Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. România, coșul de gunoi al Europei? Un nou TIR cu tone de deșeuri oprit în PTF Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 20 tone de deșeuri, constând în fibră izolatoare și tablă folosită, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege.

În data de 3 septembrie, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român, din județul Suceava.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, fibră izolatoare și tablă, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din judeţul Suceava. În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu  20 de tone de fibră izolatoare și tablă aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

14 comentarii

  1. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Napoi visza la ungaria cu ele.

    • 🐏🐏🐏 Răspunde

      Ca să vezi e gunoi austriac! Și cum tirul încă nu știe să zboare bineînțeles a tranzitat Ungaria. Eu în locul ungurilor aș opri absolut toate transporturile cu destinația România! Să vedem dacă asta își convine! Pentru că se pare că mulți patroni români (și nu ungurii) practică importul mizeriei la noi în țară! Rumegă berbecule!

  2. Vasile Răspunde

    Nui apara pe patronii unguri uitate in Dorolt la Bute.In rest cred ca ai dreptate (cu o specificatie) ca importatorii de gunoaie nu pot fi numiti patroni ci gunoieri .

    • 🐏🐏🐏 Răspunde

      Chiar și dacă e așa acel patron ungur este cetățean român. Nu e vina ungurilor din Ungaria că nouă ne place gunoiul vesticilor. Ce se întâmplă noi facem, noi importăm. Austria și Ungaria fiind țări Schengen prima posibilitate de a verifica marfa din tir este la granița noastră. Unde controlul se face în comun. În mod interesant acest aspect minor unii uită în mod intenționat. Aveți orgasm dacă spuneți ce spuneți mai sus că visza la Ungaria? Atunci sunteți nici mai mult, nici mai puțin decât o turmă de berbeci și atât!

  3. Vasile Răspunde

    Nu am spus inapoi in Ungaria ,nueste comentariul meu.In rest sunt de acord cu tine controlul s-e face la intrarea in tara.Dar trebuie facut pt.ca altfel toti cetatenii tarii(indiferent de etnie) avem de suferit .Avem gunoaiele noastre nu avem nevoie de imprt!

  4. Bute Răspunde

    Inapoi la csenger cu ele !!!

  5. Alfred Răspunde

    ungaria ar face bine sa nu mai trimita desuri la noi.

    • Schengen Răspunde

      @Alfred. Altul deștept aici! Deșeurile sunt din AUSTRIA și importate de o firmă din ROMÂNIA! Camionul doar a tranzitat UNGARIA!!! Ce era să facă după tine? Să zboare? Și controlul se face la frontieră! Să vezi tu ce va fi dacă la anul intrăm în SCHENGEN! Că atunci nici la frontieră nu va fi astfel de control! Deci nu UNGARIA trimite deșeurile în ROMÂNIA! NOI cumpărăm!!! COMPRENDE?????
      @Alfred. Fii puțin atent la următoarea situație. Vine un camion turcesc și se oprește la granița româno-ungară pentru control. Până acum ai priceput? Să zicem că transportă și porcării. Să zicem droguri. Vameșii găsesc drogurile și arestează pe șofer și sechestrează camionul. Până acum ai priceput? Atunci după logica ta dacă camionul turcesc a tranzitat România atunci drogurile din mașină provin din România?

      • Cetateanul Răspunde

        Da ce te obosești atâta? Nu ți-e totuna? Ți-or ridica hungurii statuie că-i aperi cu atâta înverșunare?

  6. Schengen Răspunde

    Nu apăr dar de ce-i învinuiești când nu de la ei vine? Dacă să zicem se supără și pe chestia asta controlează de acum încolo toate tirurile românești la sânge care tranzitează țara lor ce vei spune? Să nu cumva să crezi că nu sunt în stare! Fii corect, eu așa am crescut. Pentru că la o adică dacă nu ești s-ar putea ca bumerangul să se întoarcă împotriva ta. Și atunci va fi foarte dureros. Nu uita că la început de pandemie ungurii au blocat mii de cetățeni de-ai noștri care fugeau acasă și care lucrau în vest la negru. Ăia 1,5 milioane care lucrează în “construcții”. Dacă nu se intervenea la nivel de UE acolo prindeau rădăcină în no-mans-land. Au uitat? Dacă nu ești corect și manipulezi o anumită situația ca asta atunci să nu te revolți dacă se întoarce împotriva ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.