Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Panait: Muzeul Industrializării și iluminatul festiv, cheltuieli mamut. Cer primarului să fie cumpătat

Deputatul USR de Satu Mare, Radu Panait, a vorbit, în această dimineață, joi, 20 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, despre ”cheltuielile mamut” ale Primăriei Satu Mare. Concret, deputatul a menționat proiectul Muzeului Industrializării Forțate și iluminatul ornamental de Sărbători: ,,Avem două cheltuieli mamut în următorul interval de timp, a muzeului industrializării, muzeu care nu va atrage nici un turist la noi în oraș, și iluminatul festiv”, spune Radu Panait, care îi cere primarului Kereskenyi Gabor ”să fie cumpătat cu banul public”.

Redăm, mai jos, declarațiile făcute de deputatul Radu Panait:

,,Primarul nostru pare a fi rupt de realitatea cu care ne confruntăm. Acum câteva luni de zile, am atras atenția asupra faptului că 27 milioane de lei, chiar dacă prevăzuți pentru 4 ani, este o sumă ridicolă pentru iluminatul festiv, în condițiile în care în anii anteriori s-au plătit doar câteva sute de mii de lei pentru aceste servicii. Văd că primăria a anunțat că ia măsuri pentru reducerea consumului de energie electrică la iluminatul public, dar nici un cuvânt despre iluminatul de sărbători. Astăzi, tot mai mulți sătmăreni mă anunță că au primit facturi la electricitate de mii de lei, și cu siguranță că și primăria va plăti sume semnificative.

Acestea sunt prioritățile pe care noi sătmărenii ni le dorim? Așa vrem noi să fie cheltuiți banii din taxele și impozitele noastre?

Coaliția de la guvernare urmează să lase la latitudinea primăriilor posibilitatea de a ne crește impozitul pe locuințe și mașini cu sume de până la 50%, și ghiciți ce, le vor crește fără rezerve. Iar una dintre destinațiile sumelor va fi factura la iluminatul festiv.

Eu nu contest faptul că orașul arată frumos în perioada sărbătorilor, dar când trecem prin acest vremuri grele, sunt 100% sigur că nu doar noi românii trebuie să strângem cureaua ci și autoritățile, fie ele locale sau centrale.

O altă investiție cât se poate de nepotrivită pentru orașul nostru, negociată de UDMR pentru a fi finanțată din PNRR este celebrul muzeu al industrializării, pentru care a fost semnată finanțarea chiar în această săptămână. Acest muzeu ne va costa pe noi, sătmărenii, 12 milioane de lei, pe lângă cei 22 de milioane care vin din fonduri europene.

Nu spun că municipalitatea și domnul primar nu trebuie să facă investiții, evident că îmi doresc ca orașul să se dezvolte, dar risipa banului public văd că este activitatea preferată a acestor partide.

Îi cer domnului primar să fie cumpătat cu banul public, nu e momentul să facă aroganțe pe banii noștri. Firmele din Satu Mare și sătmărenii fac economie la curent și la gaz, la fel trebuie să faceți și dumneavoastră, domnule primar!

Avem două cheltuieli mamut în următorul interval de timp, a muzeului industrializării, muzeu care nu va atrage nici un turist la noi în oraș, și iluminatul festiv. Ca să înțelegem cât de mare este această sumă, dacă primăria ar împarți acești bani sătmărenilor sub formă de ajutor de energie, fiecare gospodărie ar primi 1300 de lei în această iarnă.

Nu cred că este prea mult sa mă aștept ca banii noștri să fie cheltuiți într-o direcție clară, o direcție de dezvoltare sustenabilă, o direcție prin care viața în orașul nostru să fie mai bună. Așa că vreau să le cer va cer vouă celor care urmăriți sau care veți urmări această conferință de presă, vă rog, luați legătura cu cei din primărie, exprimați-vă părerea despre aceste două cheltuieli masive și haideți să dăm împreună un mesaj clar că RISIPA nu va mai fi acceptată!”

3 comentarii

  1. Cetatean Răspunde

    Ca daca nu ce ?? Ii dezlegi pe cei care te flancheaza sa -l bata ? De toată jena poza asta. Si mai vreti voturi ??

  2. GB Răspunde

    Sa afișat Pana-IT cu “greii” partidului!!! Păzea toată lumea că “mama lui proces verbal vă ia”! “Penarelor!!! .. pardon… penalilor!!! ” A se trata ca protagoniștii, un pamflet…

  3. Usereplusminus Răspunde

    Am asistat la momentul artistic în care deputatul a crezut că a speriat Sătmarul. Sau ziceți că nimeni nu-l bagă în seamă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.