Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Două tinere sătmărence au plecat la cules de ciuperci și s-au rătăcit în pădure

Două tinere sătmărence au plecat la cules de ciuperci și s-au rătăcit în pădure, în zona Homoroade – Culmea Codrului. Salvamontiștii au subliniat cât de important este sistemul de localizare prin 112, cele două tinere fiind salvate cu ajutorul celor de la STS.

,,Un exemplu elocvent este și cel al ultimului caz de acest gen, în care două tinere aflate în căutare de ciuperci în zona Homoroade – Culmea Codrului s-au pierdut una de alta și s-au afundat în pădure pierzându-și orice punct de reper. După apelul 112, cazul a fost preluat de către Salvamont Satu Mare, care cu sprijinul operatorilor STS au reușit localizarea și evacuarea în siguranță pînă în cel mai apropiat sat, de unde au fost recuperate de către agenții de Poliție care le-au facilitat revenirea la locul unde-și lăsaseră mașina”, spun salvamontiștii sătmăreni.

Aceștia mai spun că turiștii trebuie să aibă asupra lor telefonul mobil în cazul în care se rătăcesc.

,,Asigurarea comunicațiilor dintre dispecerul Salvamont și victimă, transmiterea de coordonate GPS au redus efortul material-uman al acțiunii, mai mult au angrenat victimele într-o acțiune constructivă al cărei rezultat a fost ajungerea la loc sigur, înainte de căderea nopții și a declanșării unei furtuni cu averse puternice. O primă condiție pentru reușita unei astfel de acțiuni constă în… telefonul mobil!”

2 comentarii

  1. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Daca esti atata de retardat sa te ratacesti in ziua de azi acolo, cu telefoane si tot tacamul, meriti sa fi lasat acolo.

  2. Oblio Răspunde

    Au mancat ciuperci halucinogene si s-au pierdut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.