Ultima actualizare: azi, 13:19

Locale

Probleme mari la acoperișul bibliotecii: ”Are 100 de ani. Ar trebui schimbat tot, dar nu e simplu”

Autoritățile reacționează după ce noul sediu al Bibliotecii Județene Satu Mare a ajuns să fie ”inundat” după ploile din ultimele zile. Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că în următoarele două zile se vor finaliza lucrările de hidroizolație, dar speră ca în urmă acestor lucrări clădirea ”nu va rămâne cu sechele”. Totodată, Pataki spune că acoperișul ar avea nevoie de intervenții serioase care nu se pot însă realiza fără autorizație de construcție: ,,Până atunci reparăm”.

,,Sper că în 48 de ore se termină cu lucrările de hidroizolație, pe urmă se uscă pereții și sper că nu va rămâne clădirea cu sechele care vor necesita și alte tipuri de reparații”, a declarat Pataki Csaba. Președintele Consiliului Județean Satu Mare afirmă că în unele zone acoperișul are o vechime de o sută de ani și trebuie schimbat: ,,Tot acoperișul trebuie regândit”, spune Pataki, adăugând însă că pentru o astfel de intervenție este nevoie, în primul rând, de autorizație de construcție, dar și de un efort financiar considerabil.

,,Pe un astfel de acoperiș unde unele părți au 100 de ani astfel de intemperii pot să apară până nu schimbăm tot, iar ca să schimbăm tot, fiind în zonă de protecție a monumentelor, eu am nevoie de un document de avizare a lucrărilor de intervenție. (…) Unele sunt lucrări de reparații și altele sunt lucrările de reabilitare. Pentru a porni lucrări de reabilitare am nevoie de autorizație de construcție, iar până nu am documentul nu pot să fac lucrări de reabilitare. Acolo tot acoperișul trebuie regândit, dar fiind un monument nu va fi simplu, nici ca bani, nici ca termen. Până atunci reparăm”, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Pataki a mai menționat faptul că nu s-a putut acționa mai devreme din cauza secetei: ,,Infiltrațiile au fost depistate, pe urmă a venit o vară secetoasă și nu s-a văzut pur și simplu de unde vine apa”.


CITEȘTE ȘI:

8 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Acoperisul este printre primele elemente ale constructiei care trebuie verificat.
    Daca nu ploua nu se poate?

  2. Unul Răspunde

    De ce a fost declarat Monument Istoric aceea cladire? Nu pot sa cred ca sa reabilitat cu aviz de la minister. Osanul v-a incaltat cu aceea cladire ,nu cred ca-l vindea vreodata daca nu puneau ce de la Consiliu botul!

  3. Csabi Răspunde

    100 de ani? Cladirea a fost refacuta in 2007. Pataki Csabai, cat o mai scalzi?

  4. Devii penibil Răspunde

    Cănd s-s transformat in Mall s-a refăcut de la zero
    Sau dacă este așa de ce a-ți cumpărat-o fără o expertiză
    Deci al cui fund îl salvăm, al lui sau al Ei

  5. Vasile Răspunde

    Pute, rău de tot! Cum și cui s-au dat 3 milioane de euro? Ca să ce? Să spui că clădirea nu e bună de nimic?
    DNA. DIICOT, Curtea de Conturi? Cine a semnat contractul de vânzare- cumpărare? Hai, că dacă și scandalul acesta se ascunde sub preș, atunci va fi bai mare!

  6. Gogu Răspunde

    Așa ceva nu se poate remedia în 48 de ore.
    Cine este echipa care lucrează acolo?
    Cine a angajat-o?
    Este un contract ?

  7. Tarzan Răspunde

    Cine dracu ar fi crezut ca până și la Bibliotecă se fac chiar așa mari hoțomănii? Patachi s-a dat de gol! Cum ai cumpărat vere, clădirea aia, dacă e putregai tot? Poate te întreabă cineva…

  8. Din Satu cel Mare Răspunde

    Forgacs asta și de la noi a trebuit șă plece ca să nu fie dată afară, acuma se mare contabilă, dar nu știe nimic despre contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.