Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Ajutor de la stat de peste 10 milioane euro pentru o firmă din județul Satu Mare

REI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat in atragerea de finantari nerambursabile din Romania, cu peste 80 de consultanti in 12 birouri la nivel national, a reusit, cu succes, intermedierea unui proiect de finantare nerambursabila pentru Alconor Company SRL din judetul Satu Mare, ce activeza in domeniul productiei si imbutelierii de bauturi, produse alimentare si hrana pentru animale de companie.

În prima parte a acestui an, Alconor Company SRL, societate cu traditie in judetul Satu Mare, ce activeaza in domeniul „Fabricarii preparatelor pentru hrana animalelor de companie”, alaturi de activitatea de Productie de bauturi racoritoare nealcoolice, de ape minerale si alte ape imbuteliate”, cu o experienta de peste 23 de ani la nivel national, a aplicat, cu sprijinul REI, pentru un ajutor de stat reglementat de HG 807/2014, pentru care a obtinut recent Acordul de finantare din partea Ministerului Finantelor.

Cu o valoare totala a investitiei de peste 23 milioane euro, din care ajutor de stat de peste 10 milioane euro, proiectul de investitii vizeaza extinderea capacitatii de productie a fabricii existente, specializata in hrana pentru animalele de companie. Unitatea de productie este situata in Municipiul Carei, judetul Satu Mare.

„Suntem bucurosi ca am reusit sa identificam cea mai buna solutie de sprijin pentru proiectul nostru de investitii, prin Schema de ajutor de stat reglementata de HG 807/2014. Echipa noastra a depus toate eforturile necesare indeplinirii cu succes a obiectivului, iar impreuna cu know-how-ul adus de consultantii REI, am facut in asa fel incat proiectul sa poata fi scris si depus fara emotii, iar ajutorul de stat sa fie obtinut cu succes. Pentru noi este prima oara cand apelam la o forma de sprijin nerambursabil si cu siguranta alte investitii ii vor urma”, a declarat Norbert Varga, Director General in cadrul Alconor Company SRL. 

Extinderea capacitatii de productie a fabricii destinata hranei pentru animalele de companie va conduce la o crestere a portofoliului de produse si la o acoperire mai buna la nivelul intregii tari si la export, mai spune reprezentantul Alconor Company SRL.

 „Acesta investitie inseamna mai multe locuri de munca la nivelul municipiului Carei si mai multi bani la bugetul local si cel de stat – esentiale pentru dezvoltarea comunitatii locale, angrenarea micilor intreprinzatori si producatori agricoli locali prin diverse parteneriate, iar, in final, aceasta se traduce printr-un castig atat pentru companie cat si pentru comunitatea locala si nu numai. A fost necesar un plan de investitii solid si integrat care sa vizeze intregul proiect coroborat cu o echipa proprie puternica care sa faca fata provocarii, dar am reusit. Desi nu va fi usor, avand in vedere concurenta acerba din domeniu, am incredere ca, in viitorul apropiat, putem face si alti pasi importanti catre o industrie de productie romaneasca cat mai competitiva si profitabila”, a adaugat Norbert Varga.

29 comentarii

  1. ... Răspunde

    Trebuie musai să sprijinim producția de alcool. Suntem rămași în urmă față de ruși și nu avem destui bețivani cronici pe străzi și la UPU și cu ciroză hepatică în ultimul stadiu. Statul are nevoie de banii noștrii ca să mai poată da sporuri la bugetari. Înainte spre noi culmi ale abisului!😱😲😭

  2. damaigreu Răspunde

    Si mie mi-i se pare aberant. Totusi e vorba de alcool! Stiti voi , drogul ala legal care omoare zilnic mai multi oameni decat orice razboi!!!!

  3. unu Răspunde

    eu nu inteleg acest sprijin mai bine spirjineau altceva reducerea cheltuielilor pt cetateni , nu sa bagi bani intr o companie privata.

  4. X Răspunde

    Eu inteleg ca sprijinu asta financiar se putea folosi la ceva util. Da nu inteleg ce sunteti revoltati pe alcool. Nu ii vina alcoolului sau a firmelor de genu ca exista oameni prosti care-si beau viata. Sunt bauturi cu alcool care in anumite limite sunt chiar sanatoase. Ii ca si cum ati fi revoltati pe mancare ca is oameni obezi. Sau pe tigari ca omoara. Nu te obliga absolut nimeni sa bei sau sa fumezi si firmele n-au nici o vina ca tu esti mare prost si abuzezi de produsele lor

    • ... Răspunde

      Nu e chiar acelasi lucru. Sa mananci e pana la urma si o necesitate ca sa ai energie. Bautura alcoolica nu este necesara. Exact ca si tigara. Iar povestea aia cu unele bauturi alcoolice sunt sanatoase pastreaza-ti tie. Aici e problema ca primeste ajutor de la stat si nu putin. Chiar foarte mult. Eu inteleg ca vrea sa-si dezvolte biznisul ca nu e prima data ca acceseaza fonduri dar sa spui ca nu ai destui bani mi se pare deja deplasat. Producatorii de alcool, cei de tutun, farmaciile de lanturi si benzinariile plus cei cu utilitati de baza au niste profituri de depaseste limita oricarui bun simt.

