Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Povestea sătmăreanului care face tencuielile perfecte. Reîntors acasă după 20 de ani!

Sătmăreanul Balla Attila are povestea omului care a plecat la muncă în străinătate, s-a specializat foarte mult în domeniul lui, s-a săturat să stea departe de casă şi nu mai vrea să plece. A plecat din ţară pentru un trai mai bun, s-a angajat ca salahor în Italia, unde a învăţat tot ce se poate despre tencuieli. Seriozitatea şi calitatea lucrărilor i-au făcut o imagine atât de bună încât a fost chemat să facă tencuieli la vile luxoase din Italia, Germania, Belgia dar şi Bucureşti. Acum însă, s-a întors acasă, în judeţul Satu Mare şi vrea să facă treabă bună şi aici. Attila vrea să demonstreze cum tencuiala perfectă scoate în evidenţă atât o întreagă casă, cât şi detalii precum piese de mobilier sau tablouri.

Aproape 20 de ani experienţă în domeniu

Povestea lui Attila începe în 2003 şi imediat are 20 de ani de experienţă, timp în care a învăţat tot ce se poate în acest domeniu.

El este născut în localitatea Vama şi a plecat prima dată în Italia, în anul 2003. Viaţa nu a fost atât de perfectă pe cum şi-a dorit-o. A trecut prin multe greutăţi, care însă l-au făcut mai puternic. Astfel că astăzi Attila ştie ce poate şi ce vrea.

Am lucrat pentru un italian. Acolo am învăţat meserie. Eram tânăr, aveam 20 de ani, şi cu ei am învăţat tencuielile. Erau foarte buni meseriaşi. Am învăţat toate detaliile, am ştiut meserie şi apoi nu am avut ce să mai învăţ de la ei. La început am fost salahor, după care am plecat de la ei pentru că nu am mai avut ce să învăţ şi eram plătit tot ca un salahor. Am mers la alt italian, i-am făcut prima vilă şi pe ultimele două nu mi-a mai dat banii. Mi-a zis să vin acasă să îmi fac cont bancar şi îmi trimite banii… Am pierdut 11.000 de euro atunci”, îşi aminteşte Attila.

El trece imediat peste acest episod dureros, s-a repus imediat pe picioare cu banii pe care i-a mai avut, a mai împrumutat câteva mii de euro şi a pornit din nou la drum, pe picioarele sale. Acum avea să îl recomande priceperea.

Am mai avut banii mei, vreo 6.000 de euro, mi-am cumpărat prima maşină de tencuit şi am plecat la Bucureşti printr-o cunoştinţă, mi-am făcut firmă, am făcut şi blocuri. Am făcut un bloc în Piaţa Unirii… practic numai jumătate. L-a început cineva, dar nu ştia cum să aplice materialul. Mie mi-a dat să fac partea din spate, şi spatele a ieşit la aţă, mult mai bine decât faţada. Acolo m-a văzut un italian, Giovanni, căruia i-a plăcut foarte mult lucrarea mea şi m-a dus în Italia, unde am lucrat 7 ani pentru el, numai la faţade. Era foarte ok, m-a respectat foarte mult. Ne-am despărţit ca prieteni după ce şi-a închis firma”, afirmă Attila.

A muncit destul afară. Nu mai vrea să plece

El a făcut foarte multe lucrări în străinătate, a tencuit spitale, vile din Milano, Varese şi alte zone locuite de bogaţii Italiei.

Ulterior, s-a reîntors în Bucureşti iar de acolo a primit comenzi punctuale pentru lucrări în Germania sau Belgia. În toţi aceşti ani şi-a constuit o splendidă vilă în localitatea Vama, unde s-a stabilit cu familia. Şi nu mai vrea să plece…

Acum vreau să rămân mai mult pe lângă casă. Sunt tipul de om care nu vreau să fac lucrarea să fie făcută. Insist până când iese cum îmi place mie. Îmi place precizia, mă încântă când termin o casă şi sunt mulţumit şi clientul este mulţumit. Acum am făcut o casă la Moftinu Mare, domnul mi-a plătit mai mult pentru că a fost foarte mulţumit”, mărturiseşte Attila.

