Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Eveniment delicios în Livada. Festival de gemuri și concursuri gastronomice + concerte

Eveniment delicios, astăzi, în orașul Livada din județul Satu Mare. În această dimineață s-a dat startul unui super concurs de gemuri ce are ca scop promovarea fructelor, respectiv al produselor din fructe locale.

Evenimentul, intitulat Festivalul fructelor ”Din Inima Sătmarului”, este organizat de Grupul de Acțiune Locală Zona Sătmarului, Grupul de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare și Primăria Orașului Livada și aduce în fața sătmărenilor concursuri, programe pentru copii, programe culturale și super concerte.

Festivalul a debutat încă de la ora 8.00, cu un concurs de preparat gem la ceaun și a continuat cu un concurs gastronomic ”Cel mai bun desert din fructe”, iar pe parcursul zilei vor avea loc programe culturale, prezentări profesionale pentru fermieri și programe distractive pentru copii. Ziua se va încheia cu super concerte, cap de afiș fiind trupa Direcția 5.

,,Mă bucur să mă aflu aici cu ocazia lansării brandului ”Din Inima Sătmarului”. Consider că asemenea proiecte sunt binevenite în comunitatea noastră, întrucât nu prea avem unități de prelucrare a fructelor, a legumelor în acest județ. Eu cred că GAL-ulurile (n.red. – Grupurile de Acțiune Locală) trebuie să fie un catalizator în acest sens”, a declarat deputatul Magyar Lóránd, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia festivalului.

,,Începem să facem pași mari pentru a promova produsele din zona Sătmarului”, a spus și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Programul complet al evenimentului:

8:00-16:00 – Concurs de preparat gem la ceaun;

10:00-16:00 – Concurs gastronomic ”Cel mai bun desert din fructe”;

12:00-13:00 – Conferință: Prezentarea mărcii locale “Din inima Sătmarului”;

14:00-18:00 – Programe distractive pentru copii;

14:00-18:00 – Prezentări profesionale pentru fermieri;

14:00-16:00 – Program cultural;

16:00-17:00 – Concert Mezőpetri Band;

17:00-18:00 – Acordarea premiilor;

18:00-19:30 – Concert Directia 5;

20:30- 22:00 – Concert Nagyferó és a Beatrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.