      • X Răspunde

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6713002/

        Povesti.. da probabil pentru tine, povestile astea is prea lungi si in limbi straine ca sa intelegi ceva

        • ... Răspunde

          Daca tu pui botul la astfel de “cercetari” este fix treaba ta. Dar nu induce in eroare pe altii. Tot asa acum niste ani erau studii care “demonstrau” ca plumbul din benzina nu ajunge in mediu. Sau ca azbestul e sanatate curata. Depinde cine plateste studiul.

          • X

            Auzi mai Einstein. Ofera niste date si argumente la ce zici . Altfel vorbesti degeaba. Faci pe desteptu cand lucrii pe banda la Zolner.

            Da ma gandesc ca tu stii mai bine decat toti oamenii, din diferite tari cu pregatiri in domeniu care o publicat studii pe tema asta.

          • ...

            @X, auzi frate! Du-te frumos mâine în piață și acolo fă scandal. Eu nu am ce să fac cu tine dacă nu vezi și nu auzi ce e evident. Probabil asta și din cauza alcoolului absolut sănătos consumat în exces. Eu nu am nici timp și sunt sigur că mă vei dovedi cu prostiile tale. Pentru că după cum a spus Mark Twain acolo ești la tine acasă, boule. Sau altă variantă ar mai fi să ai acțiuni la societatea în cauză. Să-ți fie de bine!

  5. ... Răspunde

    Iar la faza cu Zollner nici nu puteai să fii mai departe. Nu fac parte dar chiar deloc din categoria cetățenilor care stau la coadă să presteze la plantația de trestie de zahăr. Poate tu. Se vede că nu urmărești comentariile mele. Cu atât mai bine. Oricum ce scriu se pare că este peste capacitățile tale ‘telectuale. Nazdarovie, dă-i înainte cu vodca ta sănătoasă! Țara așa te vrea! Bou și beat.

    • X Răspunde

      Vorbesti de capacitatile mele intelectuale, dar esti atata de prost ca nu esti capabil sa intelegi propozitii simple in romana, daramite in engleza . Unde mamicata aia desteapta ce o crescut un prost ca tine am zis eu ca-i bine sa bei in exces ?

      • ... Răspunde

        Am terminat discuția. Tu vrei ceartă. Iar pe mama mea las-o în pace unde este. În cei 7 ani de acasă de care tu se pare că duci acută lipsă nu ai învățat că nu te legi de …. Țăran ordinar ce ești.

  6. X Răspunde

    Nu vreau o cearta, da cand incepi sa ma faci bou si beat n-am decat sa-ti raspund cu aceasi masura, ca m-am saturat de idioti ca tine, incapabili sa citeasca un text pe limba lor materna si sa il inteleaga. Vii si faci pa desteptu ca alcoolu in exces nu-i bun cand eu nu am zis nimic de exces. In linku ala care ti l-am trimis sunt date din 79 locuri diferite acreditate. Da vi tu taran destept sa te bati in piept pa net. Te pis in ochi prostule poate-ti curat prostia din cap

    • ... Răspunde

      Am terminat discuția cu tine. Dealtfel te rog să te verifici cine a început.
      Te rg nu-mi răspunde că nu am timp de halucinațiile tale.

  7. GB Răspunde

    Să lucrăm cu materialul clientului:
    – “societate cu traditie in judetul Satu Mare, ce activeaza in domeniul „Fabricarii preparatelor pentru hrana animalelor de companie”, alaturi de activitatea de „Productie de bauturi racoritoare nealcoolice, de ape minerale si alte ape imbuteliate”, și
    -” Extinderea capacitatii de productie a fabricii destinata hranei pentru animalele de companie”.
    Deci finanțarea respectivă se duce în dezvoltarea segmentului fabricării hranei pentru animale de companie! De unde controversa cu alcoolul??? O fi făcând și ceva băuturi pentru câini și pisici?? Se confirmă faptul că atât alcoolul cât și lipsa lui provoacă situații tensionate.

  8. Pop Ioan Răspunde

    Spuneti-mi un loc in lume unde pot cumpara O PUNGA ,nu mai mult, din mincarea pt animale de companie produsa de aceasta fabrica.Mersi anticipat pt informatie.

    • ... Răspunde

      Cam la așa ceva mă gândeam și eu. Problema în țara asta e că se accesează fonduri cu nemiluita pe fel de fel de proiecte năzdrăvane (aici nu e cazul dar sunt unele chiar trase rău de păr) ca să nu spun altfel apoi la un moment dat și absolut “intempestiv” firma intră în insolvență. Apoi recuperează dacă poți! A se vedea cazul Ave Impex (nu se pliază exact pe speța asta că acolo erau și ceva probleme la credite cred dar e un exemplu de firmă mare care s-a evaporat). Pentru mulți a fost o surpriză.
      Apropo, ce mai face mirosul din Carei???? Că tare s-a așternut batista pe țambal !?

    • X Răspunde

      Emag, Penny.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.