Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Primăria Ardud a mai obţinut finanţare pentru un proiect. Încă 1 milion de euro

Primăria Ardud a mai obţinut o finanţare de 1 milion de euro pentru un proiect de modernizare în localitatea Baba Novac. Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea Centru Etnografic Zona Codrului iar finanţarea va fi asigurată prin Compania Naţionlă de Investiţii.
Primăria orașului Ardud a obținut o #finanțare de 1.006.994,39 € pentru proiectul care vizează “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centru Etnografic Zona Codrului, în localitatea Baba Novac” .
Finantat prin Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.” S.A.
🔉Proiectul are ca principale obiective revitalizarea și reabilitarea clădirii școlii vechi (situată în centrul localității Baba Novac, clădire dezafectată de peste 30 de ani), dar și înființarea unui centru etnografic care să pună la un loc patrimoniul material și imaterial specific tututor comunităților din Ardud și din localitățile aparținătoare, patrimoniu care să transforme Centrul Etnografic de la Baba Novac intr-o locație reprezentativă pentru multiculturalitatea întregului areal.
Trei săli de expoziție, o sala multifuncțională, un hol generos pentru recepții, spații tehnice și administrative, dar și dotările moderne vor transforma Baba Novac intr-un obiectiv turistic și va revitaliza zona”, precizează Primăria Ardud.

8 comentarii

  1. Glodean A Răspunde

    Iara face Duma bani , da la ce dracu le trebe centru Etnografic și ei nu au lumina pe stâlpi , cine o sa meargă la centru Baluba ?

  2. Iosif Răspunde

    Fura ăștia frate ca și in codru , mai bine le făcea o farmacie sau un centru de permanenta

  3. Satmarean Răspunde

    Felicitări tuturor!

  4. Aspi Rina Răspunde

    “Centru Etnografic Zona Codrului, în localitatea Baba Novac” ???!!!Dar ce legatura are pl cu prefectura??!!Baba Novac este colonie de moti,din Ciucea !! :))))))))

  5. History Răspunde

    Mda. Acuma mai rămâne să vedem cum mutăm dealul (zona Codru) la șes (Baba Novac). Că vorba lui @Aspi Rina ce are s@la cu prefectura? Probabil primașul de Ardud expert în cetăți irlandeze o să ne explice. Chiar sunt curios.
    Numai nu pricep de ce trebuie să inventăm tot felul de lucruri ca pe un fel de scuză în loc să promovăm valorile locale, oricare ar fi ele????
    Pe când o defilare cu elefenați? Sau ceva tomatina ca în Valencia?
    Sau s-a zis că din cauza celor din Stâna nu se riscă nimeni că ăia fură tot și mai bine fac undeva în apropiere?

  6. Grizzlee Răspunde

    Fondurile pentru cultura sunt doar pentru cultura si nu pot fi folosite in alta parte . Macar Duma si Primaria Ardud acceseaza proiecte si fac ceva . Da , e adevarat sunt multe alte lucruri care ar trebui facute multe alte prioritati dar politicul hotarareste cand , cine si cat .

  7. History Răspunde

    Eu știu asta prea bine dar cu efortul ăsta se putea face și o casă din ăla pentru conservarea culturii șvăbești. Că tot se fabulează că ar fi ceva legătură subterană cu castelul Karolyi din Carei. Înțelegi? Cam așa tras de păr e și ideea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.