Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Un ceas pentru fiecare bărbat – cum să alegi unul pentru diferite ocazii?

Este ușor de observat că ceasurile pot fi foarte diferite unele de altele. Din păcate, este mai dificil pentru o persoană fără experiență să evalueze semnificația acestor diferențe. Deoarece ceasurile au o mare influență asupra modelării propriei imagini, astăzi vei afla câteva lucruri despre selecția lor conștientă.

(Sursa de imagine: Andrey Danilov / Shutterstock.com)

Mai sunt sau nu ceasurile la modă?

Ceasurile de mână au fost mult timp un accesoriu important. Deși la început au fost abordate cu un zâmbet. La începutul anilor 1900, niciun domn care se respecta nu ar fi purtat un ceas de mână care părea o versiune proastă a ceasului de buzunar. Primul Război Mondial a schimbat totul. Atunci s-au scos la iveală avantajele ceasurilor purtate la încheietura mâinii. De atunci, au devenit atât gadgeturi practice, cât și un element care modelează imaginea.

Astăzi verifici ora în principal pe telefon, astfel încât gradul de utilizare a ceasurilor a scăzut, dar impactul lor asupra imaginii a crescut chiar. Și, deși sunt mai puțin frecvente decât înainte, diferitele modele de ceasuri bărbătești clasice sau moderne atrag mai multă atenție.

Alegerea unui ceas – ce trebuie să știi?

Ceasurile sunt un subiect foarte complex și poți vorbi despre ele ore întregi. Dar acum vei afla elemente de bază despre alegerea lor. Când vine vorba de aspectul ceasului, trebuie menționate câteva dintre cele mai importante caracteristici, precum dimensiunile, culorile, cadranul și cureaua sau brățara.

(Sursa de imagine: Andrey_Vasiliskov / Shutterstock.com)

În concluzie, în ceea ce privește utilizarea ceasului, ai de ales  între unul clasic,  sport, și varianta intermediară, adică de zi cu zi, așa cum poate fi un ceas Fossil original.

Un ceas clasic, pentru costum trebuie să fie în primul rând plat și suficient de mic pentru a încăpea cu ușurință sub manșeta unei cămăși. Întrucât simplitatea contează în eleganță, acesta ar trebui să aibă cât mai puține complicații, un cadran ușor, de obicei alb, argintiu sau ecru, o carcasă modestă argintie sau aurie și o curea din piele neagră sau maro, asortată cu culoarea altor accesorii din piele.

Cel mai important lucru într-un ceas sport este funcționalitatea și durabilitatea acestuia, așa că poate fi mai mare, din materiale plastice, într-o varietate de culori. Poate avea numeroase caracteristici care facilitează efectuarea diferitelor calcule și poate avea chiar și un afișaj LCD. În acest caz, curelele din piele sunt mai puțin frecvente. Mai des vor fi făcute din cauciuc. Este greu să spui despre regulile de alegere a ceasurilor sport care să se potrivească cu ținuta, deoarece funcționalitatea este mult mai importantă.

Versiunea intermediară, adică ceasurile casual, sunt de mărime medie, au ceva mai multe caracteristici decât cele clasice și se găsesc atât cu curele, cât și cu brățări. Sunt potrivite atât pentru jachete sport, cât și pentru hanorace și blugi bărbați, dar ar trebui să acorzi totuși atenție coincidenței de culoare a elementelor din piele și metal în stil. Datorită versatilității lor, de obicei acesta va fi primul ceas din colecție.

Un comentariu

  1. a Răspunde

    Sa ai ceas clasic pe mana inseamna sa fi cocalar elevat 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.