Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Scandal la Baia Mare, din cauza kürtős-ului. Viceprimarul UDMR a dat jos tricolorul, primarul îi retrage atribuțiile

Scandal politic la Baia Mare, după Festivalul Castanelor, titrează Digi24. Primarul Cătălin Cherecheș a anunțat că îi va retrage atribuțiile viceprimarului UDMR Istvan Zsolt Pap din cauză că acesta ar fi dat jos steaguri tricolore de la standurile unde se vindea kurtoș secuiesc.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a anunţat, sâmbătă, cu ocazia Sărbătorii Castanelor, retragerea atribuţiilor viceprimarului UDMR. Anterior, primarul Cherecheş ceruse ca la standurile de la Festivalul Castanelor unde se comercializa cunoscutul “kürtőskalács” şi nu era afişată denumirea produsului şi în limba română să fie afişate steaguri tricolore româneşti. Însă aceste steaguri tricolore româneşti ar fi fost îndepărtate, la îndemnul viceprimarului UDMR, ceea ce a declanşat reacţia edilului Cherecheş.

Preşedintele UDMR Baia Mare, Zsolt Pinter, a declarat, luni, că viceprimarului municipiului nu i-au fost retrase atribuţiile, aşa cum ar fi declarat primarul Cătălin Cherecheş. „Viceprimarul nu a primit nimic oficial (…) Cred că primarul îşi dă seama ce a făcut şi va reveni asupra deciziei de retragere a atribuţiilor viceprimarului nostru”, a afirmat Pinter.

Sursa: Digi24

24 comentarii

  1. Helga Kisz Răspunde

    Toți vânzători erau etnici romi . Adica nici – nici

  2. suciu emil Răspunde

    Nulitatile care nu se pot afirma prin calitati intelectuale fac aceste gesturi gratuite pentru a cunoaste putina notorietate.Individul uita ca s-a nascut in Romania si este platit din banii populatiei majoritare.

    • Valahu Răspunde

      Eu vreau sa se schimbe Mc Donalds in Baciu Dumitru si hotdogul sa fie scris caine fierbinte, hamburgherul, chifle jumate cu umplutura, etc.

      • Anonim Răspunde

        Academia Română poate da un punct de vedere privind mesajele scrise în locuri publice din România .

    • carcotas Răspunde

      Emile, dupa cei doi neuroni ai tai, minoritarii stau si se uita la majoritari cum muncesc pt ei?

  3. Galatasarai Răspunde

    Eu propun ca la fiecare chiosc hodog hamburger shaorma gyros să fie câte un tricolor……. Doar suntem o națiune mândră cu rezultate și succese peste tot in lume.
    Poate noi am inventat și apa și grâu…????
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂

  4. Jolta Răspunde

    Eu propun ca și pe fiecare WC ecologic să fie câte un tricolor….🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  5. Roman Răspunde

    Hungurii in tara lor daca nu recunosc ca s romani in Romania, visati in continuare cu transilvania niciodata nu va fi a voastra.mwuie ungurilor

  6. misi Răspunde

    peste o luna sa vad cine are facturi mai mari. Tot timpul cand e criza distrag atentia cu tema asta veche , romano-ungara. Si unii inculti musca. Sunt curios cand o sa-l dea jos pe primar? Osa aiba caldura in scoli si spitale? Cu asta ar trebui sa se ocupe, nu cu instigare. Noi avem Kereskenyi ei au Kerekes, ce asemanare 🙂

  7. H&R Răspunde

    Cozonac pe ce limba este? Vedeti ca deja incepeti sa stiti limba maghiara!

  8. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ungurii sunt de vină!

  9. Feri Răspunde

    Schima-ti numele de la Chereches la Rotaru, mai penalule, sau cand iti scrii undeva prenumele acopera cu tricolorul!

  10. Mae Răspunde

    E Ok un dus rece nu le strică !!! Demnitari lor cît își bat joc de noii sa nu vorbim de ministru sportului !!!! Un bozgor borît sincer !!!! Gabor ai grijă ca vine băimăreanul la satu mare să-ți spună cum sta treaba !!!! Ceva schimburi de experiență !!

  11. cetatean Răspunde

    Nu tin parte primarului dar vicele a provocat mizeria . Unde ia fost capu ? :))) Nu are ce cauta in adm publica .

  12. Vasi Răspunde

    La Shaorma cum se zice pe romana? Sau la, Hamburger? Hot dog? Pljeskavica? Gyros?Kofta Kebab? Taco? Nachos? Falafel? Quesadilla?. Etc etc. Sper ca stirea respectiva nu apare in presa internationala ca ne facem de cacao.

    • @Vasi Răspunde

      Cum le spune? Simplu mămăligă. Rar mai vezi așa un popor superficial cum e românul. Rupți în kur dar cu gura mare. Vin vara cu tigăi cu volan pe dreapta închiriate la oră să ne arate ce bine le merge în “construcții”.

  13. Norik Răspunde

    Ia mai terminati odata scarbe hortiste nu var muri multi inainte.

    • Darwin Răspunde

      Cine ți-a deblocat Capslockul???? Doar nu un ungur? Deci stimați cititori și de aici se vede că evoluția este posibilă chiar și în cazul lui @Norik. Bleah. De ți-ar pica antena de digi pe cap!

  14. GB Răspunde

    Baia Mare(români-77%, maghiari-10%) primar și conducător pe persoană fizică Cherecheș din anul 2011+ “supozitor” UDMR vs. Satu Mare(români-54%, maghiari-34%) primar Cherescheni din anul 2016 + “supozitor” PNL/PSD. Totul e politică, restul e can-can!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.