Ultima actualizare: azi, 08:53

Locale

TRIST. O bătrână a returnat lumânările la hypermarket. Erau prea scumpe pentru ea

O bătrână din Satu Mare a returnat lumânările la hypermarket după ce a aflat la casă prețul lor. Ea nu și-a putut comemora, astfel, morții așa cum și-ar fi dorit. O femeie a fost martoră la momentul înduioșător care a avut loc la una dintre casele unui hypermarket din municipiul Satu Mare. 

Sătmăreanca a relatat pentru PortalSM întreaga poveste:

Am fost vineri la cumpărături, iar la casă, în fața mea, era o bătrână ce avea în coș patru lumânări. Am intrat în vorbă și mi-a spus că le-a cumpărat pentru cei decedați din familia ei. În timp ce vorbeam, i-am zâmbit de mai multe ori și mă întrebam de ce nu schițează nici măcar un zâmbet înapoi. Când a ajuns la casă, înainte să le scaneze, casierița i-a spus femeii: „Știți că prețul lor este de 15 lei?”. Bătrâna șocată a zis: „Cât?!”. „15 lei costă o candelă”, i-a repetat casierița. Atunci bătrâna a plecat capul resemnată și i-a spus casieriței cu o voce stinsă: „Atunci lăsați-le. Merg mai departe.” Și fără să își mai ridice privirea, bătrâna a luat coșul gol și a mers către ieșire. Atunci am înțeles de ce sărmana bătrână nu avea puterea să zâmbească. Aceștia sunt bătrânii ce au muncit o viață întreagă, iar acum, la bătrânețe, nu își permit nici măcar patru candele pentru a își comemora morții. În ce situație tristă suntem ca țară…

5 comentarii

  1. Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

    Situatia mai trista ii ca femeia asta inloc sa-i plateasca lumanarile la batranica s-a decis sa scrie la presa

    • bigbrother Răspunde

      No, în fine aici îți dau perfectă dreptate! Probabil e o “duoamnă” și asta care inclusiv pe stradă umblă cu ochii în rețelele de socialiazare să vadă cât de “virală” este! Mă mir că nu a postat și un video! Mare greșeală, domnucă, mare greșeală! Păi atunci de unde curg like-urile și share-urile??? Condamnăm în schimb societatea (de această dată corect) dar noi ca și cetățeni ai acestei societății putrede, așa cum este ea uităm de spiritul civic ??? Sau nu am învățat despre asta la grădi????
      Guvernanții totuși ar trebui să bage în cap un lucru foarte simplu. Pensia așa cum este ea este un drept pentru care acei oameni de bine-de rău au muncit și au cotizat. Deci nu este ajutor social !!!!! Dacă tu ca stat creezi o situație idependentă de ei și în care generezi cu mânuța ta o inflație cum nu a mai fost decât pe vremea lui Văcăroiu și nici nu le crești pensia măcar în limita inflației înseamnă că tu ca stat care te-ai îmbogățiti nepermis de mult de la accizele mărite și încasate de la benzină și restul, deci tu ca stat jonglezi cu banii oamenilor. Le bagi dintr-un jeb în altul și plătești ce vrei și când vrei! Asta în accepțiunea mea se cheamă furt și delapidare la scară largă! Așa pensie să aveți și așa bătrânețe exact cum vă comportați cu bătrânii voștri acum! Considerați asta ca un fel de blestem.

  2. Alex Răspunde

    Foarte trist și adevărat!
    Eu no lăsam să plece și le cumpăram pentru ea din bani mei, dacă eram eu în locul doamnei.

  3. Gheorghe Răspunde

    Bravo bunicuto,bine ai facut ca nu ai dat banii degeaba pe lucruri inutile.Ai facut o treaba buna.Cu lumanari sau fara,mortu-i mort e teapan sau putred de mult(oale si ulcele cum spune balada romaneasca).
    Unii cred ca daca atunci cand le-au trait parintii sau cei dragi nu le-au dat respect si omenie,ascultare si flori,o rezolva dupa ce ei mor si duc flori cu bratul la cimitir ca sa vina popa sa faca o cantare si vreo slujba pentru mort.Total fals.Mortu-i mort nu ai cum sa-l ajuti cu nimic,sufletul lui nu are nevoie de flori.Da daca oamenii au fost invatati asa de ce sa schimbe ceva,de ce sa te mai cultivi,sa mai citesti sa mai cresti in credinta(nu in aia care zice,,crede si nu cerceta”)si in povestile unor pastori spirituali care vaneaza numa banu.No da fiecare face cu banu lui ce vrea e liber sa-l cheltuasca dupa (ne)bunul sau plac.Tot asa si tipesa care a ticluit acest basm cu baba si lumanarile a facut ce a stiut ea mai bine…..o poveste cu iz lacrimogen ca si asa sunt zilele luminatiilor,zilele mortilor(!!??),hallo(winu),bla,bla,bla,hori de popa beat!!ca si basmu cu bogotanu elonmusk si angelina joli care nu aveau ce face decat sa vina la dracu(la) de hawelinu….sarbatoarea dracilor.Lume (ne)buna.

  4. Pistalău Răspunde

    Gheorghe ce-l mai bun comentariu. Respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.