Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. “Promenada Inimilor” la Satu Mare. De ce sunt importante 30 de minute de mişcare

“Promenada Inimilor” a avut loc joi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, unde dr. cardiolog Paziuc Alexandru și trainer-ul Anzik Arnold au ținut o prezentare despre importanța exercițiului fizic în viața de zi cu zi.

Evenimentul a fost organizat de clubul Rotary Satu Mare împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Programul „Promenada Inimilor”, proiect de promovare a mișcării, a unui stil de viață cât mai sănătos, este un eveniment prin care se dorește reamintirea tuturor că activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi este cel mai bun mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.

Indiferent de vârstă, există o modalitate potrivită pentru a face mișcare, precum: alergatul, mersul pe jos, sportul, aerobicul, yoga.

“Nu există o prescripție universală de mișcare pentru toți, nu putem prescrie fizic la fel pentru toată lumea. Dar ce este important, este să știm că oricât e mai bun decât nimic”, a spus doctorul Paziuc Alexandru.

O mare problemă în ziua de azi este reprezentată de telefonul mobil, prin folosirea acestuia în mod constant și prin lipsa sportului în viața noastră, apar și problemele de ținută. Apar modificări ale posturii și ale coloanei vertebrale care pot produce cifoză sau cocoşarea. În cele mai grave situaţii, se poate ajunge la hernie de disc.

„ Eu vă recomand să faceți sport, să nu vă lăsați și dacă vă doare un pic. În primul rând să vă testați și să găsiți cele mai potrivite exerciții pentru voi” , a spus Anzik Arnold, personal grup training.

La finalul evenimentului pentru a arată că mereu se poate realiza mișcarea zilnică recomandată, participanții au urmat un traseu de 5000 de pași. Traseul a început de la Casă de Cultură, Casă Albă, Hotel Aurora, Dacia, Turnul Pompierilor, Tribunal, Teatru de Nord, Catedrala Româno-Catolică, Sinagogă, Biserica Calvaria, Primărie, Casă de Cultură.

 

2 comentarii

  1. H&R Răspunde

    E minunat să citești și astfel de articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.