Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

VIDEO. Vai de ea Bibliotecă Judeţeană! Plouă în clădire după ce au cheltuit o grămadă de bani!

Vai de ea Bibliotecă Judeţeană! Conducerea Bibliotecii Judeţene din Satu Mare îşi arată din nou competenţa. Deşi au trecut mai multe luni de la mutarea în noul sediu, încă nu sunt rafturi suficiente, s-au efectuat lucrări, însă unele dintre ele sunt de proastă calitate. Astăzi a plouat de-a dreptul în clădirea în care s-au investit banii Consiliului Judeţean, implicit ai sătmărenilor. Angajaţii s-au chinuit să pună câteva găleţi pentru a opri scurgerea apei la parter şi distrugerea ei completă.

Potrivit surselor PortalSM totul a pornit de la lucrări stupide efectuate la terasa de pe acoperiş. Aici exista un sistem de încălzire în pardoseală care să topească zăpada, deoarece nu există o altă modalitate de a fi evacuată.

Conducerea Bibliotecii s-a gândit să facă economii şi să scoată din funcţiune sistemul de încălzire, astfel că a angajat o firmă care a spart gresia şi a scos şi firele pentru încălzire. Muncitorii au scos însă şi izolaţia şi au montat gresie nouă. Astfel, după ploile din ultimele zile apa a pătruns la etajul doi pe tavan şi pe pereţi. Disperaţi, angajaţii s-au chinuit să pună câteva găleţi pentru a nu fi afectat şi parterul deoarece apa a început să se scurgă de la etaj.

Tensiune în Biblioteca Judeţeană

Trebuie amintit faptul că situaţia din Biblioteca Judeţeană este destul de tensionată. Angajaţii se plâng că pentru acţiunile pe care pe desfăşoară nu sunt sprijiniţi nici măcar cu consumabile precum hârtie sau pixuri şi sunt obligaţi să scoată bani din buzunarele lor pentru a mai organiza câte o manifestare.

Totul se întâmplă din cauza politizării, mai exact a numirii pe posturi de conducere a clientelei politice, persoanele care dirijează banii sfidându-i efectiv pe angajaţi.

Deocamdată, nu este clar dacă cineva va răspunde pentru aceste fapte sau dacă cei de la Consiliul Judeţean vor întreba măcar pe ce s-au cheltuit banii.

15 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Ca lacu Cubic….

  2. sabin Răspunde

    mesteri romani …lucru de mantuiala ……bravo 🙂 🙂
    de ce nu ati chemat muncitori din strainatate ????
    straini facea lucruri de calitate la un pret mult mai mic , adevarat atunci nu puteai sa furi ca in codru

  3. Govor Răspunde

    Oamenii lui Potoki au ajuns la comandă, sper o anchetă de la Prefectură, vrem sa auzim rezultatele, sau maturam sub preș.
    Lucrări cu Dorei, ia mai fa ma brrrrrrr.

  4. Romanu Răspunde

    Manevre pe bani grei, uni construiesc case alti sparg sa aiba ce repara, curtea de conturi, DNA, somn usor de doi ani se baga bani voi dormiti sunteti partasi, Cozma ce faci îi loc de o ancheta, ia clopu si verifica.

  5. Ucraina Răspunde

    Venim noi facem ieftin, pica ceva hahaha,
    Hotie pe fata

  6. Cristina Răspunde

    Romeo ia-l pe Beseni si hai la piscina, aduceți si caii la adapat. Beny deja îi pe drum.

  7. Bogdan Dumitras Răspunde

    Beseni a dat-o în bara cu singurul proiect de care a răspuns. Ar trebui intrebat câți bani a încasat de la Mois și cum.i-a împărțit cu Cozma.

  8. Norik Răspunde

    ASTA ESTE CONDUCEREA HANDICAPATA A HUDEMEREU SATU MARE DISTRUGE TOTUL CU BUNA ȘTIINȚĂ ȘI PE URMĂ ȘI LE ÎNSUȘESC PE BANI MSRUNTI6!!!! NU VEDEȚI CĂ TOT CENTRUL SATMARULUI APARȚINE HUDEMEREU LUI ORHGANIZATIE CRIMINAL A ¡!!

  9. romeofz Răspunde

    Haosul creat de contabila Forgacs in “parteneriat” cu managerul institutiei incepe sa fie cat mai vizibil.

  10. Miclăuș Răspunde

    Be șe ni! Be șe ni!

  11. Balint Răspunde

    Ori cum sunt niste bani aruncati degeaba! La ce ne trebuie ditamai cladire pentru biblioteca? cati abonati are biblioteca? Cati angajati stai degeaba pe bani frumosi? Culmea prostiei!

    • Leo Răspunde

      Instituția aceasta are nevoie urgent de un manager interesat să o gestioneze,e foarte trist ce se întâmplă.

    • comentator Răspunde

      @Balint, clădirea trebuie pentru depozitarea corespunzătoare a cărților. Teoretic. Că practic văd că după un an de amenajare e mai rău ca înainte de a interveni pe clădire. Aceste infiltrații sunt pericol pentru materialele aflate în patrimoniu, multe fiind unicate și de neînlocuit dacă pățesc ceva. 90% dacă nu mai mult din clădire este pentru depozitare și nu pentru vizitatori. Din păcate se pare asta este competența de gestionare a problemei de CJ și de Bibliotecă. Dacă se întâmplă ceva ireparabil sunt sigur că se va pasa răspunderea.

  12. Baluba Răspunde

    Hei, dacă ar veni Curtea de Conturi la această Bibliotecă cred că ar exploda un mare scandal penal. Dacă ar veni, dar nu vine! Pretenii știu de ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.