Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Deputatul Adrian Cozma cere explicaţii. Există fonduri nerambursabile, iar ONG-urile strâng bani pentru spitale

Deputatul PNL Adrian Cozma a adresat o întrebare în scris ministrului Sănătăţii în care solicită explicaţii cu privire la dotarea spitalelor, în special referitoare la dotarea secțiilor de neonatologie cu aparatură și echipamente moderne. El spune că este de neconceput faptul că există fonduri europene nerambursabile iar ONG-urile strâng bani pentru dotarea secţiilor de neonatologie.

Adresa deputatului Adrian Cozma:

În condițiile în care România alocă din bugetul național credite bugetare tot mai mari de la un an la altul și în contextul în care prin Planul Național de Redresare și Reziliență ori prin cadrul bugetar multianual 2014-2021 încă mai există fonduri nerambursabile neutilizate la nivelul miliardelor de euro, este de neconceput ca organizații neguvernamentale precum ”Salvați copiii” să strângă donații pentru a echipa secțiile de neonatologie cu incubatoare pentru născuții prematur sau alte echipamente necesare în aceste secții.

În acest sens, spitalele județene și cele aflate în administrarea autorităților administrației publice locale sunt cel mai deficitar dotate cu echipamente necesare asistenței pentru nou-născuți. Așadar, având în vedere faptul că finanțarea dotării secțiilor de neonatologie nu reprezintă o problemă de actualitate, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații:

  • Solicit detalii privind programul de dotări ale secțiilor de neonatologie din spitalele publice din România pentru perioada 2022-2026.

  • Ce echipamente vor fi achiziționate și transmise secțiilor de neonatologie din spitalele publice din județul Satu Mare în perioada 2022-2026?

  • Solicit o evidență privind mortalitatea infantilă din România cauzată de lipsa de dotări din secțiile de neonatologie în perioada 2007-2022.

7 comentarii

  1. Gabor Răspunde

    Cozma presedinte !!!

  2. c-block Răspunde

    Ceva despre prețul carburanților???? Că acuși trece un an de când ai promis și nimic-nimic! Să fi avut dreptate cei care te comparau cu ceva medicament???

  3. Beny Kira Răspunde

    Miniștri PSD sunt analfabeți

    • Beny Kire din PNL Răspunde

      Nici eu nu sunt mai prejos….nici bacalaoreatul nu l-am luat….da sunt consilier judetean si finantatorul lui Adrian Cozma si asta ma multumeste pe deplin, chiar daca sunt prost si fara scoala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.