Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

FOTO. Un TIR încărcat cu anvelope uzate nu a fost lăsat să intre în România. Oprit la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu deșeuri (anvelope uzate).

Vineri, 7 octombrie, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 173 anvelope second-hand. Bunurile au fost încărcate în Germania și urmau să ajungă în județul Botoșani.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.

Conform legislaţiei în vigoare, persoanele în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

5 comentarii

  1. H&R Răspunde

    Ungaria unde a rămas din articol?

    • bigbrother Răspunde

      Stai liniștit că nu cred că scapă. E ceva omisiune temporară a “vigilenților”. Dar sunt sigur că vor recupera din mers.

  2. GB Răspunde

    Mda.. ne vor primi în Spațiul Schengen și va dispărea problema aceasta. Și ăsta va fi unul dintre multele beneficii pentru ei, cu asta toți suntem conștienți “dar ne facem iar că plouă” ca la aderare. Dar nu ei sunt proști.. nuuu.. noi suntem “pregătiți, deștepți și…” șmecherii proști care o s-o încaseze pentru varii beneficii. Lumea e guvernată prin jocuri interese, mascate de diplomație în intenții bune, și dacă nu ai jucători (aleși/guvernanți) buni invariabil vei pierde.

  3. Zoly 3 lábbal Răspunde

    Napoi visza la ungaria cu ele pe unde au venit spre Petea. Apoi ungaria sa se descurce mai departe daca le-a trebuit sa le lase sa intre in tara lor in primul rand.

    • Tri chicioare strâmbe (csámpás) Răspunde

      Oi fi având tri chicioare dar tot te împiedici în prostia ta. Să vezi cum treci granița la noi la anul dacă intrăm în Schengen și apoi spune te rog cum să faci control la graniță dacă prin definiția Schengen tocmai asta nu se face decât foarte rar???? Porcăria pornește de la expeditor și de la destinatar care semnează că primește mizeriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.