Ultima actualizare: ieri, 21:58

Locale

FOTO&VIDEO. Nuntă fără dar în Piața 25 Octombrie din Satu Mare! Totul a fost o comedie

Nuntă fără dar în Piața 25 Octombrie din Satu Mare! Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord a început într-un mod neconvențional stagiunea, cu un spectacol scos din spațiul obișnuit, în văzul lumii, în centrul orașului. Prima „Nuntă” s-a ținut, duminică, începând cu ora 19.00, în Piața 25 Octombrie.

Zeci de oameni s-au adunat în jurul actorilor, au râs copios și au savurat din plin piesa de teatru atipică. Ideea și regia spectacolului îi aparțin lui Victor Olăhuț, regizor și manager cultural cu experiență de lucru în spații neconvenționale, inițiatorul proiectului „Cultură’n Șură”,  recompensat anul acesta la Gala UNITER cu Premiul special British Council – Open Theatre – pentru activitatea de promovare a accesului la cultură în mediul rural.

Pe mișcare trupa a fost ghidată de Florin Fieroiu, profesor la U.N.A.T.C. București şi coregraf independent, iar de muzică s-a ocupat Lucian Maxim, percuționist la Orchestra Simfonică Radio din București și fost membru al trupei „Sarmalele Reci”.

_______________________________

În spectacolul NUNTA al Trupei „Mihai Raicu”, regizorul Victor Olăhuț nu vrea să plaseze acțiunea în nici o zonă recognoscibilă de spațiu sau timp. Nu e interesat de tradiția populară, nu reproduce ritualuri folclorice, nu folosește garderoba kitsch-flamboaiantă, coafura cu sarmale și machiajul strident la modă în zilele noastre. Iar textul e sublimat cu desăvârșire. Avem mire și mireasă, maestru de ceremonii, lăutari, alai. Situațiile prin care trec aceste personaje fac ca spectacolul să fie unul foarte viu, antrenant, plin de surprize, uneori tragic, dar mai ales comic. Astfel spectacolul nunții capătă foarte multă savoare, iar spectacolul „Nunta” e de-a dreptul savuros.

„Părăsim sala de spectacole a teatrului și spunem pe străzile și în parcurile orașului povestea unei nunți cu început și final neașteptat. Ceremoniile amânate din cauza pandemiei au loc acum sub spectrul războiului de lângă granițele noastre. Așadar nu avem multe motive să fim optimiști, dar umorul este întotdeauna un bun antidot în vremurile grele. „Nunta” este o comedie prin care dorim să câștigăm un public nou pentru teatru.”, a precizat Victor Olăhuț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.