Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO. Voiau să iasă ilegal din țară. Indivizii, opriți de polițiștii de frontieră sătmăreni

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat șase cetățeni străini care intenționau să iasă ilegal din România, pentru a ajunge în Spațiul Schengen.

Sâmbătă, 22 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, la ora 01.15, polițiștii de frontieră au depistat, în localitatea Vetiș, județul Satu Mare, la 300 de metri de frontiera de stat, doi cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări. Din primele verificări s-a stabilit faptul că cei doi sunt cetățeni sudanezi, în vârstă de 26, respectiv 32 de ani. Aceștia sunt posesori de pașapoarte eliberate de către autoritățile sudaneze în care sunt aplicate vize de angajare emise de România. Împreună au încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenția de a ajunge în Ungaria. Cei doi cetățeni sudanezi au solicitat azil în România, drept urmare au fost predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil Maramureș.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră au depistat, de această dată în localitatea Oar, județul Satu Mare, la 100 de metri de frontiera de stat, patru cetățeni străini care de asemenea nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Și în acest caz persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări, unde în urma verificărilor s-a constatat faptul că trei dintre ei sunt cetățeni sirieni și unul sârb, cu vârste cuprinse între 14 și 28 de ani, toți fiind posesori de documente temporare pentru solicitanți de azil. Cei patru au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera, cu intenția de a ajunge în Austria.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză sunt deja în procedura de azil, au fost îndrumați către Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanți de Azil Rădăuți.

În cauze, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

3 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    No răpigye dați-le cetățenie română atunce dacă nu i-au primit dincolo că dacă ne-au tranzitat ca țară atunci sunt ai noștri. Asta fix în logica nelogică a celor care comentează când este oprit un transport de deșeuri tot așa la Petea când vine de dincolo. Niște sirieni oricum nu strică la casa omului. Sunt de ani căliți în război. Ne deschid una-două o școală de supraviețuire. S-ar putea să avem nevoie.

  2. H&R Răspunde

    Stați flexi românașilor, intrăm în “scheggem” și veți putea trece unde vrea mușchiulețul vostru. Mai sunt 2 luni maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.