Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Regizor austriac acuzat că a exploatat minori din judeţul Satu Mare. Poliţia a deschis o anchetă

Regizor austriac acuzat că a exploatat minori din judeţul Satu Mare. Regizorul austriac Ulrich Seidl este acuzat că a exploatat minori români în timpul turnării noului său film „Sparta”, a cărui premieră va fi la 9 septembrie la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto. Pelicula candidează pentru trofeul „Scoica de Aur” la Festivalul de Film de la San Sebastián, care începe la 16 septembrie, relatează duminică agenţia EFE, citată de AGERPRES.

Dezvăluirea a fost făcută de către publicaţia Der Spegel, la care a contribuit şi jurnalista Delia Marinescu. Filmările au avut loc în satul Necopoi din judeţul Satu Mare.

„Unul dintre copii, care avea doar 10 ani la momentul filmărilor, povestește că a filmat o scenă la duș în care actorul principal, actor profesionist austriac, era complet dezbrăcat, se rădea în părțile intime și l-a întrebat și pe el dacă nu vrea să își dea jos chiloții. Copilul a filmat și alte scene care i-au trezit traume și pentru care nu a fost pregătit în niciun fel de vreun specialist. Și nu a fost singurul”, a scris jurnalista Delia Marinescu, parte a echipei care a investigat cazul, într-o postare pe Facebook, vineri seară.

Un alt copil, care are tată alcoolic, ar fi fost ales special să apară în câteva secvențe cu o persoană dependentă de alcool. Băiatul a început să plângă când a interacționat cu adultul și a refuzat să mai joace, iar după ce a fost forțat să continue, i s-a făcut rău și a vomat, scriu jurnaliștii în Der Spielgel, notează Libertatea.

Părinților care au vrut să vadă despre ce e vorba nu le-a fost permis accesul la filmări. „Cred că am fost păcăliți pentru că suntem săraci”, a declarat tatăl unuia dintre copiii-actori. Avocații regizorului susțin că acuzațiile sunt nefondate, iar membri ai echipei de filmare afirmă că lucrurile s-au petrecut cu totul altfel decât le descriu jurnaliștii. Conform acestora, părinții actorilor minori au fost informați despre tema filmului.

Poliţia Satu Mare a deschis o anchetă

“Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, din care rezultă posibile infracțiuni comise asupra unor minori, cu ocazia realizării unei producții cinematografice, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii situației de fapt și pentru luarea măsurilor legale care se impun”, transmite IPJ Satu Mare.

 

  • imagine din filmul SPARTA

12 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    USR-ist!

  2. Valahu Răspunde

    Nu s-e poate austrecii nu fac asea ceva !Ei doar taie padurile si iau petrolu pe gratis in Romanica ,cu acordul golfistului bineinteles.🤣

  3. Gheza Răspunde

    Dar pe analfabetul ala funcțional de besenyi sau cum dracu l cheamă !!!cand îl educați !!???
    Uitati va după el nesimțitul !!nu respecta nimic. …reguli de circulație ….bun simt …oameni!!!

  4. 😱😱😱 Răspunde

    Momentul artistic în care ne deranjează când alții ne prezintă verde-n față țara așa cum e, rupt în kur de evul mediu. Dacă cei de la ceva casă de copii ar face asta fiți siguri că rezoluția ar fi după adânci cercetări că fapta nu există. Dacă în schimb ne prezintă realitatea așa cum este un străin îl facem repede pedofil. Mai bine luați partea practică pozitivă a lucrurilor. Puradeii din filmare măcar s-au spălat odată în secolul ăsta.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Am senzatia ca pe-o doamna bugetara din zona, de-aia cu famikia traditionala, uleiuri esentiale si tunelurile dacice o luato de guler ala ce o facut-o doamna cum ca…nu vede proasta ca e rost de mai jumulit ceva de pe neamtu ala? Ca pana acum liniste…primaru, popa, militzistu nu stiau nimic. Ca doar necopoiu ala e metropola, in care lumea nu se cunoaste si isi vede de treaba ei. Nu un sat rupt in krr, a carui “intelectualitate” e cu studii pe la spritzu haret

      • 😱😱😱 Răspunde

        Și mai mult ca sigur de aia plânge tot șirul țiganilor de acolo că puteau cere mai mult pentru prestația artistică. Mai mult ca sigur și tipic/neaoș balcanic țigănesc. E cusută cu ață albă. Austriacul sigur nu o să mai calce aici veci și o să spună la toți ce de civilizați suntem noi. Că doar are filmări, nu? El a prezentat după mine exact ce a văzut acolo. Nu cred că trebuie să fii mare regizor să produci o scenetă de asta. Cred că puradeii au fost și regizori și dramaturgi. El i-a lăsat și doar a filmat. Și mai mult ca sigur fiind și catolic făcea cruce în continuu și se înțepa. Pentru că nu credea că așa ceva mai este în Europa. A făcut economie, nu a trebuit să călătorească până în Africa subsahariană. Ăștia ne reprezintă prin lume. Gălăgioșii ăștia și căpșunarii sparangheliști.🤔😱😲🥴😭

        • Vulpea bi-polara Răspunde

          Doar galgiosi. Capsunarii macar lucreaza ceva, astia doar asteapta sa se rataceasca prin Codru cate un fazan de-asta. Oricum,bravo tovarasei asistente social si primarelui, s-au si aotosesisizat ca un puradeu s-a spalat. Asa obiceiuri trebe innabusite din fasa. Ca spalatu o sa vrea la scoala, o sa vrea apoi apa cursnta,canalizare, nu doar o galeata de plastic rosie, tot la patru ani.

  5. Valahu Răspunde

    Mai Skaraoski cat poti s-a fii de meschin si de neom!Mars pocitanie in hoarda ta!

    • sergiu Răspunde

      Ia mai incet fratelo ca primest un atac cerebral….defapt Skaraoski are dreptate
      N-ai niciun motiv ca mamaliguta sa se unfle in tine
      Adevarul cateodata e dureros…..nu-i asa ??????

  6. România reală Răspunde

    În mod foaaaarte interesant când acel copil de la casa aia sau centrul de îngrijire din Carei a murit înfipt și degerat în gardul instituției și nimeni, dar nimeni nu auzea că urlă ca șacalul toată noaptea, ei atunci nimeni nu s-a revoltat și pe nimeni nu deranjează că nici măcar dosar penal nu s-a făcut, doar așa niște cercetare de scormoneală. Asta ca să nu deranjeze rahatul. În mod interesant, nu?

  7. CATRINEL RAȚ Răspunde

    AUSTRIECII SUNT NISTE NENOROICITI

  8. Antal Răspunde

    Adrian Cozma, treci pe la Liga să-i plătești consumatia lui Vic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.