Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Un sătmărean a realizat senzori pentru detectarea radiațiilor. Vor fi instalați în jurul Centralei Zporojie

România va instala senzori pentru detectarea radiațiilor lângă Centrala Nucleară Zaporojie din Ucraina, titrează observatornews.ro. Senzorii au fost realizați de firma URADMonitor, deținută de careianul Radu Motișan.

Radu Motișan, producător senzor radiații: Odată instalat pe teren el funcţionează automat. În cazul unui accident nuclear creşterile în valori ar fi imediat vizibile. Dacă senzorii depăşesc un anumit prag, ei vor transmite mesaje automate. Pericolul de propagare ţine de vânt. Dar vorbim de câteva ore.

Cei cinci senzori pentru detectarea radiaţiilor nucleare vor putea fi urmăriţi în timp real pe uradmonitor.com.

Reprezentant ONG Ucraina: Oameni din întreaga lume vor putea vedea rezultatele radiaţiilor din jurul centralei nucleare şi exact ce se întâmplă acolo.

Născut în Carei, Radu Motișan este absolvent al Universității de Vest din Timișoara, cu un master în informatică, informează opiniedecarei.com. Ca și analist programator, Radu Motișan a văzut potențialul noilor tehnologii digitale și, folosindu-se de pasiunea pentru electronică, fizică și chimie, le-a transpus într-un produs hardware autohton, într-un timp foarte scurt. Astfel a apărut uRADMonitor, prima rețea globală de monitorizare a poluării, prezentă în peste 40 de țări din întreaga lume.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.