfel de știri. Păi cine să mai depisteze? Noi???? Du-te măi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.