Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

6 sfaturi de siguranță pentru a folosi scări din aluminiu

Scările sunt cât se poate de la îndemână când vine vorba de abordarea proiectelor de îmbunătățire a locuinței greu accesibile.

Să presupunem că trebuie să vă uitați la acoperiș pentru a localiza o scurgere, sau poate că este vorba de o sarcină distractivă, cum ar fi agățarea luminilor de sărbători. Indiferent de ceea ce v-a determinat să urcați pe o scară din aluminiu, un lucru este sigur – trebuie să vă luați întotdeauna măsuri de siguranță pentru a vă proteja.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă menține în siguranță atunci când folosiți o scară din aluminiu.

1. Întrebați-vă dacă vă simțiți confortabil

Să fim sinceri – urcatul pe o scară nu este pentru toată lumea. Există circumstanțe în care nu ar trebui să urcați deloc pe o scară. Evitați să folosiți o scară dacă:

  • Vă simțiți obosit, amețit sau obosit.
  • Luați un medicament care provoacă efecte secundare supărătoare
  • Sunteți rănit sau aveți mobilitate limitată
  • Purtați sandale, flip flop-uri sau haine largi

Aceste principii se aplică, în general, scărilor înalte, deși scările cu trepte pot fi în continuare periculoase dacă nu vă luați măsuri de precauție. Asigurați-vă că purtați, de asemenea, pantofi antiderapanți. Rețineți că rănirea este posibilă chiar și atunci când practicați măsurile de siguranță.

2. Inspectați-vă scara pentru probleme

Deoarece sunt evaluate să dureze mulți ani, scările sunt adesea o achiziție unică pentru proprietarii de locuințe. A dvs. poate fi chiar una de ocazie sau o scară din aluminiu pe care ați luat-o la mâna a doua.

Toate scările necesită o inspecție. Înainte de a urca, verificați dacă scara dvs. are:

  • Șuruburi slăbite sau lipsă
  • Trepte slăbite sau rupte
  • Balamale slăbite sau lipsă
  • Exces de murdărie sau acumulări de rugină

De asemenea, asigurați-vă că verificați capacitatea maximă de greutate a scării pentru a vă asigura că poate face față greutății combinate a dumneavoastră și a lucrurilor pe care le transportați. Cele mai multe scări pentru sarcini grele variază între 250 și 375 de kilograme.

3. Urcați-vă pe scară cu alții în jur

Întotdeauna ar trebui să urcați pe o scară din aluminiu sub observația altora, atunci când este posibil. Chiar mai bine, puneți pe cineva să țină baza scării în timp ce urcați și lucrați pe ea.

A avea pe altcineva în preajmă este util pentru a monitoriza proiectele de la sol. Puteți avea mai multă liniște sufletească și puteți lucra eficient atunci când un prieten sau un membru al familiei supraveghează situația.

4. Nu vă cățărați pe vreme riscantă

Ploaia excesivă, zăpada sau vântul ar trebui să pună pauză la planurile de urcare pe o scară din aluminiu. Dacă auziți tunete sau vedeți fulgere în apropiere, coborâți cu grijă scara și așteptați ca vremea să treacă înainte de a continua.

Anumite cazuri, cum ar fi acumularea unui baraj de gheață în jgheaburile dvs., pot necesita o vizită pe verticală în timpul lunilor reci de iarnă. Luați măsuri de precauție suplimentare, cum ar fi să curățați cu lopata un loc fără gheață pentru ca scara să se așeze pe sol și evitați să urcați dacă treptele sunt înghețate sau alunecoase.

5. Exersați cățărarea în trei puncte de contact

Cei care se cațără ar trebui să păstreze trei puncte de contact atunci când folosesc o scară din aluminiu, ceea ce înseamnă că trei membre ar trebui să atingă scara în permanență.

Când urcați, prindeți-vă întotdeauna de trepte și nu de părțile laterale. Evitați să urcați mai multe trepte deodată și asigurați-vă că piciorul este stabil înainte de a trece la următoarea.

În cele din urmă, urcați pe o scară doar atunci când sunteți cu fața la ea. Poate că ați văzut un antreprenor coborând o scară ca pe niște scări – vă rugăm să nu încercați acest lucru.

6. Așezați-vă scara pe un teren solid

Poziționarea corectă a unei scări este una dintre modalitățile cheie de a preveni accidentele. Atunci când apar proiecte care necesită mult timp și necesită o scară, este tentant să grăbiți procesul, mai ales pe vreme rece. Cu toate acestea, așa cum spune vechea zicală, încet și sigur se câștigă cursa.

Scările trebuie poziționate pe un teren ferm, fără gheață, noroi sau suprafețe alunecoase sau instabile. Punctul său de atingere pe casă, hambar, garaj sau altă structură trebuie să fie, de asemenea, stabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.