Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Vreme rea în weekend. Județul Satu Mare, sub Cod galben de ploi

Vreme rea în weekend. Județul Satu Mare se află sub Cod galben de ploi. Meteorologii anunță și descărcări electrice, vijelii și chiar grindină.

Toată țara se va afla sub Cod galben de vreme rea în acest sfârșit de săptămână. Avertizarea meteo va expira abia duminică seara, 18 septembrie.

Cod galben

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate;

Interval de valabilitate: 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Notă: Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.