Ultima actualizare: azi, 10:01

Locale

FOTO. Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud cuceresc Hunedoara

Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud, trupa de animație medievală unică în județul Satu Mare, cuceresc rând pe rând fortificațiile hunedorene.
Castelul Corvinilor, Cetatea Mălăiești și Cetatea Devei au găzduit în această vară spectacole unice de dans, jonglerii cu foc și simulări de luptă puse în scenă de tinerii reprezentanți ai Ardudului.
La Castelul Corvinilor, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud au performat și au impresionat în deschiderea concertul Phoenix, în fața a mii de oameni prezenți, reușind să pună Ardudul pe buzele tuturor. Vibrația momentului a rămas în memoria publicului, reușind astfel să atragă turiști la Cetatea Ardud.
La Cetatea Mălăiești, războinicii au cucerit meterezele, fără drept de apel. Amplasamentul cetății între piscurile Retezatului, misticismul dansului nocturn cu focul și povestea spusă de spadă, jocul de lumini și efectele speciale, au întregit spectacolul lăncierilor și al arcașelor cetății ardudene.
Festivalul Medieval al Cetății Deva găzduiește anul acesta pentru a treia oară spectacole marca Ardud. Participarea este întotdeauna încununată cu aprecieri și aplauzele publicului, iar tinerilor sătmăreni reprezentanți le este răsplătită munca asiduă prin aplauze zi aprecieri.
Deși în România sunt multe trupe de reconstituire istorică, Lăncierii si Arcașele Cetății Ardud sunt unici prin reprezentațiile spectaculoase cu foc, spadă, dans și lumină. Dar rezultatele deosebite se obțin doar cu perseverență, de aceea repetițiile de spada pentru lăncieri și cele de dans pentru arcașe se desfășoară săptămânal, iar înaintea spectacolelor mari, repetițiile sunt zilnice!
Lăncierii cetății, Micle Cristian Jr., Frențiu Leonard, Zimman Kevin și Furdea Alain se antrenează cu ardoare și pun multă pasiune în ceea ce fac.
Arcașele, Szaroz Patricia, Bud Vanessa, Frenti Lorelay, Mikle Vanesa, Moldovan Medeea, Micle Daria, Roib Andrea, Schupler Cristina și Cociota Carina exersează mult pentru a îmblânzi focul și pentru a-l supune voinței lor.
⚔️ Cristian Micle, coordonatorul Lăncierilor și Arcașelor Cetății Ardud, susține permanent cu pasiune și dăruire activitatea tinerilor reprezentanți ai Cetății Ardud și se implică activ in antrenamente și spectacole.
Din staff-ul tehnic face parte și fotograful Bud Luca, dar și Patric Bolba, cel care întregește spectacolul cu jocuri de lumini, lasere și mixajele muzicale specifice.
Detalii, informații și spectacole la nr de telefon (0755) 074 648.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.