Ultima actualizare: azi, 21:34

Locale

FOTO. Sătmăreancă, în vizorul hackerilor! La un pas să ia țeapă pe OLX

O fraudă online care implică compania OLX este, zilele acestea, în plină desfășurare. Tot mai multe persoane au căzut în plasa țeparilor ce fură bani în numele companiei. Printre persoanele aflate în ținta hackerilor a fost și o sătmăreancă, ce a încercat să vândă un telefon.

O femeie din județul Satu Mare a încercat să văndă pe OLX un telefon, iar după postarea anunțului, femeia a fost contactată de mai multe persoane pentru cumpărarea telefonului. Persoanele respective au vrut, însă, să facă plata prin așa numita metodă “Livrare prin OLX”.

Acest tip de vănzare/cumpărare este o fraudă, prin care femeia a primit un link pentru acceptarea banilor, aceasta a trebuit să introducă datele cardului, soldul contului și codul CVV/CVC sub pretextul de a le fi făcută plata pentru produsul tranzacționat.

„Amintim însă că Olx nu încurajează și nu are un sistem prin care cumpărătorii să poată plăti produsul online. Singurul moment în care cerem introducerea datelor cardului este cel în care se cumpără serviciile Olx de publicare sau promovare de anunțuri.

Încasarea sumei pentru produsele vândute de utilizatori pe Olx și livrate prin curier nu se face niciodată online, ci doar prin intermediul FAN Courier sau Poștă Română, prin ramburs, după verificarea coletului. Noi le trimitem vânzătorilor alerte pe e-mail cu statusul tranzacției, iar FAN Courier și Poștă Română fac plata cash sau direct în cont.” anunță reprezentanții OLX.

Românii sunt rugații să nu transmită datele cardului în mediul online, că și alte țepe din ultima perioada un sfat este să verificații linkurile înainte de a le accesa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.