Attila vă invită cu dreptarul să verificaţi pereţii

Despre tencuiala mecanizată trebuie să se ştie că este de mult mai bună calitate decât una efectuată manual, iar costurile sunt aproximativ aceleaşi. Şi ca să scăpaţi de orice bătaie de cap, Attila vine cu materialele, cu colţarele, cu toate cele necesare. Astfel nu mai sunteţi trimişi de 10 ori la magazine să cumpăraţi materiale de construcţii şi nici nu rămâneţi cu saci întregi nedesfăcuţi.

Tencuiala mecanizată se face mult mai precis, materialul este mai fin, lucrarea iese mai frumoasă, mai dreaptă, colţurile ies perfect. Preţurile diferă în funcţie de cât de drepţi sunt pereţii. Eu vin cu colţare, pun plasă unde trebuie ca să nu crape, protejez ferestrele, după ce e tencuit dau două mâini de tinci, care vine finisat cu o maşină. Deci practic tencuiala vine gata pregătită pentru lavabil. Omul nu trebuie să îşi bată capul cu nimic, nu trebuie să cumpere nimic. Eu vin şi i-o predau gata, mai trebuie dată o zugrăveală şi e gata tot. Tecuiala este una moderă. Nu se mai dă cu mistria, materialul este făcut să poţi lucra cât mai uşor. Dacă faci un calcul să cumperi tu nisip, ciment, var, meşterul…”, spune Attila.

Pont! Attila încă nu e ştiut de multă lume, şi e disponibil pentru lucrări

În mod interesant, mulţi sătmăreni preferă pereţii cu glet, deşi nu e atât de sănătos deoarece apare mucegai.

Gipsul când s-a întărit nu mai respiră pereţii. Cu tinciul aerul e mai proaspăt, nu e atât de închis. Eu recomand tinciul. În Italia 90% aşa făceam, foarte puţini făceau cu glet. La noi unii vor să fie fin, să alunece musca, dar e o prostie, peretele trebuie să respire”, punctează Attila.

Cine vrea să se convingă de calitatea lucrării se poate prezenta cu dreptarul acasă la Attila sau la vreo lucrare făcută de el.

Şi vă mai dăm un pont! Attila s-a întors recent acasă şi nu este încă foarte căutat în zonă, astfel că aveţi şanse să îl prindeţi repede pentru vreo lucrare. El poate fi contactat la nr. de tel. 0740342924.

Vă prezentăm o GALERIE FOTO cu casa lui Attila, unde tencuielile au fost făcute de el în urmă cu circa 8 ani. Din poze nu se poate vedea exact cât de perfect a ieşit lucrarea.

9 comentarii

  1. Florin Răspunde

    Attila este vecinul meu. Pot sa afirm ca este un meserias foarte serios, respectuos si pune pasiune in meseria pe care o face. In materie de tincuieli/fatade este cel mai bun meserias din România.

  2. A Răspunde

    Mai redactorule…. Nu mai vedem articolele din cauza reclamelor!!!! Băi, așa fomist ca tine nu am mai văzut! Nu mai intrați pe rahatul asta de portal… E portal de reclame! E ultima dată când mai intru aici. Pe o pagină ai zeci de reclame si mai apar si peste articole. Esti ca un jegos care nu stie să își facă ordine in curte. Pagina ta arată ca la boschetari in canal!!!

  3. comentator Răspunde

    Ați uitat să puneți un P mare la articol, P de la publicitate. Mă întreabă un prieten bun cât costă o așa “promovare” pe la voi? Așa jos ați ajuns????

  4. H&R Răspunde

    Foarte bine ca i se face reclamă unui astfel de om harnic și nu doar bombardierilor paraziți. Respect domnule Attila

  5. Sandra Răspunde

    Felicitari, se vede din poze calitatea lucrarilor..

  6. John Răspunde

    Fraților haidem sa nu mai fim rai
    O fi reclama o fi ce o fi!!!
    Eu deja l-am contactat pe om SUNTEM OAMENI !!!! HAIDEM SA FIM FRUMOȘI
    Sa pornim noi !!! Sa ÎNCEPEM ODATĂ!
    Mulțumesc , nu fac reclama , dacă e sa ma criticati nui pb dar viața noi o facem frumoasa !!!! Weekend frumos la toată lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.