Ultima actualizare: azi, 14:47
Locale

FOTO. TIR-urile care blochează drumul Odoreului, direcționate în parcările de pe centură

Prefectul Radu Roca a convocat azi la sediul Instituției Prefectului județul Satu Mare o întâlnire cu șeful Biroului Vamal Satu Mare, Ioan Sabău și reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, a Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare și a Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare pentru găsirea unor soluții legate de deblocarea căilor de acces dinspre Calea Odoreului spre Vama de Interior de către TIR-urile staționate în așteptarea efectuării formalităților de control vamal a mărfii.

,,Nu e normal să lăsăm să se blocheze artere importante din municipiu cu TIR-uri ce așteaptă să intre la Vama de Interior. În plus aș dori ca și în curtea interioară a vămii să se efectueze o curățenie generală mai ales că sunt acolo autovehicule parcate și deja degradate”, a spus prefectul Radu Roca.

S-a propus ca soluție direcționarea TIR-urilor în parcările de pe Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Șeful Biroului Vamal Satu Mare, Ioan Sabău a transmis că în ultimele două luni s-a constatat un trend crescător al numărului de operațiuni vamale de punere în liberă circulație a cerealelor din Ucraina și din această cauză a crescut și volumul de muncă. Astfel, încărcarea pe lucrător vamal este de aproximativ 427 de operațiuni /lună.

,,În zilele de luni se constată o creștere semnificativă a numărului de operațiuni vamale. În anul 2022 au fost înregistrate un număr de 2527 operațiuni vamale fiind importată o cantitate totală de 60000 tone de cereale”, a declarat Ioan Sabău, șeful Biroului Vamal Satu Mare.

Un comentariu

  1. Gigi Răspunde

    ….da mitica primarul de odoreu nu un este in mijlocul problemei!?……..sau ne mai fiind în PSD și dujmanul lui govorache pe când starea un gazeta de Nord Vest cu capul in jos pentru că nu atribuia contracte la tehnic asist firma de suflet a lui Govor….nu a fost consultat în problema…acum este in PNL…nu mai este la butoane….curve politice ce sunteți toți grămadă… totul pentru voi nimic pentru sătmăreni!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.